"Brailact" investeşte 6,5 milioane de euro în fabrica de lactate

C.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 iunie 2007

Brailact, producătorul mărcii de lactate Brenac, a încheiat un amplu proces de retehnologizare a capacităţilor sale de producţie, investiţia totală ridicându-se la peste 6,5 milioane de euro. Retehnologizarea fabricii a durat aproximativ 2 ani şi a parcurs două etape. În prima fază investiţiile totale s-au ridicat la circa 3 milioane de euro şi au constat în achiziţionarea de echipamente performante de receptie, curăţare (bactofugare), pasteurizare şi omogenizare a laptelui materie primă, în echipamente de ambalat, linii complete de fabricaţie pentru iaurturi (set şi stirred), o linie completă de fabricaţie pentru brânzeturi - toate produse de cele mai cunoscute firme în domeniu.

Pentru asigurarea calităţii laptelui materie primă s-au efectuat investiţii importante în reţeaua de colectare - tancuri de colectare, cisterne de transport al laptelui materie primă, organizare logistică pentru asigurarea unei materii prime proaspete, de calitate şi care să ajungă rapid în fabrică. Concomitent s-au făcut investiţii în modernizarea spaţiilor de producţie, a infrastructurii şi a tuturor instalaţiilor.

De asemenea, reţeaua de distribuţie este în curs de dezvoltare, importante resurse financiare fiind alocate pentru achiziţionarea de noi autovehicule frigorifice, permiţând astfel firmei să îşi dezvolte distribuţia proprie la nivel naţional.

În etapa a doua s-au făcut investiţii de peste 2,5 milioane de euro în echipamente complet automatizate pentru producţia laptelui - o instalaţie de pasteurizare a laptelui la temperatură înaltă şi UHT, precum şi o linie completă de ambalare a laptelui proaspăt şi una aseptică pentru ambalarea laptelui UHT - echipament de ultima generatie, complet automatizat. De asemenea, încă un milion de euro a fost investit pentru crearea unui centru de distribuţie modern şi a sediului din Bucureşti.

Brailact SA a fost înfiinţată în anul 1955 şi a funcţionat neîntrerupt. Societatea este listată pe bursa Rasdaq din anul 1990, iar din 2004 a devenit unic producător şi distribuitor al produselor sub brandul Brenac.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb