ZIARUL BURSA

12 iunie 2007
Ediţia din 15.08.2024
Zsolt Nagy

Traian Băsescu l-a scos din cursă pe "Schumacher"

Tarciziu TancăuPolitică / 12 iunie 2007

Preşedintele Traian Băsescu a semnat în cursul zilei de ieri decretul numărul 599, de suspendare din funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor a UDMR-istului Zsolt Nagy. Domnul Nagy este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional.

Privatizarea "Petromidia"

Privatizarea "Petromidia"

Radu SârbuPiaţa de Capital / 12 iunie 2007 /

Criza de pe piaţa petrolului, care a succedat războiului arabo-israelian din anul 1974, l-a determinat pe Nicolae Ceauşescu să hipertrofieze industria petrochimică româ­neas­că. În acele circumstanţe, în anul 1975 a fost aprobată investiţia "Complexul Petrochimic Midia-Năvodari", devenită ulterior, în temeiul legii nr. 15/1990, SC PETROMIDIA SA.

OPINII De la crasa nepricepere la politica înaltă

Radu F. AlexandruEditorial / 12 iunie 2007

Radu F. Alexandru

Năuciţi până la abulie de nebunia care mătură scena politică de şase luni de zile, oamenii noştri politici (cu câteva fericite excepţii) se dovedesc orbi şi surzi la evenimente de maximă importanţă, asupra cărora ar fi datori să se pronunţe cu toa­tă promptitudinea, în modul cel mai răspicat.

Finanţarea investiţiilor din Fondul Naţional de Dezvoltare va fi discutată în Guvern

Emilia OlescuCompanii / 12 iunie 2007 /

Modul în care vor fi alocaţi primii bani din Fondul Naţional de Dezvoltare (FND), creat din sumele obţinute din procesele de privatizare, va fi discutat mâine, în şedinţa de Guvern, a declarat Varujan Vosganian, ministrul Economiei şi Finanţelor, care a menţionat că, tot mâine, ar putea apărea primele hotărâri de Guvern privind distribuirea acestor bani pe domenii de investiţii.

Dolarul se apreciază

A.V.Internaţional / 12 iunie 2007

Dolarul s-a apreciat ieri în raport cu euro, pe pieţele externe, investitorii speculând că datele oficiale privind preţurile de consum şi vânzările retail din SUA, care vor fi publicate în această săptămână, vor arăta că economia americană este puternică.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Colortrac înregistrează recorduri în vânzări

C.P.Companii / 12 iunie 2007

Vânzările producătorului de scanere format mare Colortrac Ltd, au crescut cu 44% în 2006, continuând trendul pozitiv din ultimi ani şi câştigând o cotă de piaţă semnificativă pe piaţa echipamentelor de format mare.

"Peugeot" va avea fabrică în Rusia

Alina VasiescuInternaţional / 12 iunie 2007

Ministrul economiei din Rusia, Gherman Gref, şi preşedintele constructorului auto francez "Peugeot Citroen", Christian Streiff, au semnat, duminică, acordul privind crearea unei unităţi de asamblare în Rusia, proiect care necesită...

COMENTARIU BVB O şedinţă de stagnare

Diana DorobanţuPiaţa de Capital / 12 iunie 2007 /

Şedinţa de tranzacţionare desfăşurată ieri a fost caracterizată în cea mai mare parte de stagnări. Indicii BET şi BET-C au scăzut uşor cu -0,12% până la 8.651 puncte şi cu respectiv -0,30% până la 5.906 puncte. Indicele care urmăreşte evoluţia...

"Tehnologica Radion" îşi extinde activitatea

"Tehnologica Radion" îşi extinde activitatea

Bianca PandeleCompanii / 12 iunie 2007 /

Compania "Tehnologica Radion", una dintre cele mai importante societăţi de construcţii drumuri din România, îşi extinde activitatea în domeniul extracţiei şi prelucrării pietrei.

Tănăsescu şi Ivanovici, surprinşi de excluderea din PRM

F.A.Politică / 12 iunie 2007

Senatorul Dan Claudiu Tănăsescu şi Bebe Ivanovici, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov în perioada guvernării PSD, susţin, într-o declaraţie acordată, ieri, că excluderea lor din Partidul România Mare (PRM) nu este statutară, întrucât...

"Enel" a cumpărat "Electrica Muntenia Sud"

"Enel" a cumpărat "Electrica Muntenia Sud"

Emilia OlescuCompanii / 12 iunie 2007 /

Pachetul majoritar de 67,5% din acţiunile societăţii "Electrica Muntenia Sud" a fost preluat de compania italiană "Enel". Contractul de privatizare a societăţii de distribuţie a energiei electrice a fost semnat ieri, de...

Numărul bovinelor sacrificate a crescut în aprilie

Anca GeorgetaMaterii Prime / 12 iunie 2007

Numărul bovinelor sacrificate în exploataţiile agricole individuale a înregistrat o creştere de 47,2% în luna aprilie a anului în curs, comparativ cu luna precedentă, conform datelor provizorii furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Profitul Knauf Gips a crescut de peste şase ori anul trecut

F.A.Companii / 12 iunie 2007

Profitul Knauf Gips SRL Bucureşti, companie care comercializează materiale de construcţii, a crescut anul trecut de peste şase ori, depăşind 5 milioane lei, în timp ce cifra de afaceri a societăţii a crescut cu peste 90%, până la aproximativ 95...

Terapia Ranbaxy are un nou director comercial

F.A.Companii / 12 iunie 2007

Simona Mihai a devenit noul director comercial al companiei de medicamente Terapia Ranbaxy preluând această funcţie, la începutul lunii iunie, de la Dragoş Damian, CEO Terapia Ranbaxy, potrivit unui comunicat remis, luni, agenţiei NewsIn.

Morariu (Eximtur): Luna mai devine parte din sezonul estival

F.A.Companii / 12 iunie 2007

Agenţia de turism Eximtur, a înregistrat o creştere de 31,9% a vânzărilor pachetelor turistice în luna mai 2007 faţă de mai 2006, ceea ce arată tendinţa clară de a include această lună în sezonul estival, a declarat, luni, directorul general al...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo