Salariaţii de la UPET Târgovişte au declanşat, ieri, greva generală

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 iunie 2007

Peste 1.000 de angajaţi ai Uzinei de Utilaj Petrolier Târgovişte (UPET) au intrat ieri dimineaţă în grevă generală, nemulţumiţi fiind că au eşuat negocierile pentru contractul colectiv de muncă, transmite NewsIn.

La ora 8.00, când a început protestul, conducerea societăţii a decis să nu lase presa să intre în incinta întreprinderii, fapt ce a nemulţumit salariaţii, câteva sute dintre aceştia forţându-i pe cei de la pază să accepte intrarea jurnaliştilor în curtea uzinei. După două ore de la declanşarea protestului, un muncitor a leşinat din cauza căldurii, fiind dus la spital de ambulanţa întreprinderii.

Preşedintele Alianţei Sindicale UPET, Cornel Andreevici, a declarat, ieri dimineaţă, în curtea întreprinderii, că nu vor renunţa la proteste până când cererile lor nu vor fi soluţionate. Nicio persoană din conducerea unităţii nu a venit să stea de vorbă cu manifestanţii.

Preşedintele Alianţei Sindicale UPET, Cornel Andreevici, a declarat că peste 90% dintre salariaţii întreprinderii şi-au dat acceptul pentru declanşarea grevei generale. El a adăugat că există semnale că s-au făcut presiuni asupra angajaţilor de a nu lua parte la protest.

"S-au făcut presiuni asupra dumneavoastră. Aici (în curtea societăţii UPET, n.r.) nu se află Direcţia Economică şi Oficiul Juridic. Domnul director al lor pur şi simplu a trecut prin fiecare birou şi i-a ameninţat că dacă semnează vor fi daţi afară", a precizat Andreevici, în discursul ţinut în faţa muncitorilor.

Sindicaliştii de la UPET Târgovişte sunt nemulţumiţi că patronatul rus refuză să majoreze salariile, argumentând că bugetul întreprinderii nu permite acest lucru. Liderul de sindicat a precizat că sindicalistii au fost de acord cu o creştere salarială de 30 de procente, faţă de 40%, cât au cerut iniţial. Salariaţii spun însă că orice mărire de salariu este binevenită, astfel că ar fi dispuşi să primeas­că mai puţin de 30 de procente.

UPET Târgovişte produce echipament pentru industria petrolieră şi este una dintre cele mai importante societăţi de profil din ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb