Boloş: "ANAF şi-a depăşit planul de colectare în primele şase luni din 2024"

F.D.
Macroeconomie / 24 iulie

Boloş: "ANAF şi-a depăşit planul de colectare în primele şase luni din 2024"

ANAF şi-a depăşit planul de colectare în primele şase luni din 2024, având un grad de realizare de 100,6% a programului de încasări venituri bugetare, a anunţat miercuri Marcel Boloş, Ministrul Finanţelor.

"Ştiţi că am recurent discuţii cu Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice din toată ţara, pentru a evalua acţiunile întreprinse pentru colectarea eficientă şi pentru combaterea evaziunii fiscale. Vin astăzi cu o veste bună: ANAF şi-a depăşit planul de colectare în primele şase luni din 2024. Avem un grad de realizare de 100,6% a programului de încasări venituri bugetare, respectiv un plus de 1,2 miliarde lei faţă de planul asumat la începutul anului", a scris ministrul Finanţelor, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Datele pentru primul semestru din 2024 arată încasări totale de 218,5 miliarde de lei, în creştere cu 17,8%, cu 33,04 miliarde lei mai mult decât în perioada similară din anul 2023.

În ceea ce priveşte încasarea TVA, Boloş a anunţat un plus de 6,58 miliarde de lei (creştere cu 15,6%).

"Sigur că cerinţele de îmbunătăţire a activităţii vor fi întotdeauna valide şi reflectă dorinţa noastră comună de a avea un sistem fiscal cât mai echitabil şi mai eficient. În acest sens, nu pot fi negate progresele importante în atingerea planului nostru de colectare a veniturilor, şi vreau să subliniez rolul pe care digitalizarea ANAF îl are în acest proces. Chiar dacă măsurile implementate nu sunt pe placul tuturor şi unele schimbări au fost cel puţin provocatoare, digitalizarea înseamnă că de la lună la lună vom avea inspecţii fiscale mai puţin împovărătoare pentru contribuabili şi mai puţin costisitoare pentru ANAF, cu o abordare mai uniformă în cadrul analizei de risc şi din partea inspectorilor aflaţi în control", a spus Marcel Boloş.

Acesta a precizat că deşi în prima jumătate a anului numărul controalelor este similar celui de anul trecut, s-au aplicat mai multe sancţiuni, ceea ce arată o creştere a nivelului de eficienţă.

"Cel mai important aspect este că digitalizarea ne permite să protejăm şi să respectăm contribuabilii oneşti, permiţându-le să îşi desfăşoare activitatea fără intervenţii inutile din partea autorităţilor fiscale.

În final, aşa cum am mai spus-o în trecut, fiecare leu colectat corect este o investiţie în viitorul colectiv al românilor, contribuind la dezvoltarea infrastructurii, sănătăţii, educaţiei şi altor domenii vitale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor", a mai spus Marcel Boloş.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. adica ... a biciuit de ... dr...ci.... i-a luat...pe "cetateni"....

    s c c r e t 

    1. Da, exact asa.

    ce folos, daca cheltuielile cresc mult mai repede...

    Putem sa cumparam mai multe arme. Putem sa marim cheltuielile primarilor PSD+PNL . Putem sa inchidem toate drumurile din Romania sa mananca si gura firmelor de partid.

    La încasări au depășit recordul dar ce fac eu cu banii ? Impozitele și taxele trebuie sa se vadă în sănătate, învățământ, protectie sociala, drumuri, servicii, îmbunătățirea calității vieții, etc., dar banii se fura de către politicieni. Banii ajung în buzunarele firmelor de partid care umfla preturile prin licitatii trucate. Ei știu doar sa ia banii de la contribuabili dar ce fac cu ei ? Răspunsul este ca banii se fura..

    1. Corect punctat !

      Oricat am plati noi taxe si impozite ( adica oricat ar creste incasarile ) , nu putem sa acoperim cheltuielile TOTAL AIUREA si NESIMTITE ale Statuluil Roman ! Deficitul va fi si mai mare !Un Stat supra-supra dimensionat, birocratic, o frana in calea evolutiei normale a unei tari democratice Evident ca si poporul este unul profund socialist ( ca sa fiu totusi elegant ), in care toti vor sa se angajeze la stat. Zilnic vedeti in presa cazuri ( deja asta nici nu mai e o stire ) de persoane care dau mita pentru a se angaja la stat , in absolut orice domeniu. Sunt peste 1300000 bugetari ,in administratia centrala si locala ( sutele de agentii si autoritati care nu produc NIMIC ), cu salarii foarte mari. In concluzie avem un STAT TALHAR, care face ca societatea romaneasca sa fie profund distrusa !

      Asta este. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb