Bogdan Aurescu: "Luxemburgul preia preşedinţia UE într-o perioadă extrem de complicată"

A.V.
Ziarul BURSA #Politică / 14 iulie 2015

Luxemburgul preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene într-o perioadă extrem de complicată, marcată de criza datoriilor din Grecia şi de fenomenul migraţiei, potrivit afirmaţiilor făcute ieri de ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Şeful diplomaţiei române a afirmat într-o conferinţă de presă, la lansarea preşedinţiei luxemburgheze: "Luxemburgul preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene într-o perioadă extrem de complicată, marcată de diverse provocări, de la criza datoriilor din Grecia până la fenomenul migraţiei, persistenţa unei situaţii volatile de securitate în vecinătatea estică şi în cea sudică a Uniunii Europene. Toate provocările cu care se confruntă UE reclamă răspunsuri coerente şi politici coordonate şi sustenabile, cu viziune pe termen lung".

Oficialul român l-a asigurat pe ambasadorul Luxemburgului la Bucureşti, Christian Bieverde, că ţara noastră îşi va oferi întregul sprijin pentru preşedinţia luxemburgheză.

La rândul său, ambasadorul Christian Bieverde a spus: "Este o responsabilitate mare, chiar dacă este a douăsprezecea oară când Luxemburgul are onoarea să deţină preşedinţia. Ne-am pregătit foarte bine cu această ocazie şi ne vom concentra toate resursele ca să facem din asta un succes şi să ne arătăm angajamentul puternic pentru integrare europeană".

Christian Bieverde a prezentat strategia preşedinţiei luxemburgheze a UE, care pune în centrul său problemele cetăţeanului. Priorităţile preşedinţiei luxemburgheze, care se derulează în semestrul al doilea din 2015, sunt: stimularea investiţiilor pentru asigurarea creşterii economice şi a locurilor de muncă, aprofundarea dimesiunii sociale a UE, migraţia, revitalizarea pieţei unice prin concentrare pe dimensiunea digitală, plasarea competitivităţii într-un cadru global şi transparent, promovarea dezvoltării durabile şi întărirea prezenţei europene pe plan global.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb