Bogdan Ivan lansează înscrierile pentru programul Start-Up Nation, ediţia a patra

A.B.
Miscellanea / 15 aprilie

Bogdan Ivan lansează înscrierile pentru programul Start-Up Nation, ediţia a patra

Ministrul Bogdan Ivan a lansat astăzi înscrierile în programul Start Up Nation, ediţia a patra, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul Ministerului Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului şi Turismului (MEDAT), potrivit unui comunicat emis redacţiei.

"Am lansat astăzi platforma informatică dedicată tinerilor antreprenori de până în 35 de ani, care doresc să îşi înfiinţeze o afacere. În prima oră, peste 6200 de persoane s-au înscris la cursurile gratuite de competenţe antreprenoriale. Tinerii se înscriu în platformă pentru a urma un curs de antreprenoriat, care va avea o durată minimă de 40 de ore. Odată cu absolvirea cursului, vor deveni eligibili pentru a elabora un plan de afaceri şi, implicit, pentru programul Startup Nation 2025, care va finanţa minim 7.500 de companii din România cu câte 50.000 de euro, fonduri nerambursabile, reprezentând 90% din investiţia totală în cadrul unui proiect.

Sprijinirea IMM-urilor este o prioritate pentru ministerul nostru. IMM-urile sunt cel mai mare angajator din economia românească, cu 40% dintre locurile de muncă. Vom crea peste 15.000 de noi locuri de muncă prin acest program. În premieră, platforma informatică va folosi tehnologii de ultimă generaţie pentru a automatiza aproximativ 60% din fluxul procedural şi administrativ, fără intervenţie umană - în ceea ce priveşte încărcarea documentelor şi evaluarea eligibilităţii aplicanţilor", a precizat ministrul Bogdan Ivan.

Înscrierea în program se realizează prin platforma electronică dedicată, https://minimis.imm.gov.ro/. Ghidul de utilizare a aplicaţiei este disponibil la adresa https://economie.gov.ro/start-up-nation-ghid-de-utilizare-a-aplicatiei-minimis-imm-gov-ro/.

Viitorii antreprenori pot selecta furnizorul de formare profesională şi aleg formatul de desfăşurare a cursurilor: fie în sistem online, fie în format fizic, în una dintre locaţiile puse la dispoziţie de organizatori. Lista completă a furnizorilor contractaţi de MEDAT, alături de detalii despre locaţiile şi modalităţile de desfăşurare a cursurilor, este disponibilă în aplicaţia informatică.

În prima oră, au fost înregistrate 6287 de aplicaţii, pentru următoarele categorii:

2.a.3 Persoane cu vârsta între 18 ani şi până în 30 de ani neîmpliniţi la momentul înscrierii: Grup ţintă cu domiciliul în Bucureşti-Ilfov - 522

2.a.3 Persoane cu vârsta între 18 ani şi până în 30 de ani neîmpliniţi la momentul înscrierii: Grup ţintă minoritate Romă cu domiciliul în Bucureşti-Ilfov - 12

2.a.3 Persoane cu vârsta între 18 ani şi până în 30 de ani neîmpliniţi la momentul înscrierii: Grup ţintă cu domiciliul în regiunile mai puţin dezvoltate fără Bucureşti-Ilfov - 2916

2.a.3 Persoane cu vârsta între 18 ani şi până în 30 de ani neîmpliniţi la momentul înscrierii: Grup ţintă minoritate Romă cu domiciliul în regiunile mai puţin dezvoltate fără Bucureşti-Ilfov - 28

4.a.2 Persoane cu vârsta mai mare de 30 de ani, inclusiv: Grup ţintă cu domiciliul în regiunile mai puţin dezvoltate fără Bucureşti-Ilfov - 2809

Platforma electronică va rămâne activă până la ocuparea integrală a locurilor disponibile pentru cursuri, fiind prevăzută şi o listă de rezervă. Cursurile se vor desfasura pe durata a 4 luni calendaristice, iar la finalizarea acestora participanţii vor primi o adeverinţă/certificat de absolvire. În urma obţinerii acestui document, absolvenţii care intenţionează să aplice pentru finanţare prin programul Start-Up Nation vor avea obligaţia de a înfiinţa şi înregistra la ONRC o societate.

Prin intermediul programul Start-Up Nation 2024-2025, MEDAT oferă sprijin financiar nerambursabil de până la 250.000 de lei (~50.000 de euro) pentru cel puţin 7.500 de beneficiari, cu obiectivul de a genera un minimum de 15.000 de noi locuri de muncă.

Programul Start-Up Nation, ajuns la a patra ediţie, este structurat pe doi piloni principali:

Pilonul I - Activarea potenţialului antreprenorial al tinerilor, cu un buget de 295.750.000 euro, echivalent în lei, destinat tinerilor sub 30 de ani, atât în regiunile mai puţin dezvoltate, cât şi în Bucureşti-Ilfov;

Pilonul II - Sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului, cu un buget de 150.435.295 euro, echivalent în lei, având ca grup ţintă persoanele din regiunile mai puţin dezvoltate şi care se încadrează în una din următoarele categorii eligibile:

- tineri cu vârsta de între 30 ani şi până în 35 de ani neîmpliniţi;

- persoane în căutarea unui loc de muncă;

- şomeri;

- şomeri de lungă durată;

- persoane inactive şi persoane din grupurile dezavantajate pe piaţa muncii.

Bugetul total al celei de-a patra ediţii Start-Up Nation este de 446,18 milioane de euro, provenind din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Educaţie şi Ocupare 2021-2027.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. 446,18 milioane de euro

    stam bine 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9774
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3816
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8120
Gram de aur (XAU)Gram de aur454.7122

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb