Bogdan Maioreanu, eToro: "Înjumătăţirea" Bitcoin - un eveniment aşteptat în următoarele zile

Bănci-Asigurări / 18 aprilie

Bogdan Maioreanu, eToro: "Înjumătăţirea" Bitcoin - un eveniment aşteptat în următoarele zile

Săptămâna aceasta va avea loc înjumătăţirea bitcoin - aşa-numitul "halving". În linii mari, este vorba de înjumătăţirea recompensei pentru "minarea" cu succes a unui bloc de bitcoin. Practic, se reduce oferta de noi bitcoin - iar acest lucru ar trebui să ducă, probabil, la preţuri mai mari, conform principiului penuriei. Dat fiind că mai puţini bitcoin sunt minaţi, criptoactivul devine o marfă mai rară, spune Bogdan Maioreanu, analist eToro.

Potrivit sursei citate, înjumătăţirea este un proces care este încorporat în codul Bitcoin. În plus, numărul de bitcoin care poate exista vreodată este finit, limitat la 21 de milioane. Până în prezent, au fost creati aproximativ 19 milioane de bitcoin. Şi de fiecare dată când 210.000 de asa-numite "blocuri" sau structuri de date sunt rezolvate, are loc o înjumătăţire a recompensei acordată minerilor. Începând cu data de 3 ianuarie 2009, procesul de minerit a eliberat iniţial 50 BTC pe fiecare bloc ca recompensă, până la un total de 10,5 milioane de bitcoin sau 50% din total. Apoi, la 28 noiembrie 2012 a avut loc prima înjumătăţire, care a redus recompensa la 25 de bitcoin pe bloc, până la 5,25 milioane de bitcoin. A doua înjumătăţire a avut loc în 2016, a treia în 2020, iar acum o aşteptăm pe cea de-a patra, care se preconizează că va avea loc undeva în jurul datei de 19 sau 20 aprilie. Această dată poate varia, deoarece momentul exact în care va fi rezolvat blocul cu numărul 210.000 este dificil de estimat cu precizie.

"Înjumătăţirea măreşte efectiv timpul necesar pentru a atinge acea limită de 21 de milioane - şi tinde, de asemenea, să crească valoarea bitcoin. Un bitcoin este alcătuit din 100 de milioane de subunităţi, numite în mod obişnuit "satoshi". Recompensa finală va fi de 1 satoshi pe bloc şi va veni după ce vor avea loc 32 de evenimente de halving", precizează analistul eToro.

"Până în prezent, înjumătăţirea a oferit un scenariu optimist pentru investitorii în criptoactive, din cauza restrângerii ofertei. În 2020, când a avut loc precedentul "halving", preţul a urcat de la un minim de 6740 de dolari cu o lună înainte de înjumătăţire la un maxim de 9900 de dolari în săptămâna în care a avut loc evenimentul în sine. Preţul a continuat să crească pe parcursul anului următor pentru a ajunge la un vârf de peste 64600 de dolari la începutul lunii aprilie 2021. În ciuda corecţiilor ulterioare, preţurile nu au ajuns niciodată la o valoare mai mică decât înainte de înjumătăţire. Un comportament similar a avut loc şi în jurul evenimentelor de halving anterioare din 2012 şi 2016. Vom vedea dacă istoria se repetă sau vom asista la un comportament diferit de această dată. Însă, având în vedere presiunea pe care ETF-urile Bitcoin, recent aprobate, o exercită asupra pieţei, facilitând accesul la investiţii pentru noi categorii de cumpărători, s-ar putea să ne aflăm în continuare într-un scenariu clasic de comprimare a cererii şi ofertei", afirmă Bogdan Maioreanu.

Activele cripto sunt populare în rândul investitorilor individuali din România. Mai mult de jumătate dintre aceştia (55%) au în portofoliu o formă de criptoactive, iar 23% dintre ei caută să îşi mărească detinerile în acest an, potrivit ultimului sondaj eToro Retail Investor Beat. Mai mult, Bitcoin este cel mai deţinut activ cripto de către investitorii globali şi al doilea cel mai deţinut criptoactiv de către investitorii români de pe platforma eToro la sfârşitul primului trimestru al acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb