Bosch intră pe piaţa hidrogenului cu tehnologia proprie de electrolizoare

A.B.
Miscellanea / 15 aprilie

Bosch intră pe piaţa hidrogenului cu tehnologia proprie de electrolizoare

Bosch lansează primele sale sisteme de electroliză pentru producerea hidrogenului verde, mizând pe această tehnologie ca direcţie strategică de dezvoltare, potrivit unui comunicat emis redacţiei. Compania germană prezintă la Târgul de la Hanovra două modele de celule multiple de electroliză Hybrion PEM (cu membrană schimbătoare de protoni), parte a unui sistem modular mobil cu o putere de 2,5 MW, livrat de Grupul FEST din Goslar.

"Pentru a contracara schimbările climatice, avem nevoie de alternative la combustibilii fosili. Hidrogenul verde va juca un rol vital în reducerea emisiilor din industrie, transport şi energie", a declarat dr. Stefan Hartung, preşedintele consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH.

Deşi economia hidrogenului avansează mai lent decât era estimat, Bosch vede în electroliză o oportunitate de creştere. Compania intenţionează să valorifice experienţa în producţia la scară largă pentru a reduce costurile şi a asigura livrări competitive. Înainte de începerea oficială a vânzărilor, prevăzută pentru aprilie, Bosch a primit deja comenzi însumând 100 MW. Printre acestea se numără un proiect al companiei Neuman & Esser, care va integra 16 sisteme Hybrion într-un electrolizor de 20 MW.

Bosch colaborează cu mai mulţi parteneri, inclusiv AKA Energy Systems, Andritz, Pietro Fiorentini, Hyter, H2B2 şi Tecnicas Reunidas. Compania estimează că veniturile generate de segmentul hidrogenului vor ajunge la un miliard de euro până în 2030, potrivit lui Markus Heyn, membru în consiliul de administraţie şi preşedinte al diviziei Bosch Mobility.

Sistemele Hybrion vor fi fabricate iniţial în fabrica Bosch din Bamberg, unde sunt asamblate printr-un proces automatizat ce permite suprapunerea a peste 100 de celule într-un singur modul. O celulă are o putere de 1,25 MW şi poate produce până la 23 kg de hidrogen pe oră, cantitate suficientă pentru alimentarea unui camion de 40 de tone pe o distanţă de până la 300 km.

Începând cu 2025, un electrolizor FEST echipat cu aceste celule va funcţiona în uzina Bosch din Bamberg. Hidrogenul produs va fi utilizat pentru testarea celulelor de carburant, în cadrul unui ciclu energetic închis care va reintegra energia generată în sistem.

Bosch dezvoltă şi alte componente ale infrastructurii hidrogenului. Divizia Bosch Manufacturing Solutions produce sisteme de tratare a apei necesare pentru obţinerea apei ultra-pure, esenţială pentru procesul de electroliză. În paralel, compania aplică tehnologia hidrogenului şi în domeniul celulelor de carburant mobile şi al motoarelor alimentate cu hidrogen.

În SUA, Bosch colaborează cu FirstElement Fuel pentru dezvoltarea staţiilor de realimentare cu hidrogen lichid. Sistemele de criopompe Bosch Rexroth permit reducerea costurilor operaţionale cu până la 70% şi scurtează timpul de alimentare al camioanelor grele la aproximativ zece minute.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9774
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3816
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8120
Gram de aur (XAU)Gram de aur454.7122

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb