CEL MAI BUN PLASAMENT Câştig maxim de peste 100%, în ultima lună

Monica Măgureanu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 12 iunie 2007

Beneficiul maxim obţinut, ieri, a fost înregistrat de persoa­nele care au achiziţionat, la 11 mai, titluri la societatea "Comelf" Bistriţa (simbol CMF la BVB). Cotaţia acţiunilor fabricantului de utilaje necesare în extracţie şi construcţii "Comelf", a crescut în perioada 11 mai - 11 iunie, cu 115,24% (exprimat în moneda europeană), dovedindu-se a fi cel mai bun plasament financiar din piaţă.

Indicele BET-FI (exprimat în euro) care reflectă evoluţia de ansamblu a preţurilor acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare tranzacţionate la BVB s-a apreciat, în ultima lună, cu 6%, iar BET (indicele celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB) cu 2,09%.

Aprecierea din ultima lună, a monedei naţionale în raport cu cea europeană, a determinat o preţuire a economiilor păstrate "la ciorap", cu 0,42%. În schimb, randamente scăzute şi chiar pierderi au fost înregistrate, ieri, de investitorii care au achiziţionat fonduri mutuale la 11 mai. Câştig maxim la această categorie de plasament a fost obţinut la fondul "KD Optimus", care a oferit în perioada analizată o creştere de 3,86 procente din suma investită.

Câştig maxim de 1,03% (expimat în euro) peste suma iniţială, a fost obţinut, ieri, de investitorii care au ales, în urmă cu o lună, depozite în lei la "Finansbank", "Libra Bank" sau "Romanian International Bank". Iar cei care au mizat pe moneda europeană pentru a constitui depozit lunar în euro, au avut, un câştig maxim de 0,33% din suma depusă, dacă au ales "Libra Bank".

Mai puţin mulţumite sunt persoanele care au ales, la 11 mai, să achiziţioneze obiecte din aur. Acestea au înregistrat pierderi a sumei investite, pe fondul devalorizării preţului aurului cu -1,26% (exprimat în moneda europeană), conform raportărilor BNR.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. articolul este foarte bun .M-a uns pe suflet.ar fi ,cred,bine daca ati atentiona cititorii intr-o rubrica permanenta asupra societatilor cu posibilitati de crestere a pretului actiunilorsi care sa contina si scurte argumentatii.E buna si rubrica despre cele care au crescut dar e tardiva si are ,doar rol de statistica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb