Bolnavi scoşi din Spitalul Foişor la miezul nopţii - victime ale dezorganizării şi lipsei de compasiune

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Miscellanea / 12 aprilie 2021

Colaj de MAKE

Colaj de MAKE

În plin val trei al pandemiei de Covid-19, situaţia se înrăutăţeşte la nivelul sistemului nostru sanitar, nu doar infectaţii cu noul coronavirus fiind în pericol, ci şi bolnavii non-Covid.

Mai mult decât oricând în ultimul an, măsurile luate de cei care manageriază situaţia la nivelul sistemului sanitar au stârnit nemulţumiri în rândul societăţii.

Ultimul incident care a scos oamenii în stradă este transformarea peste noapte (vineri spre sâmbătă) a Spitalului Clinic de Ortopedie Traumatologie Foişor din Capitală, singurul care dispune de o bancă de os din ţară, în spital Covid.

Pentru transformarea Spitalului Foişor în unitate de îngrijire Covid a fost nevoie de evacurea tuturor bolnavilor internaţi, mulţi dintre ei fiind operaţi în ultimele 24 de ore premergătoare evacuării. Mai mult decât transformarea în sine a unităţii spitaliceşti, ceea ce a şocat întreaga ţară a fost modul în care s-a făcut evacuarea pacienţilor - bolnavii au fost trimişi acasă ori transferaţi la alte spitale în timpul întregii nopţi de vineri, 9 aprilie. Aceştia au fost scoşi în stradă, pentru a putea fi urcaţi în automobilele proprii ori în ambulanţe, în hainele de spital şi cu perfuzii în mâini (cei opraţi recent), unii fiind puşi în situaţia să se ridice singuri de pe targa de spital şi să se urce în maşinile aparţinătorilor. Pacienţii păreau dezorientaţi, mulţi dintre aceştia ieşind din spital plângând sau chiar ţipând.

Teroarea din faţa spitalului bucureştean a fost potenţată de protestele şi îmbrâncelile celor veniţi la faţa locului ca să ceară demisia ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu şi a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat.

Aceştia doi sunt cei care au semnat ordinul de evacuare a Spitalului Foişor şi transformare a acestuia în spital Covid, în contextul creşterii numărului de persoane infectate cu SARS Cov-2 şi de cazuri ce necesită internarea în secţiile ATI.

În Spitalul de Ortopedie Foişor erau internaţi 105 pacienţi. Dintre aceştia, 13 au fost transferaţi cu ambulanţe SMURD şi SABIF la alte spitale, 67 de pacienţi deja operaţi au fost externaţi, iar 25 de persoane, programate pentru intervenţii chirurgicale, au fost reprogramate pentru operaţii.

În urmă cu o săptămână, Bogdan Opriţa, medicul şef al UPU SMURD Bucureşti şi şeful Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Floreasca, avertiza, într-un interviu acordat Hotnews, că situaţia este mai gravă decât ce din toamna trecută. Potrivit specialistului, în spitalele de urgenţă din Bucureşti, pacienţii Covid, unii dintre ei intubaţi sau conectaţi la oxigen, aşteaptă cu zilele în UPU eliberarea unui loc la Terapie Intensivă, iar medicii sunt nevoiţi să suplimenteze numărul de tărgi pentru a-i putea asista pe toţi: "Suntem în război. Doamne fereşte să ajungem să avem un ventilator şi doi bolnavi! În situaţia aceea pe cine pun la ventilator?"

Ministrul Sănătăţii a anunţat, în urmă cu o săptămână, că urmează să fie luate măsuri de regândire a fluxurilor medicale şi de concentrare a tuturor forţelor pe îngrijirea pacienţilor cu Covid-19

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunţat încă de duminică, 4 aprilie, că urmează să fie luate măsuri de regândire a fluxurilor medicale şi de concentrare a tuturor forţelor pe îngrijirea pacienţilor cu Covid-19, menţionând că urgenţele de patologie non-Covid vor fi direcţionate către spitale care nu ofereau până acum servicii de urgenţă, precum cele de Ortopedie, ORL, Urologie.

"Concentrarea tuturor forţelor pe îngrijirea pacienţilor cu Covid-19 ar putea însemna amânarea unor operaţii elective, a unor proceduri elective, ar putea să însemne că anumite spitale, secţii, o anumită parte a resurselor umane vor fi concentrate către tratamentul pacienţilor cu COVID-19. Evident că asta vine cu un cost, evident că aceste măsuri vin cu costuri care ţin şi de cei care deja au avut de suferit în urma acestei pandemii", a spus Voiculescu, în urmă cu o săptămână, adăugând: "Subliniez că sistemul medical nu poate duce pe umerii săi singur toată povara pandemiei. La fel ca în celelalte ţări, care au fost copleşite de explozia numărului de cazuri grave, ne confruntăm cu limite care ţin nu atât de investiţii, cât de resursa umană".

Ministrul de resort a solicitat reţelelor de spitale care aparţin MAI, SRI, MApN, Ministerului Transporturilor o implicare mai puternică în gestionarea pandemiei de Covid-19.

Vlad Voiculescu a convocat, în seara zilei de sâmbătă, 3 aprilie, directorii spitalelor din Bucureşti pentru o şedinţă, ca să vadă ce se poate face vizavi de relocarea acestor spitale.

Menţionăm că vineri, 9 aprilie, ziua în care a fost dat ordinul de evacuare a Spitalului Foişor, au fost înregistrate 4.942 de noi cazuri de Covid-19. Volumul acestora a scăzut la 4.310, respectiv 3.302, în zilele de sâmbătă 10 aprilie şi duminică 11 aprilie.

Conducerea Spitalului Foişor nu a fost de acord cu transformarea unităţii spitaliceşti în una Covid

Conducerea Sitalului Foişor nu a fost de acord cu transformarea acestuia în unitate de îngrijire Covid. În acest context, sunt multe opinii care susţin faptul că managementul unităţii spitaliceşti a întârziat evacuarea pacienţilor, întrucât nu a semnat şi pus în practică de urgenţă ordinul emis vineri de Voiculescu şi Arafat. Evacuarea Spitalului Foişor a fost asumată de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucureşti, după ce, potrivit Digi24, DSP a discutat de la începutul lunii aprilie cu managerul spitalului despre transformarea sa în unitate Covid.

Conducerea Spitalului Foişor a spus că nu poate prelua pacienţi Covid deoarece nu este spital de urgenţă, nu are ture de dimineaţă la analize de laborator, nu are capabilitate de implementare a paturilor DTA de terapie intermediară, fiind un spital în proces de reconstrucţie. De asemenea, conducerea spitalului susţine, în adresa trimisă Ministerul Sănătăţii şi DSU, că nu există o linie de gardă cu medic de boli infecţioase sau medic pneumolog. În acest scop, la acest spital sunt detaşaţi medici infecţionişti şi pneumologi.

Sâmbătă, spitalul Foişor a fost dat în funcţiune pentru îngrijirea cazurilor Covid, cu 90 de paturi care vor avea oxigen şi 20 de paturi de terapie intensivă.

Sâmbătă seara, deja fuseseră internaţi la Spitalul Foişor 7 pacienţi cu Covid-19 la ATI, iar transferul bolnavilor a continuat la interval de aproximativ 60 - 90 de minute, după cum a declarat Raed Arafat.

Ministrul Florin Cîţu a precizat, ieri după-amiază, că la secţia ATI de la Spitalul Foişor au fost deja internaţi 20 de infectaţi Covid, una dintre persoanele aduse aici decedând.

Andrei Baciu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii: "Situaţia este destul de importantă la nivelul Bucureştiului, este nevoie de aceste paturi"

Decizia tranformării Spitalului Foişor în spital Covid a fost soluţia identificată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi avizată de Ministerul Sănătăţii în cursul zilei de vineri, pentru că avea 26 de locuri la ATI, 6 medici şi doar 3 pacienţi, iar sarcina transferării celor internaţi revine DSU, a precizat Ministerul Sănătăţii, referindu-se la "situaţia regretabilă" creată la Spitalul Foişor.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a explicat că spitalul va fi alocat unor pacienţi care au viaţa pusă în pericol: "Transferul tuturor pacienţilor a început în jurul orei 15, procesul s-a prelungit, îmi cer scuze pacienţilor, familiilor, tuturor celor care au avut de suferit neplăceri cu privire la acest transfer care se face până târziu în noapte, însă situaţia este destul de importantă la nivelul Bucureştiului, este nevoie de aceste paturi. Îmi pare rău pentru toată această situaţie, o facem pentru a veni în sprijinul altor pacienţi care sunt intubaţi sau care au realmente viaţa pusă în pericol".

Raed Arafat a completat, vineri seara: "După o analiză a situaţiei din Bucureşti, s-a luat decizia de tranformare a Spitalului Foişor în spital pentru Covid. Situaţia, astăzi (n.r. vineri), în unităţile de primiri urgenţe este serioasă, pentru că astăzi dimineaţă (...) a trebuit să trimitem pacienţi din Bucureşti în alte zone, chiar cu un avion militar (...) Suntem pe cale a de porni al treilea TIR de Terapie Intensivă la Babeş şi se lucrează şi noaptea ca să fie conectat la curent de la o sursă, alta decât unde era conectat, decizie luată pentru siguranţă. Ştim că am pornit şi al doilea la Sfântul Ioan, şi este cel de la Marius Nasta şi al treilea la Victor Babeş va porni în cursul serii de astăzi sau mâine. În unităţile de primiri urgenţe mai avem pacienţi care necesită terapie intensivă. Sunt îngrijiţi acolo, dar nu pot să rămână acolo, pentru că unităţile respective primesc şi alţi pacienţi care ajung, aşa că, după o analiză, Spitalul Foişor are o secţie de Terapie Intensivă de 21 de paturi şi are 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumătatea secţiei de Terapie intensivă ocupată, din care trei sau patru pacienţi care necesită de fapt transfer în altă parte pe Terapie Intensivă".

Spitalul Modular Covid deschis anul trecut de Gabriela Firea a fost închis, în ianuarie, de Nicuşor Dan

Scandalul izbucnit vineri seara la Spitalul Foişor a provocat o serie de critici din partea politicienilor.

Una dintre persoanele care s-a exprimat vehement împotriva deciziei luate de Voiculescu şi Arafat, cu avizul Primăriei Capitalei, este Gabriel Firea, fost primar general general al Bucureştiului. Aceasta susţine că, dacă ar fi fost la conducerea municipalităţii, sub nicio formă nu ar fi avizat transformarea Spitalului Foişor în unul Covid. În plus, fostul edil al Capitalei şi-a exprimat regretul faţă de faptul că Spitalul Modular Covid inaugurat în mandatul său nu este folosit în acest scop.

Amintim că Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri disponibile pentru cazurile uşoare şi medii şi cu posibilitatea ca numărul acestora să poată fi extins la 700, a fost deschis în luna august a anului trecut.

La începutul lui 2020, Nicuşor Dan, actualul primar general al Bucureştiului, a închis această unitate, motivând că numărul de bolnavi de coronavirus a scăzut, iar, din punct de vedere financiar, nu se mai justifică.

Florin Cîţu, despre o posibilă demitere a ministrului Voiculescu: "Decizia o va lua premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa"

Bolnavi scoşi din Spitalul Foişor la miezul nopţii - victime ale dezorganizării şi lipsei de compasiune

Prim-ministrul Florin Cîţu a spus, ieri, răspunzând la o întrebare legată de o posibilă demitere a ministrului sănătaţii, că o astfel de decizie o va lua premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa. "Să vedem dacă mai există onoare în România", a mai spus Cîţu, întrebat dacă este de părere că ar fi nevoie de o demisie de onoare: "Eu vă spun un lucru pe care vi l-am spus de fiecare dată şi celor care au opinii politice în subiect - remanierea sau o decizie în acest Cabinet o va lua premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa". Premierul a mai spus: "I-am cerut (n.r. lui Vlad Voiculescu), nu acum, am cerut să fie prezentat un raport şi am cerut să facă declaraţii de presă săptămânal. De atunci nu am mai cerut. Cer acest lucru de la toţi miniştrii, nu doar de la ministrul Sănătăţii. Am cerut transparenţă şi profesionalism, asta cer de la toţi miniştrii".

Întrebat cine e responsabil pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor, premierul a replicat: "Am spus că această mutare nu e prima făcută. Au mai fost astfel de spitale transformate în unele pentru pacienţi COVID. Sunt şi eu foarte supărat de ceea ce am văzut la televizor. Detaliile tehnice v-au fost prezentate de Raed Arafat, probabil vor fi prezentate şi de ministrul Sănătăţii. Vreau să vă spun că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii".

Florin Cîţu a subliniat că, în acest moment, în Bucureşti, există necesarul de paturi pentru tratarea cazurilor de Covid-19.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu: "Discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul Covid-19 sunt de un an"

Bolnavi scoşi din Spitalul Foişor la miezul nopţii - victime ale dezorganizării şi lipsei de compasiune

Discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul Covid-19 sunt de un an, a spus, ieri, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, într-un briefing de presă la care nu au avut acces jurnaliştii. Oficialul a precizat că s-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor şi că s-a încercat folosirea situaţiei pentru câştigarea de capital politic: "Ministerul Sănătăţii a dat avizul pentru ca spitalul să devină COVID pentru că de acele locuri depindea şi depinde viaţa unor oameni. S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor şi acordul managerului, respectiv formalităţile întocmite de conducerea Spitalului şi de ASSMB au venit ultimele şi au venit cu întârziere. Spitalul Foişor nu este sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, ci a Primăriei Bucureşti şi ASSMB. Ministerul Sănătăţii nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării sau a unui consiliul judeţean".

Printre altele, ministrul de resort a menţionat că i-a sunat personal pe cei care au fost externaţi de la Spitalul Foişor şi că, fără excepţie, oamenii au fost impresionaţi că, acum, la Spitalul Foişor, pacienţi care au nevoie acută de ATI sunt ajutaţi să lupte pentru vieţile lor.

Dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: "Ministrul Sănătăţii a pierdut controlul pandemiei"

Bolnavi scoşi din Spitalul Foişor la miezul nopţii - victime ale dezorganizării şi lipsei de compasiune

Ministrul Săntăţii Vlad Voiculescu "a pierdut controlul pandemiei", l-a criticat, vineri seara, dr. Alexandru Rafla, reprezentantul României la OMS, pe şeful de la Sănătate. Specialistul a spus că a constatat încă din urmă cu o săptămână lipsa de organizare a Ministerului, când Vlad Voiculescu i-a convocat în şedinţă, sâmbătă noaptea, pe directorii de Spitale din Bucureşti, ca să afle o problemă despre care se ştia, de fapt, de multă vreme: "Sâmbăta trecută, la aceeaşi oră, 21:15, domnul ministru Vlad Voiculescu convoca directorii de spitale din Bucureşti pentru o şedinţă - deci sâmbăta seara, noaptea - ca să vadă ce se poate face apropo de relocarea acestor spitale, încât o parte din ele să poată trata pacienţi Covid".

Rafila a adăugat, într-o emisiune televizată, că şi-a exprimat încă de atunci surprinderea, ca acum să constate că s-au apucat să evacueze pacienţii de la Spitalul Foişor tot noaptea şi fără ca în prealabil să fi existat o consultare, un acord din partea Corpulul Medical de la Spitalul Foişor: "Mi se părea ciudat ca sâmbătă seara să constaţi, că trebuie să faci o şedinţă cu directorii spitalelor din Bucureşti, când problema era cunoscută de luni de zile. Era menţionată în presă, în scris, moţiunea simplă depusă de Partidul Social Democrat, şi nu se întâmplase absolut nimic. Acum, constatăm, că la o săptămână, sau la şase zile de la acel moment, se petrece, dacă vreţi, se operaţionealizează această discuţie din seara zilei de sâmbătă, prin mutarea pacienţilor de la Spitalul Foişor. Vă spun, pe surse, că nu a existat niciun fel de consens cu Corpul Medical de la Spitalul Foişor care să agreeze acest tip de comportament".

Ben Oni Ardelean, Vicepreşedintele PNL: "Pacienţii cu diferite boli nu mai pot fi ignoraţi şi daţi la o parte în detrimentul pacienţilor infectaţi cu Covid"

Bolnavi scoşi din Spitalul Foişor la miezul nopţii - victime ale dezorganizării şi lipsei de compasiune

Vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a spus că va solicita premierului Florin Cîţu, în cadrul Biroului Politic Naţional al partidului, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. "Tot circul, bâlbâiala şi bătaia de joc la adresa pacienţilor de la Spitalul Foişor a umplut paharul. Pacienţii cu diferite boli nu mai pot fi ignoraţi şi daţi la o parte în detrimentul pacienţilor infectaţi cu Covid. Chiar dacă managementul Spitalului Foişor s-a opus transformării în unitate Covid-19, printr-o scenă similară cu prelungirea carantinării Timişoarei, s-a dat un ordin - ignorând voinţa şi argumentele celor de acolo - prin care au fost evacuaţi în toiul nopţii zeci de pacienţi", a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu, Preşedintele PSD: "Guvernanţii au minţit atât de mult pentru a-şi ascunde prostia, hoţiile şi nepăsarea până au ajuns să scoată oamenii, noaptea, din spitale"

Bolnavi scoşi din Spitalul Foişor la miezul nopţii - victime ale dezorganizării şi lipsei de compasiune

Guvernanţii au "minţit atât de mult" pentru a-şi ascunde "prostia, hoţiile şi nepăsarea" până au ajuns să scoată oamenii, noaptea, din spitale, subliniază Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. Şeful social-democraţilor a scris pe Facebook: "Este criminal ceea ce faceţi! Şi ar trebui să înfundaţi puşcăriile, nu să ieşiţi la televizor să explicaţi inexplicabilul! Aţi minţit atât de mult pentru a vă ascunde prostia, hoţiile şi nepăsarea până aţi ajuns să scoateţi oamenii, noaptea, din spitale! Pentru că luni de zile nu aţi făcut nimic! Doar v-aţi încurcat în propriile minciuni!". El i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să numească pe cineva "capabil" să salveze vieţile românilor.

Dan Barna, Preşedintele USR: "Evacuarea Spitalului Foişor pe timp de noapte nu are nimic plăcut sau lăudabil"

Bolnavi scoşi din Spitalul Foişor la miezul nopţii - victime ale dezorganizării şi lipsei de compasiune

Evacuarea Spitalului Foişor pe timp de noapte nu are nimic plăcut sau lăudabil, întrucât acest proces a adus un disconfort semnificativ pentru pacienţii spitalului şi multă emoţie pentru familiile lor, arată, într-o postare pe Facebook, vicepremierul Dan Barna, liderul USR. Oficialul spune că îi pare rău pentru suferinţa şi momentele dificile prin care trec aceşti oameni şi că le este recunoscător pentru faptul că, prin sacrificiul pe care îl fac, "contribuie la acest efort de război comun".

"Pentru fiecare inimă care va continua să bată şi plămân care va continua să respire cu oxigenul de la Foişor, supărarea justificată a celor mutaţi în această seară (n.r. vineri seara) devine un cost acceptabil", a conchis Barna, adăugând: "Suntem într- un război. Inamicul se numeşte Covid-19 şi nu are niciun cod de onoare, principiu sau regulă. Într-un astfel de război în care fiecare minut poate să însemne o viaţă salvată, trebuie să faci ceea ce e de făcut, cu resursele, procedura şi mijloacele de care dispui, chiar dacă nu sunt cele ideale".

La rândul său, deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu afirmă că măsura de a "evacua" pacienţii Spitalului Foişor pentru ca unitatea să fie transformată într-una pentru bolnavii Covid trebuia explicată înainte ca pacienţii să fie mutaţi: "Spitalele României trebuie să îngrijească toţi pacienţii, nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora (...) ce se întâmplă acum la Spitalul Foişor este inacceptabil!".

Cătălina Poiană, Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti: "Situaţia de la Spitalul Foişor reprezintă o pată pe sistemul de sănătate"

Situaţia de la Spitalul Foişor reprezintă o pată pe sistemul de sănătate şi sporeşte neîncrederea românilor în sistemul spitalicesc şi în sistemul sanitar în general, apreciază Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti. Aceasta adresează un apel către politicieni "să lase declaraţiile politice şi să nu folosească un astfel de episod dramatic şi dificil în mod populist, ci să se implice fiecare în dezvoltarea de soluţii concrete care să ajute real sistemul medical românesc".

Pacienţii, indiferent de afecţiunea de care suferă, au nevoie de acces echitabil la serviciile medicale necesare, iar drepturile pacienţilor trebuie respectate, a concluzionat domnia sa.

La rândul său, Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Pacienţilor, a declarat, vineri seara: "Este cât se poate de revoltător, am discutat cu medicii, cu asistenţii medicali din spital. Cunosc, m-au sunat aparţinători care erau în drum către Bucureşti, au fost anunţaţi pe seară, târziu, să vină să-şi ia pacienţii pentru că vor fi externaţi. La cei care au fost operaţi acum 3-4 zile şi nu au complicaţii nu ar fi aşa o problemă, problemă este că sunt pacienţi care au complicaţii, infecţii, chiar azi (n.r. vineri) ştiu de un pacient operat, au fost operaţi şi ieri (n.r. joi) pacienţi, cu complicaţii, cu risc de tromboze. Trebuie supravegheaţi, sunt la pat, este cât se poate de revoltător pentru că oamenii nu au fost anunţaţi din timp, termenele astea milităreşti, de tip sacadat, militar-fanatic nu se pot admite în sistemul de sănătate, pentru că au consecinţe grave".

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. Formațiunea USR-Plus e criminala și teroristă în întregul ei dar Barna ii depășește pe toți prin impostura și tupeu.

    Deci guvernul nu își asumă, prin vocea lui Câțu, masurile teroriste de la Spitalul Foișor dar o face Barna... prezentând aceeași placă plictisită cu "măsurile dure dar necesare" 

    1. masura dura dar necesara ar fi demiterea lui pentru felul in care isi indeplineste angajamentele luate in campanie

      pentru cine este dedicat acuma nu este un secret ci doar un nume nerostit, care nu doreste binele ROMANIEI! 

      si o intebare pentru toti guvernantii grijulii fata de popor: toate modulele si constructiile dedicate pentru covidul plandemic de ce nu sunt functionale si terminate partial? cine va plati costul acestei magarii infinite??? 

      ca sa avem motiv sa ne batem joc de oameni, sa indeplinim planul plandemic, sa dam bine la nesatuii lumii si sa ne ingrosam buzunarele proprii!! 

      nu-i asa draguta vicepremier? 

      si o veste proasta pentru voi: va bateti joc de oamenii onesti ai tarii dar ziua platii este f aproape!

      nu mai dureaza mult! 

      Ei au PLUS la INCOMPETENTA si la TICALOSIE si MINUS la Compasiune si BUN SIMT. Oamenii nu sunt niste chioscuri de la metrou pe care le darami cu politia cand ai chef.

      Oamenii care nu au COVID ce sa faca, sa MOARA? 

      NU va fie frica, guvernul asta PICA!

      Stai sa vezi cand o sa-i SOSOCEASCA SOSOACA! 

    Cum mureau ei, mititeii, de grija populatiei! Cum murisera si in in ultimii 40 de ani! Adusesera Romania pe cele mai inalte culmi de civilizatie si progres! Autostrazile cu sase benzi brazdau tara, elicopterele lui Popeye fara de accident micsorau distantele, pacientii se duceau in spitalele unde intinereau si se vindecau de orice boli! Sa revenim la realitate! Veti face un simplu dus, spuneau medicii SS inainte de a-i baga pe detinuti in camerele de gazare cu Zyklon B! Istoria adevarata a genocidului contra populatiei din ultimii 40 de ani practicat de autoritatile bolsevice si neobolsevice de dinainte si dupa 1989 va aparea in douazeci de ani!!! Internetul controlat aproape in totalitate de Politica Politica Romana a Zilelor de Apoi, modul in care intregi guverne erau cumparate cu valuta pentru a distruge asa-numitele ~industrial plants~, austeritatea extrema impusa de Corifeii Lumii Inchise, propaganda de cea mai joasa calitate (~Nu sunt bani, tovarasi bolsevici si asa-zis capitalisti, doar pentru noi sunt sute de miliarde, dar nu pentru voi, sclavilor!!!~, o populatie lasata fara medicina, fara dinti, cu trupuri maladive si firave, inestetice, cu oameni ce mureau cu mult inainte de vreme din cauza lipsei tehnicilor medicale de regenerare, SPAGA GENERALIZATA pentru a dobandi sefia unei institutii si situarea/votarea pe liste pe baza de cotizatie la partid, un plus la salariu!!! Toalete in spatele curtii! Lipsa unui spital care sa se inalte pana la cer, care sa aiba sute de hectare de sectiuni, pe varf de munte! NU SPITALE CU DETINUTI POLITICI, TINUTI SUB CHEIE SI FARA APA! LA GRADUL DE LIPSA DE UMANITATE A ACESTOR AUTORITATI GENOCIDARE NU AR FI DE MIRARE SA NU SE ARUNCE PESTE ZONELE CARANTINATE STL-uri sau SND-uri! MII SI MII DE BOLNAVI CRONICI MURISERA IN FATA SPITALELOR COVID!!! CINE RASPUNDE DE ACEST GENOCID? STARURILE TV SE DADEAU BOLNAVE DE COVID-19, altfel pierdeau contractele! Trupele de propaganda spuneau ca nimeni nu MURISE DIN LIPSA ACCESULUI IN SPITALELE SARS COV-2! Mai mult, plecau prin Santorini, prin diverse zone ale lumii, UNDE SE CEREA TESTUL, DAR FARA TEST (*Weren’t they SARS Cov-2 Propaganda’s Guys?), in timp ce cetatenii erau CONCENTRATI CA VITELE IN TARC SI LI SE BAGAU PE GAT TESTE FALSE SI VACCINURI CANCERIGENE! La $ 50, 000 de K era normal: almost all newspapers guys puteau spune orice! PS: in aceste zile fatidice, numarul de morti de cancer depasise cifra de 8, 000, 000 pe 2020, 464, 674 murisera de cancer in 2021, 2, 086, 185 de SARS Cov-2! 20, 319 murisera de foame in data de 21 ianuarie 2021! NIMENI NU SE INGRIJEA DE EI!!! NICIUN VACCIN PENTRU CANCERE!!! Cazul fratelui lui Fl. Sal. e semnificativ pentru calitatea joasa a medicinii, murise cu zile intr-un spital dezafectat! Guardienii bateau pacientii Covid-19, iar acestia decedau la 33 de ani! Mai mult, CONTROLUL POPULATIEI ERA STRICT! FARA TESTELE NECONCLUDENTE SI UN VIITOR VACCIN, NIMENI NU SE MAI DEPLASA IN LUME! LIBERTATILE OMULUI DISPARUSERA SUB PRETEXTUL VIRUSULUI!!!! O pacienta bolnava de Covid dezvaluise ca erau tinute in saloane fara aer si fara apa! UN PACIENT DE 51 DE ANI FUSESE EXTERMINAT> BOLNAV DE DOUA ORI, MURISE MISTERIOS IN SPITAL! Fostul ministru fusese asasinat la fel, Stanoevici, oamenii nu aveau bani de implant dentar total, cam $ 20,000! Defrisarea padurilor, propaganda ca se distrug raurile prin constructia de hidrocentrale (ele nu se mai construiau de intregi decenii), pentru a nu se vedea defrisarile imense... Exodul populatiei din tara lipsita de viitor, figuri sinistre ale puterii, generatori de moarte si saracie, conducatori peste zone geografice si teritorii ex- si actual estice!!! Lumea era si vesela si trista> vesela pentru ca era vremea frumoasa, trista pentru ca ne aducea aminte cat de urat arata scolile – asa imi spun cei ramasi in tara (la fel ca spitalele, iar lucratorii din ambele domenii traiesc prost< de altfel 66% din populatia Romaniei o ducea in saracie, foarte prost, nu au bani de taxe/impozite si de mancare din venitul lunar)!!! Capitala nu avea NICI ACUM APA CALDA, PENTRU CA TOTI RESPONSABILII de dupa 1990 ERAU PRIMELE SUGATIVE DIN BANUL PUBLIC! Transportul public era un dezastru! In spitalele lui Ring The Foreigner oamenii mor din lipsa tratamentului! Un martir intre martiri este Dan Smaranda din central Pitestiului, om lasat in voia destinului de o medicina neputincioasa! Cifrele sunt sporite pentru a se regiza starea de urgent/alert, apoi prin masurile intelepte ale~ Partidului, lui Ceasca, Ro~, totul va fi redus la minimum… Spionii contrari Ro nu mai sunt prinsi de mult, in schimb, lupta impotriva Aliatilor e grea! REVOLTELE APAREAU!

    ...

    INTREBARE NEBUNA:

    INTRE A NE FURA UNII PE ALTII SI ANE IMPUSCA UNII PE ALTII CARE ESTE DIFERETA? 

    DE TIMP? 

    DE ABORDARE? 

    DE NESIMTIRE? 

    DE NEPASARE? 

    DURATA DE CHINUIRE?

    SAU CE? 

    1. Ba, voi astia care scrieti cu majuscule, nu-i de ajuns ca sunteti cretini, nici ca, fiind cretini, scrieti din balamuc, dar mai scrieti si cu litera mare.

      dar intre A NE si ANE care e diferenta?

      Sfidare,asta ne arata guvernantii

      si eu rad cu lacrimi cand citesc unele comentarii

    De o vreme, totul se petrece la noi noaptea. Am inceput sa am cosmaruri. Oficialii nostri sunt vampiri, oare?!

    1. Nu sunt vampiri, dar sunt (cu mici exceptii), incompetenti, indolenti si chiar impostori!

      NOAPTEA ca HOTII! cum ziceau cei din #REZIST!

      Indiferent de Partide politice majoritatea politicienilor romani e unita in MINCIUNA +TICALOSIE+ HOTIE!

      HUOO ! 

    Politrucu de COVID Vlad Voiculescu a comis-o din nou, explicand senin publicului ca masura evacuarii spitalului Foisor e gandita in laboratoarele sinistre ale neomarxismului de vreun an de zile. E o noua forma de manipulare care s-a lovit de zid.

    Cand spui o asemenea tampenie, ca ministru, trebuie sa fii capabil sa explici de ce a fost nevoie ca evacuarea efectiva sa fie facuta intr-o noapte daca tot au copt masura in 12 luni...

    Niste maimutoi sinistri cei de la USR ! 

    1. S-au inhaitat NEOMARXISTII cu NEOLIBERALII si s-au intalnit HOTIII cu PROSTII

    Hai sa zicem si invers:

    1. La nivel de Bucuresti treaba e foarte nasoala, dar din varii motive (inclusiv protestele care merg bine pe vreme frumoasa) nu se poate carantina. 

    2. Drept urmare, vin vremuri grele si trebuia facut loc de urgenta in Bucuresti si s-a ales locatia aia. 

    3. In bun stil... Romanesc, cei de acolo au bagat contre si s-au facut ca nu vor ca nu se poate pana li s-a amintit ca nu sunt mosieri pe locatia aia. PSD-ul a profitat de ocazie (inclusiv prin conducerea de acolo) pentru a mai atata focul. 

    E clar, de virusul asta nu se moare suficient de mult incat sa mai conteze si totul sunt lupte politice (si de strada). 

    Inclusiv faza de la Metrorex a fost o demonstratie "pe stil vechi" a puterii localizate cum nu s-a mai vazut de la mineriade. Sa ne asteptam in lunile care urmeaza la noi lupte la propriu pentru consolidarea puterii statului si / sau reiterarea puterii de facto a diverselor personaje pe latifundiile lor. 

    1. E groasa rau... asa ca putem sa dam carpeala romaneasca dupa care sa ranjim cu ranjetul lui Voiculescu sau a lui Barna.. "lasa bah prostilor, ca n-ati murit daca ati mers pe picioarele voastre acasa".

      Asa arata gija stalinista pentru om in epoca Iohannis - Catzu - Barna - Ciolos, oameni evacuati din spital in portbagajul masinii...

      E ok asa.. putem merge mai departe cu pandemia si vaccinarea.. am facut rost de paturi ! 

      Ai ca te platesc bine usr istii

      Oau,ai invatat bine la scoa?a de manipulare,drogatilor in frunte cu voiculescu,vezi prestatia de ieri ,menegerul spitalului este in functie din 1997 a trecut prin atatea guv.chiar mucusor i a prelungit mandatul de meneger ,omul a dotat si modernizat dupa norme europene spitalul cu sprijinul lui Firea si Oprescu iar acum vine niste neica nimeni care nu stiu pe ce lume traiesc

      care vor sa termine ce au constrit altii,sau chiar sa vanda doar acolo este si centru de maduva osoasa,a mai distrus si transplantul de ficat 

    penibil si jalnic...

    prostia se plateste , dar e pacat ca suntem obligati sa decontam la nivel de natiune...  

    Vă perpeliti degeaba:astăzi marea lui problemă era cum să apară la televizor, dacă e singur în cadru ,cu sau fără mască!? Greu de înțeles ca "personalitate " !

    1. Mai...paradoxal vina nu e a lu Voiculescu ci a hitleriștilor care conduc aceasta țară adică Arafat și gașca sinistră, sub înaltul patronaj a lu Iohannis.

    Conducerea spitalului Foisor a refuzat timp de o săptămână să pună spitalul la dispoziție. Conducerea acestui spital ar trebui arestata pentru ca au zadarnicit eforturile de salvare a unor vieți omenești.

    1. O fi conducerea Spitalului vinovata dar nu dai oameni operati noaptea afara!

      Nu a murit nimeni de probleme le picioare dar de covid se moare repede. Asa ca măsura a fost una urgenta.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb