Boc: Votul de investitură pentru noul Guvern va avea loc joi

Ziarul BURSA #Politică / 8 februarie 2012

Stelian Fuia, Alexandru Nazare, Andreea Paul Vass, Gabriel Berca, Cătălin Baba, Claudia Boghicevici, Cristian Petrescu, Răzvan Mustea ,Bogdan Drăgoi

Stelian Fuia, Alexandru Nazare, Andreea Paul Vass, Gabriel Berca, Cătălin Baba, Claudia Boghicevici, Cristian Petrescu, Răzvan Mustea ,Bogdan Drăgoi

Andreea Paul Vass, Gabriel Berca, Cristian Petrescu, Alexandru Nazare, Stelian Fuia, Cătălin Baba, Răzvan Mustea, Claudia Boghicevici şi Bogdan Drăgoi sunt propunerile PDL pentru miniştri în Cabinetul Ungureanu, au declarat, ieri, surse din partid. Conform acestora, deputatul Răzvan Mustea, liderul OTPDL, va fi propus pentru conducerea Ministerului Comunicaþiilor. De asemenea, secretarul de stat Cătălin Baba este propus la Ministerul Educaþiei, iar Alexandru Nazare la Transporturi. Deputatul Stelian Fuia este propunerea PDL pentru Ministerul Agriculturii, iar senatorul Gabriel Berca este propus la Ministerul Administraþiei şi Internelor. Bogdan Drăgoi este propus de PDL la Ministerul Finanþelor, Andreea Paul Vass la Ministerul Economiei, Claudia Boghicevici la Muncă, iar Cristian Petrescu la Dezvoltare Regională şi Turism.

Propunerile PDL: Vass, Berca, Petrescu, Nazare, Fuia, Baba, Mustea, Boghicevici, Drăgoi

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, ieri, că votul de investitură pentru noul Guvern va avea loc joi, iar partidele din coaliţie vor face, în curând, propunerile pentru portofolii. Coaliţa merge pe aceeaşi structură guvernamentală, a spus fostul premier, menţionând că miniştrii vor fi diferiţi.

Surse oficiale au declarat, luni seara, că liderii coaliţiei au convenit să înceapă încă de marţi dimineaţa consultările pentru formarea viitorului guvern, astfel încât audierile în Parlament ale noilor miniştri să fie încheiate cel târziu miercuri. După finalizarea audierilor va urma votul în Parlament pentru noul Cabinet, toate procedurile de învestire a noului Cabinet fiind preconizate să se încheie cel târziu joi.

Boc: Decizia de înlocuire a miniştrilor PDL, luată în unanimitate

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, ieri, că propunerea de schimbare a miniştrilor PDL a fost luată în Colegiul Director al PDL cu unanimitate.

El a subliniat că nu doreşte să se facă o confuzie între unanimitatea în favoarea deciziei şi votul dat pentru fiecare în parte. "Nu confundaţi două lucruri. Am vorbit de decizia politică de a schimba întreaga echipă ministerială a PDL. Aici am avut unanimitate. După aceea, am trecut la propuneri, vot cu vot, om cu om", a mai spus Boc.

El a subliniat că nu este un gest de frondă la adresa miniştrilor din Cabinet, ci este un gest de responsabilitate şi de apreciere politică.

"Vreau să mulţumesc public miniştrilor PDL din Guvernul pe care l-am condus pentru eforturile făcute în susţinerea reformelor şi modernizarea statului", a mai spus Boc.

Ungureanu spune, după discuţiile cu UNPR, că are susţinere din partea formaţiunii

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, ieri, după discuţiile cu grupurile UNPR, că ceea ce s-a întâmplat este în linia aşteptărilor sale, adică "susţinere din partea UNPR". Ungureanu a spus că parlamentarii Uniunii vor vota în Parlament investirea Guvernului pe care îl va propune. Ungureanu a afirmat că are susţinerea grupurilor parlamentare UNPR pentru votul de investitură.

"UNPR are o opţiune politică şi parlamentară foarte clară. A fost şi este în continuare o piesă puternică a coaliţiei de guvernare. Nu îmi pot imagina că există surprize. Ceea ce se cere din partea mea, şi pe bună dreptate, este un dialog continuu cu cei care fac parte din coaliţie, aceasta este datoria mea. Ceea ce s-a întâmplat azi aici a fost în linia aşteptărilor mele, adică susţinere din partea UNPR", a declarat el.

UDMR pune condiţii pentru susţinerea noului Guvern şi vrea protocol al coaliţiei pe 2012 - 2

UDMR are condiţii pentru susţinerea noului Guvern, pe care le va discuta marţi seară, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că formaţiunea sa doreşte încheierea unui protocol al coaliţiei pe 2012, care să se refere inclusiv la Facultatea de Medicină de la Mureş şi Autostrada Transilvania. Kelemen Hunor a apreciat că până la învestirea noului Guvern mai sunt o zi şi jumătate şi că până atunci este timp pentru semnarea protocolului.

Liderul UDMR a precizat că este vorba despre un protocol de funcţionare a coaliţiei guvernamentale pe anul 2012, convenit cu premierului desemnat.

Kelemen a explicat că acest protocol ar trebui să vizeze de la probleme de la infrastructură până la probleme legate de învăţământ, liderul UDMR referindu-se la Facultatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş şi la Autostrada Transilvania.

Liderii UDMR trebuia se reunească aseară, la ora 18.00, într-o şedinţă, iar la ora 20.00 coaliţia era programată să se întrunească la Palatul Victoria, împreună cu premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu.

Grupurile parlamentare ale PDL se întâlnesc cu Ungureanu, astăzi miercuri, la ora 10.30

Grupurile parlamentare ale PDL se vor reuni, miercuri, la ora 10.30, la Parlament, pentru a se întâlni cu premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, au declarat deputaţi ai PDL, citaţi de Mediafax.

"Mâine (miercuri - n.r.) ne reunim la 10.30, după care urmează audierile candidaţilor pentru ministere în comisiile parlamentare de specialitate", a adăugat un alt parlamentar democrat-liberal.

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului se reunesc miercuri la 12.00 pentru a stabili calendarul legat de audierile şi votul în plen privind noul Cabinet condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Fuia, propus la Agricultură: Munca în agricultură nu e o pedeapsă pentru cine pică BAC-ul

Stelian Fuia, propus de PDL la conducerea Ministerului Agriculturii, este deputat şi preşedinte al PDL Călăraşi, iar anul trecut declara că trebuie pus punct concepţiei că munca în agricultură este un fel de pedeapsă pentru cine a picat BAC-ul, iar deştepţii stau la birou, la oraş.

Fuia este preşedinte al Organizaţiei Judeţene Călăraşi a PDL şi deputat, preşedinte al Comisiei de agricultură a Camerei.

Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2011, Fuia are un teren agricol de 50 de hectare în Fundulea, cumpărat în 2005, precum şi un teren intravilan de peste 2.000 de metri pătraţi, în aceeaşi localitate.

De asemenea, deputatul are o casă cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi în Fundulea, cumpărată în 1990, şi un apartament de 65 de metri pătraţi în Bucureşti.

Stelian Fuia este asociat unic la SC Synchem Agroindusries, fiind, totodată, acţionar la SC Procera Biofuels şi la SC Fuia Management şi Investments.

Venitul anual obţinut de Fuia ca deputat a fost de 52.893 lei, iar de la Procera Agro, lucrând ca cercetător ştiinţific, a primit 51.250 lei. Soţia sa a obţinut 72.000 de lei ca manager la Procera Agro.

În 8 octombrie 2008, deputatul Stelian Fuia a fost reclamat Parchetului instanţei supreme de către Agenţia Naţională de Integritate, pentru fals în declaraţia de interese, politicianul derulând, potrivit ANI, afaceri prin societăţi de tip offshore cu sediul în Cipru.

ANI s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că deputatul Fuia, în calitate de director al Staţiunii de Cercetare Fundulea, ar fi încheiat un contract cu firma SC Procera Agrochemicals Romania SRL la care deţinea 50 la sută din acţiuni, nerespectând dispoziţiile legale privind conflictul de interese.

În urma analizării datelor menţionate în declaraţia de interese, ANI afirma că există indicii temeinice privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de articolul 292 Cod penal.

În 3 martie 2010, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis neînceperea urmăririi penale în cazul lui Stelian Fuia, soluţia fiind constestată de ANI la instanţa supremă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, în 23 iunie, plângerea ANI pe care a apreciat-o ca fiind nefondată.

Nazare, vechi colaborator al lui Boagiu, propus de PDL la Transporturi, are teamă de zbor

Alexandru Nazare, propus de PDL la conducerea Ministerului Transporturilor, este un vechi colaborator al Ancăi Boagiu, are 31 de ani şi se declară pe pagina personală de Internet drept o persoană dinamică, dar cu teamă de avion.

El relatează, pe site-ul său, că într-o excursie a fost aruncat de la un balcon al unui hotel de colegii de şcoală, iar pe un zbor Atena-Budapesta aeronava în care se afla a căzut în gol mai multe secunde din cauza unor turbulenţe.

Din 2005 până în 2007 a fost consilier personal al Ancăi Boagiu, în perioada în care aceasta a condus Ministerul Integrării Europene. Din septembrie 2007 până în februarie 2008 a lucrat la Parlamentul European, pe postul de consilier pe lângă delegaţia Partidului Democrat Liberal.

Din decembrie 2008 până în iulie 2009 a fost europarlamentar al PDL, cel mai tânăr membru al delegaţiei democrat-liberale. Din august 2009 a fost consilier la cabinetul de europarlamentar al lui Theodor Stolojan, iar din octombrie 2009 până în aprilie 2010 a lucrat ca subsecretar de stat la fostul Departament al Afacerilor Europene (DAE).

În aprilie 2010 se mută în funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, unde a coordonat Autoritatea de Certificare şi Plată a fondurilor europene. Din noiembrie 2010, după venirea Ancăi Boagiu ca ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, este transferat în acest minister ca secretar de stat.

Conform declaraţiei de avere din iunie 2011, Nazare nu deţine bunuri imobile, autoturisme, bijuterii sau obiecte de artă valoroase ori bunuri mobile. Are în schimb un cont ING deschis în 2007 cu 7.062 de euro şi un depozit din 2010 de 35.400 euro.

El apare pe lista sponsorilor PDL la campaniile electorale din 2009, cu o donaţie de 36.950 lei. În februarie 2008 a fost ales în cadrul organizaţiei de tineret a PDL ca preşedinte al comisiei de disciplină, etică şi litigii, iar în iunie 2011 este ales prim-vicepreşedinte al OTPDL.

Andreea Paul Vass, propusă la Economie: Hazardul favorizează numai o minte pregătită

Andreea Paul Vass are şanse să obţină Ministerul Economiei după ce a absolvit ASE cu o lucrare despre "Aplicarea teoriei haosului în previzionarea cursului de schimb", a lucrat în cercetare învăţând că "hazardul favorizează numai o minte pregătită" şi a fost consilier la Preşedinţie la 27 de ani.

Din 2009 consilier al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass are familie, avere şi carieră. Dar spune, pe blogul său, că de fapt şi-a dorit să facă cercetare.

Andreea Paul Vass s-a născut la 10 septembrie 1978 la Zalău, iar în perioada 1998-2001 a studiat la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale obţinând diploma de licenţă cu cu o lucrare privind "Aplicarea teoriei haosului în previzionarea cursului de schimb". Din 2001 şi până în 2008, ea a urmat studii doctorale în economie internaţională, la ASE, pe care le-a absolvit cu o lucrare pe tema "Analiza practicilor anticoncurenţiale şi derogatorii în contextul economiei globale".

Andreea Paul Vass stă bine din punct de vedere financiar, în mare parte şi datorită averii soţului. Deţine un apartament de 95 de metri pătraţi, cumpărat în 2005. La rândul său, soţul Cristian Paul are un apartament de 99,5 metri pătraţi în Bucureşti încă din 1997 iar în 2011 a moştenit de la tată, alături de fratele său, o casă de vacanţă la Buşteni, în suprafaţă de aproape 70 de metri pătraţi şi cu un teren aferent de 500 de metri pătraţi. Ea are un autoturism Mitsubishi cumpărat în 2007. El are o maşină Mercedes achiziţionată în acelaşi an. Împreună deţin acţiuni la aproximativ 40 de companii şi nouă conturi bancare în lei, euro sau dolari. În 2009, potrivit declaraţiei de avere, Andreea Paul Vass a cumpărat obiecte de artă şi tablouri de 12.000 de euro. Andreea Paul Vass are însă şi un credit contractat în 2005 şi scadent în 2020, cu un sold de circa 140.000 de lei.

Despre afacerile Andreei Paul Vass, ale familiei ei şi ale soţului presa a relatat de-a lungul timpului. Cel mai recent, a fost vorba despre numirea Andeeei Paul Vass în funcţia de membru al comisiei de listare a Hidroelectrica şi despre faptul că soţul şi cumnatul acesteia lucrează la o firmă de brokeraj.

Gabriel Berca, fost şef al SGG în Guvernul Tăriceanu, propus acum de PDL ministru de Interne

Senatorul Gabriel Berca, secretar general adjunct al PDL, a fost prefect de Bacău în 2005-2008, apoi şef al SGG timp de aproape un an în Cabinetul Tăriceanu, ales senator în 2008 pe listele PNL, partid pe care l-a părăsit în favoarea PDL, care îl propune acum pentru portofoliul Internelor. La alegerile parlamentare din 2008 Berca a fost ales senator pe lista PNL, partid din care a demisionat în iunie 2010 pentru a intra în PDL, preluând conducerea filialei judeţene Bacău a formaţiunii democrat-liberale, mai întâi ca interimar, apoi ales preşedinte al filialei.

Gabriel Berca a fost adus în PDL tocmai pentru influenţa sa în Bacău, astfel încât să revigoreze filiala partidului într-un judeţ considerat fief al PSD, partid a cărui filială este condusă de Viorel Hrebenciuc.

În Senat este membru în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii.

Conform declaraţiei de avere din iunie 2011, Berca deţine împreună cu soţia sa, din 2007, un imobil de 102 mp în Bacău, însă nu are alte bunuri imobile sau mobile de valoare ori active financiare. Are din 2006 un autoturism Skoda dobândit prin leasing, iar în 2010 a deschis un nou leasing, până în 2015, pentru un autoturism VW Passat, în valoare de 46.000 de euro. În 2010 a vândut un autoturism Volvo pentru 10.000 de euro firmei Cybernet SRL.

Soţia sa a lucrat ca inginer pentru SC CET SA Bacău, de unde a fost disponibilizată în 2010, fiind angajată şi la Transelectrica SA.

Apropiat al lui Boc, Cătălin Baba, propus la Educaţie, este acuzat de corupţie de către UBB

Cătălin Baba, propus de conducerea PDL la Ministerul Educaţiei, este unul dintre apropiaţii fostului premier Emil Boc, a fost consilier al acestuia la Guvern şi a fost promovat secretar de stat la Educaţie. El a fost acuzat de acte de corupţie de către conducerea Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj. Cătălin Baba este unul dintre colaboratorii apropiaţi ai lui Emil Boc şi face parte din grupul de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul UBB Cluj care l-a urmat pe fostul premier la Bucureşti după numirea acestuia în fruntea Guvernului.

Cătălin Baba, născut în 1967, a absolvit prima facultate, cea de Medicină Veterinară a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, în anul 1995, urmând în paralel cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB), încheiate doi ani mai târziu.

Baba a fost ales în 2001 prodecan, iar în 2004 decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, instituţie unde Emil Boc deţinea funcţia de lector universitar şi unde preda cursuri privind sistemul politic românesc.

Cătălin Baba a colaborat cu Emil Boc imediat după ce acesta a fost ales primar al municipiului Cluj-Napoca, în iunie 2004, an în care s-a ocupat de stabilirea "diagnozei organizaţionale" a Primăriei Cluj-Napoca, iar ulterior de elaborarea strategiei de dezvoltare pe termen mediu a municipiului în perioada 2006-2007.

El a intrat în PDL, partid condus de Emil Boc, în anul 2008.

Cătălin Baba a fost numit, iniţial, şef al Cancelariei premierului Emil Boc, la începutul anului 2009, după care a fost numit consilier al primului ministru, pentru ca, din octombrie 2009, să fie promovat în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei.

Cătălin Baba a fost, iniţial, unul dintre apropiaţii actualului rector al UBB, Andrei Marga, care l-a numit în 1997 propriul consilier după ce a ajuns ministru al Educaţiei în guvernul CDR. În 2001, Cătălin Baba a fost purtător de cuvânt al UBB, susţinut de rectorul Marga, dar, ulterior, relaţiile dintre cei doi s-au deteriorat, astfel încât s-a ajuns ca Baba să fie acuzat de către conducerea UBB de fapte de corupţie.

În 2009, după numirea lui Baba în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei, Colegiul Senatului şi Consiliul Academic al UBB au elaborat o declaraţie în care acesta era acuzat de nepotism.

De asemenea, conducerea UBB l-a acuzat pe Cătălin Baba că nu are lucrări de unic autor (articole, studii, recenzii etc), "puţinele sale scrieri fiind în colaborare cu alţi autori". "Deşi norma didactică a lui Cătălin Baba cuprinde discipline din domeniul ştiinţelor politice şi politicilor publice, el se ocupă de discipline de sănătate publică, calificarea sa fiind de medic veterinar", se mai arăta în document.

Baba a mai fost acuzat de conducerea UBB şi că, în anul 2005, când deţinea funcţia de decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării a UBB, a solicitat o derogare de medie, astfel încât să fie acceptate unele candidaturi pentru mai multe posturi în facultate, printre persoanele vizate fiind şi viitoarea sa soţie, Alina Cherecheş.

Baba a replicat acuzaţiilor aduse spunând că acestea trebuie dovedite în faţa instanţei şi regretând "comportamentul neacademic, politizat şi iraţional" al rectorului Andrei Marga.

Din declaraţia de avere postată în aprilie 2011 pe site-ul Ministerului Educaţiei, reiese că Baba deţine două terenuri în judeţul Cluj, dobândite în anii 2002 şi 2005, în suprafaţă de 588 metri pătraţi, respectiv 3.500 de metri pătraţi, şi un autoturism Dacia Supernova, cumpărat în 2002.

Baba are două conturi bancare deschise în 2010, unul de 20.000 de lei şi altul de 30.000 de euro, dar are şi un credit bancar de 35.000 de euro, luat în anul 2005 şi scandent în 2030.

Cătălin Baba a trecut în declaraţia de avere faptul că a încasat în anul 2010 venituri din salarii de la UBB, de la Ministerul Educaţiei şi de la Secretariatul General al Guvernului, în sumă de peste 100.000 de lei.

Claudia Boghicevici - învăţătoarea din Arad propusă a treia oară la Ministerul Muncii

Claudia Boghicevici, vehiculată pentru conducerea Ministerului Muncii, şi-a început cariera ca învăţătoare dar ocupă, începând din 2008, funcţia de deputat PDL, fiind susţinută de Gheorghe Seculici şi Gheorghe Falcă.

În prezent ea este deputat, vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor. După ce a terminat, la 20 de ani, şcoala normală "Dimitrie Tichindeal" din Arad, Boghicevici a urmat cursurile facultăţii de Finanţe-Bănci ale Universităţii "A.Vlaicu" din Arad.

Este vicepreşedinte la OF-PDL, vicepreşedinte în cadrul Comisiei Naţionale a PDL de Muncă şi Protecţie Socială şi vicepreşedinte OMF Arad-Departamentul Relaţia cu sindicatele, organizaţiile neguvernamentale şi grupurile de cetăţeni (SRSPONGC).

Boghicevici nu este, comparativ cu alţi miniştri, foarte bogată. Ea are jumătate de hectar de teren agricol în judeţul Arad, două case de locuit dar şi mai multe credite şi datorii către persoane fizice.

Cristian Petrescu, înlocuitorul Elenei Udrea, are contracte cu MDRT de peste un milion de euro

Propus de PDL pentru şefia MDRT, deputatul de Bucureşti Cristian Petrescu, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, are contracte cu acest minister în valoare de peste un milion de euro, iar soţia sa are contracte cu CNADNR în sumă de 549.000 euro şi 4.612.800 de lei.

Deocamdată, potrivit declaraţiei de interese postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, Cristian Petrescu este preşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Turism din România, care are semnate cu MDRT, din 2011, trei contracte cu finanţare europeană prin POR, pentru promovarea Drumului vechilor cetăţi dobrogene, în valoare de 958.130 lei (223.000 euro), pentru promovarea traseului turistic din Maramureş şi Bucovina, în valoare de 989.222 de lei (230.000 euro) şi pentru promovarea traseelor turistice şi de agrement din Transilvania, contract în valoare de 989.222 de lei (230.000 euro).

În declaraţia de avere, deputatul arată că are, prin Agripina Vintilescu-soţie, trei terenuri forestiere cu o suprafaţă totală de 10.229 de matri pătraţi în Valea Doftanei (Prahova), achiziţionate în 2005, trei case în Bucureşti, dobândite în 2002, 2004 şi 2008, două având teren aferent de 180 metri pătraţi şi 211 metri pătraţi şi un apartament în Bucureşti dobândit în 1999.

Cristian Petrescu deţine, din 2009, o locuinţă în Bucureşti cu o suprafaţă de 26,86 de metri pătraţi şi mai deţine 25 la sută dintr-un apartament de 66 de metri pătraţi cumpărat în 1999.

Deputatul mai are un autoturism Mecedes, cumpărat în 2001, deţine un ceas în valoare de 3.800 de euro şi bijuterii în valoare de 2000 de euro.

El a acordat un împrumut de 90.000 de lei lui Iulian Dorobanţu şi are un împrumut scadent în 2018 de 34.667 de lei.

Potrivit declaraţiei de avere, el a încasat din indemnizaţia de la Camera Deputaţilor suma de 51.622 lei, iar soţia a obţinut 3.857 lei din cabinetul de avocatură şi 36.951 lei din închirieri.

Răzvan Mustea, propus la Comunicaţii, are Porsche şi o colecţie de ceasuri de 60.000 de euro

Deputatul PDL Răzvan Mustea-Şerban, propus pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor, are 33 de ani şi este preşedinte al OTPDL. Este fiul unui cunoscut om de afaceri din Focşani, iar potrivit declaraţiei de avere are un Porsche, precum şi o colecţie de bijuterii în valoare de 60.000 de euro. Mustea-Şerban s-a născut în 8 septembrie 1978 la Focşani, iar în 2001 a absolvit Facultatea de Relaţii Comerciale şi Financiar - Bancare Interne şi Internaţionale la Universitatea Romano - Americană.

În perioada 2000 - 2001, el a avut o bursă de studii la Universitatea James Madison, Virginia (SUA), cu specializarea International Business, între 2002 şi 2007 a făcut studii de doctorat la Academia de Studii Economice Bucureşti , iar în 2007 a obţinut titlul de doctor în economie, cu specializarea Management. La James Madison a studiat o vreme şi fiica cea mică a şefului statului, Elena Băsescu.

Din 2006, Mustea este lector universitar în "Managementul Afacerilor", "International Business" şi "Negotiation behavior" la Universitatea Româno- Americană din Bucureşti.

El este membru PDL din 2007, iar în iunie 2011 a fost ales preşedinte al OTPDL.

El are, conform ultimei declaraţii de avere, înregistrată în iunie 2011, o colecţie de ceasuri şi bijuterii estimată la 60.000 de euro, un autoturism Porsche achiziţionat în 2007, o casă în Voluntari cu o suprafaţă de 672 de metri pătraţi şi un teren de 859,59 de metri pătraţi primite ca donaţie în 2007. Mustea deţine şi o casă de 170 de metri pătraţi, în Bucureşti, cu teren de 540 de metri pătraţi, dobândite în 1996, are în conturi 38.845 de euro şi 2.081 de lei şi a fost împrumutat de soţia sa cu 94.900 de lei.

Împreună cu soţia sa a obţinut, în ultimul an, suma de 103.419 lei din subînchirierea unor spaţii, alţi 103.406 lei din veniturile de la Camera Deputaţilor şi din salariul de lector universitar, iar soţia sa a primit din partea tatălui său suma de 36.655 de euro şi a câştigat 10.992 de lei din indemnizaţia de creştere a copilului.

Răzvan Mustea-Şerban este fiul lui Ionel Mustea, cunoscut om de afaceri din Focşani, deţinător al mai multor spaţii comerciale.

Bogdan Drăgoi, propus de PDL la Ministerul Finanţelor, analist în afaceri încă de la 22 de ani

Secretarul de stat Bogdan Drăgoi, propus de PDL pentru a prelua portofoliul Finanţelor în Cabinetul Ungureanu, este fiul generalului în rezervă Dan Drăgoi, este considerat apropiat de Adriean Videanu şi a fost, încă de la 22 de ani, analist de afaceri în telecom de sute de milioane de euro. În vârstă de 31 de ani, Bogdan Drăgoi a avut o carieră fulminantă în ultimul deceniu, după ce a absolvit în 2002, cu magna cum laudae, specializări în Relaţii Internaţionale şi Economie la Universitatea Tufts-Fletcher din Boston, în SUA.

Tatăl său este generalul în rezervă Dan Drăgoi, considerat un apropiat al fostului ministru al Apărării de la începutul anilor "90, Victor Stănculescu. Dan Drăgoi a devenit în anii "90 om de afaceri, fiind reprezentant în România al firmei Balli, iar după anul 2000 s-ar fi apropiat de grupul de afaceri din jurul lui Adriean Videanu.

Potrivit CV-ului său, Bogdan Drăgoi a lucrat în 2002-2004 ca analist de afaceri la Inquam Ltd UK, unde s-a ocupat de preluarea Dolphin Telecom UK, de negocieri cu Bear Stearns şi Lehman Brothers pentru crearea unui fond de investiţii în telecom, în valoare de un miliard de euro, precum şi de strângerea a 100 de milioane de euro de pe pieţele financiare română şi americană pentru finanţarea extinderii reţelei Telemobil SA ZAPP.

În perioada 2004-2006 a fost acţionar şi vicepreşedinte la Focus Sat, prima televiziune digitală din România, pe care a înfiinţat-o împreună cu un grup de prieteni tineri, el ocupându-se şi de vânzarea firmei către UPC România.

În 2006 a intrat în administraţia publică, fiind timp de şase luni consilier la Ministerul Integrării Europene condus de Anca Boagiu. Din septembrie 2006 până în noiembrie 2007 a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, cu atribuţii principale în coordonarea Departamentului de Trezorerie şi Datorie Publică, responsabil cu strategia datoriei publice şi emiterea de certificate de trezorerie şi obligaţiuni pe pieţele de capital.

A fost scos din Ministerul Finanţelor Publice după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu a îndepărtat PD de la guvernare, însă a fost angajat de Adriean Videanu ca director general economic la Primăria Capitalei.

Din ianuarie 2009 a revenit ca secretar de stat în Ministerul Finanţelor, unde a coordonat din nou Trezoreria şi emiterea de obligaţiuni, însă a fost numit şi în consiliile de administraţie ale CEC, Băncii Europene de Investiţii, Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, precum şi ca preşedinte al Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări al Eximbank.

Conform declaraţiei de avere din iunie 2011, veniturile aferente funcţiei din Ministerul Finanţelor şi de membru în CA-urile menţionate au fost donate Fondului Solidaritatea, creat de Guvern în 2010.

Deţine în proprietate sau coproprietate trei terenuri intravilane din Bucureşti, achiziţionate în 2005, un autoturism Jaguar fabricat în 2006, ceasuri de valoare estimate la 15.000 de euro, două conturi la OTP Bank de 154.000 euro şi 398.000 lei, două conturi la CEC de 57.000 lei şi 205.000 lei, acţiuni estimate la 60.000-80.000 euro la SC Toledo Real Estate SRL.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. presedinte de kkt, parlament de kkt, putere de kkt, anti--putere de kkt, premier dat cu kkt, partide de kkt, pre-pusi pentru puterea executiva de kkt, parket de kkt, politie de kkt si toti, dimpreuna, iresponsabilizati legal de kkt-ul in care sta poporul si care ne-a manjit viitorul !

    Iar ne santajeaza ungurii !. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb