Bogdan Coltor, Cord Blood Center: "Placenta - cea mai de preţ resursă pentru tratamente"

Miscellanea / 16 septembrie

Bogdan Coltor, Cord Blood Center: "Placenta - cea mai de preţ resursă pentru tratamente"

Placenta, organul vital care hrăneşte şi protejează copilul pe parcursul sarcinii, îşi îndeplineşte rolul esenţial odată cu naşterea. Dar ce se întâmplă cu placenta după acest moment? Deşi mulţi părinţi nu cunosc toate opţiunile disponibile, placenta poate juca un rol important şi după naştere, având multiple beneficii şi utilizări.

După naştere, placenta poate fi gestionată în diferite moduri, în funcţie de dorinţele părinţilor şi de posibilităţile oferite de sistemul medical din fiecare ţară. În majoritatea cazurilor, placenta este considerată deşeu medical, fiind incinerată. Aceasta este opţiunea standard şi cea mai comună, prin care potenţialul terapeutic al placentei pur şi simplu se pierde. În unele ţări, placenta poate fi donată pentru cercetare sau pentru utilizări medicale. Donarea placentei poate contribui la descoperiri importante în domeniul medical, dar şi la tratamente pentru pacienţii care au nevoie de terapii cu celule stem pentru tratarea diferitelor afecţiuni.

Placenta are un potenţial extraordinar aceasta reprezentând cea mai mare cantitate şi cea mai complexă gamă de celule stem disponibile la naştere, care pot fi folosite pentru tratarea unor afecţiuni grave. "Recoltarea placentei în întregime, la naştere, reprezintă o oportunitate unică pentru părinţi de a asigura o sursă completă de celule stem pentru posibile tratamente viitoare. Aceste celule au un potenţial de regenerare excepţional, iar părinţii din România sunt printre puţinii din Europa care au acces la astfel de servicii. Placenta este deseori numită o mină de aur de către medicii din domeniu, fiind cea mai de preţ resursă pentru tratamente, datorită cantităţii mari de diferite tipuri de celule stem, inclusiv celule imuno-evazive, care pot fi folosite pentru orice membru al familiei", explică Dr. Bogdan Coltor, reprezentant medical Cord Blood Center.

În plus, această practică le oferă un avantaj semnificativ în cazul unor nevoi medicale viitoare. "Recoltarea de celule stem din placentă nu este doar o investiţie în sănătatea copilului, ci şi în sănătatea întregii familii, acestea putând fi utilizate, în caz de nevoie, şi pentru alţi membri ai familiei", adaugă Dr. Bogdan Coltor.

Celulele stem recoltate la naştere pot fi utilizate pentru tratarea a numeroase afecţiuni, inclusiv tulburări sanguine, boli imune şi anumite tipuri de cancer. Până acum, cercetătorii au stabilit că în ţesutul placentar se găsesc şi celule imunoevazive, care pot fi utilizate în tratamentul bolilor pentru oricare membru al familiei. Există peste 85 de afecţiuni pentru care există indicaţii standardizate de utilizare a celulelor stem (anumite tipuri de leucemie, scleroză multiplă, tulburări congenitale ale sângelui, neuroblastom şi tulburări metabolice) şi studii clinice cu rezultate promiţătoare, care sugerează că diabetul, AVC-ul, boala Parkinson, scleroza multiplă, fibroza pulmonară şi multe alte afecţiuni pot fi tratate cu succes prin utilizarea celulelor stem din placentă. Recoltarea se efectuează în orice maternitate din România, fiind lipsită de riscuri sau durere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb