BOŞII GOOGLE ŞI APPLE VOR SĂ CUMPERE ETERNITATEA Calico - proiectul vieţii fără de moarte

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Companii / 20 septembrie 2013

Calico - proiectul vieţii fără de moarte

Nu există lucru pe Pământ (şi nu numai) care să nu poată fi "confiscat" de elita de pe Silicon Valley, oricât de greu ar fi de obţinut sau de fanteziste ar părea ideile unora la un moment dat. Mai mult, cu cât ţelul este mai greu de atins, cu atât resursele aruncate în joc sunt mai importante, iar provocarea devine mai mare. Conform publicaţiei The Telegraph, compania Calico, dezvoltată şi condusă de Google şi preşedintele Apple, Art Levinson, pare a fi construită după reţeta de mai sus. Aceasta a fost creată cu scopul de a reuşi, prin intermediul biotehnologiei, să încetinească procesul de îmbătrânire a oamenilor. Altfel spus, boşii Google şi Apple vor să cumpere ceea ce nu s-a reuşit până acum: viaţa eternă.

Art Levinson, preşedinte la Apple şi Genetech, nu a fost ales întâmplător să ocupe şefia Calico, acesta fiind doctor în biochimie şi având statut de cercetător. În ultimele luni, problemele privind sănătatea şi cercetarea din domeniu au reprezentat principala preocupare a celor doi membri fondatori ai Google, Larry Page şi Sergey Brin, ambii în vârstă de 40 de ani, scrie The Telegraph. Cei doi s-au confruntat, recent, cu probleme medicale destul de serioase, fapt ce i-a determinat să demareze proiectul Calico. În plus, pe lângă miliardarii de la Google, Calico se bucură şi de susţinerea mai multor companii şi organizaţii care se ocupă de problemele din domeniul sănătăţii. Pe lângă acestea se numără şi Peter Thiel, miliardarul co-fondator al PayPal şi investitor la Facebook. Thiel a declarat: "Mă alătur proiectului deoarece cred că cercetarea procesului de îmbătrânire va permite oamenilor ca, în viitor, să se bucure de o viaţă mult mai lungă şi mai sănătoasă".

Potrivit publicaţiei Time, Larry Page a spus: "Un lucru extraordinar ar fi acela de a găsi antidotul cancerului, fapt ce ar adăuga trei ani la speranţa de viaţă a oamenilor de pretutindeni. Credem că dacă vom putea face acest lucru, vom schimba lumea în totalitate". De asemenea, Larry Page a continuat: "Întotdeauna am fost dezamăgit de faptul că marile companii, care posedă un uriaş potenţial, se limitează în a face un singur lucru. Credem în filosofia cum că dacă suntem mai mulţi oameni şi dispunem de mai multe resurse, putem rezolva mai multe lucruri şi putem face totul mai bine".

Google a anunţat noul proiect Calico, miercuri, pe reţeaua de socializare Google+. Detalii privind structura companiei nu au fost oferite încă. Totuşi, conform surselor publicaţiei Time, apropiate proiectului, Calico îşi va începe activitatea cu un număr limitat de angajaţi şi se va concentra asupra cercetării noii tehnologii care va sta la baza întregului proces.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb