"Ford" are nevoie de uzina Daewoo Craiova pentru a face faţă cererii în Europa

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 12 iunie 2007

"Ford" are nevoie de uzina Daewoo Craiova pentru a face faţă cererii în Europa

Ford Motor Co. vrea să cumpere uzina Daewoo Craiova pentru a-şi extinde capacitatea de producţie, astfel încât să facă faţă cererii crescânde din Europa, a spus ieri John Fleming, preşedinte al Ford of Europe, citat de NewsIn.

Fleming a spus că Ford face tot mai greu faţă cererii din Europa şi are nevoie cât mai rapid de o capacitate suplimentară de producţie. Ford a produs anul trecut 1,8 milioane de vehicule pe continent, cu 10% peste capacitatea fabricilor sale.

"Acest lucru nu mai poate continua pentru mult timp", a spus Fleming, care a adăugat că Ford are nevoie urgentă de o capacitate suplimentară de 150.000 de unităţi pe an, capacitate care va fi extinsă la 200.000 de maşini anual.

Compania americană estimează că în acest an va vinde două milioane de automobile pe continent. Ford mai are o singură fabrică în Europa de Est, şi anume în Rusia, unde produce anual peste 60.000 de maşini din modelul Focus. Ford Motor Company este al treilea producător auto mondial ca vânzări, după Toyota şi General Motors. La nivel de grup, Ford a construit, anul trecut, peste 6,6 milioane de automobile şi avea 280.000 de angajaţi în peste 100 de unităţi de producţie. Cea mai mare fabrică Ford din Europa se află în Germania, lângă Koln şi produce peste un milion de automobile anual.

Vânzările Daewoo Craiova au crescut cu 3% în primele cinci luni

Vânzările Daewoo Craiova au crescut cu 3%, până la peste 7.500 de unităţi în primele cinci luni ale anului, după ce în mai, producătorul a vândut cu 79% mai mult decât în luna a cincea din 2006, datorită programului "Rabla", au spus ieri reprezentanţii companiei.

În mai, producătorul craiovean a vândut pe piaţa internă 2.840 de automobile, cu 79% peste cele 1.584 comercializate în luna similară a anului trecut. Per total, în primele cinci luni ale anului curent s-au vândut 7.752 automobile Daewoo, cu 3% mai mult decât în perioada ianuarie - mai 2006, când maşinile produse în Oltenia îşi găsiseră 7.530 de clienţi. Directorul de comunicare al Daewoo Craiova, Valeriu Gârlea a spus că vânzările au crescut puternic luna trecută în special datorită programului de înnoire a parcului auto, în care producătorul din Oltenia a primit 1.907 locuri.

Gârlea a adăugat că vânzările au avansat şi fiindcă au mai dispărut zvonurile care dădeau ca sigură închiderea uzinei şi susţineau că fabrica are datorii extrem de mari. El a precizat că în prezent delegaţii de la General Motors şi Ford colectează informaţii despre uzină şi îşi pregătesc ofertele.

Daewoo Craiova a vândut, anul trecut, în ţară, mai mult de 23.000 de maşini, cu 13% peste rezultatele din 2005, când vânzările au depăşit cu puţin 20.500 de unităţi. În primele patru luni, Daewoo, cu o cotă de 5%, ocupa locul şapte în topul mărcilor, în funcţie de vânzări.

În toamna anului trecut, statul român a redevenit proprietarul uzinei de la Craiova, iar în acest an se va încheia procesul de privatizare. Ofertele pentru pachetul de acţiuni de 72,4% deţinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Automobile Craiova (Daewoo) pot fi depuse până pe 5 iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb