Bogdan Aurescu: "Politica României este de a nu se referi la această chestiune a sprijinului militar pentru Ucraina"

G.D.
Politică / 3 aprilie 2023

Bogdan Aurescu: "Politica României este de a nu se referi la această chestiune a sprijinului militar pentru Ucraina"

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său armean, Ararat Mirzoyan, că politica României este de a nu se referi la această chestiune a sprijinului militar pentru Ucraina, potrivit News.ro.

Replica vine după ce săptămâna trecută Aurescu a fost întrebat insistent într-un interviu la BBC în legătură cu sprijinul militar pentru Ucraina, evitând să dea un răspuns, ceea ce l-a determinat pe jurnalistul britanic Stephen Sackur să-l întrebe dacă România e o democraţie, dat fiind că într-o democraţie cetăţenii aşteaptă ca guvernul să le dea socoteală.

"După cum am menţionat în repetate rânduri, politica României este de a nu se referi la această chestiune a sprijinului militar, având în vedere necesitatea ca ajutorul pe care Uniunea Europeană, statele membre, NATO şi statele membre NATO îl acordă Ucrainei să fie cât mai efficient", a spus ministrul de Externe, la o întrebare a presei.

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a avut, astăzi, la Bucureşti, o rundă de consultări politice, cu omologul armean, ministrul de externe Ararat Mirzoyan, în contextul vizitei oficiale în România a şefului diplomaţiei armene, în perioada 2-4 aprilie 2023.

Vizita oficialului armean la Bucureşti are loc, de asemenea, în contextul dinamizării dialogului politic cu statele din Caucazul de Sud, inclusiv ca rezultat al turneului pe care şeful diplomaţiei române l-a întreprins în regiune, în perioada 24-26 iunie 2021, alături de omologii din Austria şi Lituania, în liniile mandatului acordat de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Incredibil. Au ajuns si britanicii sa realizeze ce terorism de stat produce statul roman. Si cum nu este deloc un regim democratic. Da, este un regim securistic sinistru in care PSD=PNL=USR aceeasi mizerie.

    1. Exemple:

      Fermierii romani au fost falimentati, pagube de cel putin un miliard de euro, la ordinele stapanilor de a lasa cerealele ucrainiene sa treaca si apoi, fiind refuzate de vestici din motive de calitate, sa fie lasate sa inlocuiasca cerealele romanesti, superioare la toate capitolele. 

       

      Delta Dunarii, la ordinele stapanilor, si-a inceput agonia prin permiterea ucrainienilor sa incalce toate tratatele dunarene si sa adanceasca Dunarea lor dincolo de limita care proteja Delta. 

      Canalul Sulina va fi inlocuit de canalul Bastroe. Contrar intereselor nationale ale Romaniei. Regii Romaniei se intorc in morminte. 

    Romania nu trimite avioane ,tunuri,blindate si munitie etc pentru ca nu le are ,asa ca e mai bine sa nu discutam despre asta . Politica de sprijin militar a Ucrainei e decisa la nivelul aliantei NATO . Ce sa fi spus ministrul ca face Romania ,cand alianta hotaraste in speta asta ?! Dar sa nu uitam uriasa ipocrizie care erodeaza total credibilitatea discursului ...democratic in UK : Parlamentul are comisie si dezbate si interogheaza fostul prim ministru UK ,Boris Johnson despre aparente discutii de pahar in pandemie . Dar aceea House of Commons nu are nimic de intrebat despre aprox 500 000 USD pe care acelasi B Johnson i a incasat anul trecut pentru niste discursuri ...catre bancheri americani . Nici despre faptul ca a numit in varful BBC (da ,acolo unde lucreaza Shakur) un amic care l a recomandat cuiva pentr a l gira pt un imprumut mare ,chiar in timp ce era PM . In Romania asta care nu intra in Schengen ca nu indeplineste standarde ...intimplarea asta s ar numi trafic de influenta !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb