RomReal Ltd, prima companie românească, direct la piaţa de capital norvegiană

C.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 iunie 2007

RomReal Ltd, prima companie românească, direct la piaţa de capital norvegiană

Ieri a început listarea tranzacţionării acţiunilor societăţii RomReal Ltd, companie cu investiţii majore în proiecte imobiliare rezidenţiale în România la Bursa din Oslo. RomReal operează în Româ­nia prin singura sa subsidiară, Westhouse Group, companie înregistrată în România.

Cu sedii în Bucureşti şi Constanţa, Westhouse Group a investit peste 100 de milioane euro, în proprietăţi imobiliare situate în locaţii premium din Constanţa, Bucureşti şi Braşov. Compania s-a dezvoltat rapid şi are deja în dezvoltare imediată mai multe proiecte imobiliare cu un nivel ridicat de finisări şi dotări, cum ar fi: Oasis - care constă în construirea a 260 de apartamente şi 6 vile pe malul lacului Siutghiol; Mamaia - o clădire cu 30 de apartamente; 75 de apartamente în cartierul Dacia din Constanţa.

Kay T. Thorkildsen, Executive Chairman Westhouse Group, a declarat: "Prin listarea acţiunilor RomReal la Bursa din Oslo se marchează, de fapt, accesul primei companii româneşti, direct la piaţa de capital norvegiană. Compania Westhouse Group a fost înfiinţată în 2005, cu scopul principal de a dezvolta proiecte imobiliare rezidenţiale în România. Capitalul atras pentru aceste investiţii susţine dezvoltarea durabilă şi va aduce venituri directe şi indirecte însemnate la bugetul de stat şi bugetele locale din România".

Listarea RomReal Ltd. are loc în urma încheierii cu succes a unei noi oferte de 12.100.000 de acţiuni la preţul de 25 coroane norvegiene - ajungând astfel la un total de 49.200.000 acţiuni. Ofertele au avut ca obiectiv întărirea poziţiei financiare şi strategice a companiei. Compania are simbolul ROM şi acţiunile sale sunt tranzacţionate la Bursa din Oslo. După această nouă ofertă care a fost suprasubscrisă, compania are circa 550 de acţionari internaţionali. Lead Manager pentru această ofertă şi listare a fost Pareto Securities ASA, alături de Terra Securities ASA care a fost co-lead manager şi Kaupthing ASA - co-manager.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb