Bogdan Olteanu, nemulţumit de numărul mare de legi

Cătălin Alexandru, Andrei Voicu
Ziarul BURSA #Politică / 3 iulie 2006

Camera Deputaţilor a votat, în sesiunea februarie-iunie 2006, 556 de legi. Dintre acestea, 293 au fost promulgate sau se află în curs de promulgare şi 202 au fost respinse. Au mai rămas de dezbătut 25, programate să fie discutate în sesiunea extraordinară din această săptămînă. Printre ele se află şi 13 legi referitoare la procesul de integrare, 3 fiind de maximă importanţă. Este vorba despre legea privind executorii judecătoreşti, cea privind finanţarea partidelor politice, precum şi aceea referitoare la societăţile comerciale. Promulgarea lor va duce la eliminarea a trei steguleţe galbene pe care ni le-a acordat Comisia Europeană în Raportul de ţară din luna mai.

Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a dezaprobat numărul mare de legi aflate în discuţia Parlamentului, dar a justitficat această situaţie prin necesitatea integrării în UE. Din cele 556 de legi, doar 288 au fost propuneri legislative parlamentare, iar restul de 268 au venit din partea Guvernului. Executivul a abuzat de procedura ordonanţelor de urgenţă. Un număr de 105 asemenea ordonanţe au fost impuse spre discuţie Parlamentului în mai puţin de o jumătate de an.

În altă ordine de idei, Bogdan Olteanu s-a pronunţat pentru o mai mare transparenţă a modului de funcţionare a Camerei Deputaţilor. În această privinţă, spune domnia sa, trebuie luate măsuri urgente, înainte ca ele se fie impuse de către justiţie. Astfel, preşedintele Camerei a amintit de existenţa unei legi care permite accesul la informaţiile cu caracter public în condiţiile în care deputaţii sunt plătiţi din banii contribuabililor. Olteanu s-a referit şi la reducerea cheltuielior Camerei Deputaţilor, instituţie care, în opinia domniei sale, foloseşte bani publici în direcţii neconforme cu profilul său de activitate. "Nu e treaba Camerei să facă fripturi şi să tundă oamenii", a declarat domnul Olteanu, referindu-se la existenţa restaurantelor şi a unei frizerii pe statul de plată al organului legislativ. În opinia lui Bogdan Olteanu, aceste servicii ar trebui concesionate unor societăţi comerciale private. În schimb, investiţiile în tehnica de calcul sunt justificate de preşedintele Camerei Deputaţilor prin necesitatea înlocuirii infrastructurii IT uzate moral cu echipamente noi. Domnia sa nu s-a arătat îngrijorat de eventualitatea unor cheltuieli mari în această direcţie datorită abundenţei de oferte de pe piaţa informatică, lucru ce va duce la scăderea preţurilor.

Olteanu a apreciat corectitudinea procesului legislativ al Camerei sub preşedinţia lui Adrian Năstase. Totuşi, legăturile dintre Executiv şi Legislativ s-au strîns mai mult din momentul în care conducerea Camerei Deputaţilor a revenit unui reprezentant al puterii, a mai afirmat reprezentantul PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb