Bosch şi BASF, au prezentat tehnologia One Smart Spray fermierilor români

S.B.
Comunicate de presă / 6 iunie 2023

Bosch şi BASF, au prezentat tehnologia One Smart Spray fermierilor români

Astăzi a avut loc evenimentul de lansare în România a tehnologiei ONE SMART SPRAY, noua soluţie de aplicare a produselor de protecţia plantelor cu un nivel ridicat de precizie, care oferă economii maxime de erbicide, fără a compromite nivelul de combatere a buruienilor.

Prezentarea şi demonstraţia în câmp a funcţionării echipamentului ONE SMART SPRAY au avut loc la Ferma Sopema, localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Ialomiţa. La eveniment au participat aproximativ 100 de fermieri români, ce deţin ferme cu suprafeţe de peste 1.000 ha, alături de specialiştii BASF şi Bosch.

România este cea de-a patra ţară din Europa, după Franţa, Germania şi Ungaria, selectată pentru introducerea în premieră a acestei tehnologii.

"Prezentarea acestei noi soluţii de aplicare inteligentă fermierilor din România reprezintă un pas important în optimizarea utilizării produselor de protecţie a plantelor", spune Mario Tom¹ić, Country Manager BASF Agricultural Solutions Romania. "Această tehnologie se aliniază cerinţelor şi obiectivelor de reducere a pesticidelor din cadrul Uniunii Europene şi, în acelaşi timp, contribuie la obţinerea unor producţii sustenabile, conform programului "De la fermă la consumator / Farm to Fork". Soluţiile digitale şi cele de precizie sunt instrumente cheie pentru atingerea acestor direcţii, fără a compromite siguranţa alimentară."

ONE SMART SPRAY este un echipament inteligent, care utilizează sisteme de camere şi inteligenţă agronomică cu scopul de a aplica erbicidele specifice exclusiv asupra buruienilor din cultură, şi nu pe întreaga suprafaţă, în cantitatea minimă necesară. Această tehnologie contribuie la o reducere semnificativă a utilizării erbicidelor, de până la 87%, în funcţie de gradul de îmburuienare, fără pierderi de producţie.

Detectarea automată a buruienilor (înainte sau după răsărirea culturii), precum şi aplicarea cu maximă precizie a produselor de protecţia plantelor, se realizează în timp real. Pe măsură ce echipamentul de aplicare trece peste teren, sistemul distinge în milisecunde plantele de cultură faţă de buruieni şi controlează duzele individuale de stropire cu o precizie ridicată. Acest lucru asigură aplicarea corectă a erbicidului, în doza potrivită şi doar acolo unde este necesar. În plus, prin conectarea sa la platforma xarvio® FIELD Manager, sistemul oferă fermierilor informaţii şi instrumente digitale utile, precum recomandări agronomice personalizate, hărţi cu aria de răspândire a buruienilor şi suprafaţa tratată, niveluri diferite de senzitivitate în funcţie de cultură, precum şi documentare şi raportare automată a datelor.

"Ceea ce face sistemul nostru unic este combinaţia dintre precizia superioară, instrumentele digitale şi expertiza agronomică", spune Gabor Mehn, Customer Acquisition Manager ONE SMART SPRAY. "Cu o capacitate de aplicare 24/7, obţinem performanţe excepţionale în ceea ce priveşte aplicarea green-on-green sau green-on-brown. Această soluţie agronomică de precizie reprezintă o inovaţie care susţine fermierii să obţină producţii mai mari, cu un impact redus asupra mediului."

Tehnologia ONE SMART SPRAY va fi disponibilă comercial în România pentru culturile de porumb, floarea-soarelui, sfeclă de zahăr, rapiţă şi soia, pentru sezonul comercial 2023/2024. În plus, compania a anunţat încheierea de acorduri comerciale cu producătorii de echipamente agricole AGCO - prin intermediul mărcii Fendt - Dammann şi CNH Industrial - prin intermediul mărcilor Case IH şi New Holland Agriculture - pentru integrarea tehnologiei ONE SMART SPRAY în liniile lor de echipamente de stropit, în completarea contractelor comerciale existente cu Amazone şi Stara

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb