Firmele care angajează studenţi beneficiază de facilităţi fiscale

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 12 iunie 2007

Angajatorii care încadrează elevi şi studenţi în perioada vacanţei vor primi lunar un stimulent de 50% din salariul minim brut deductibil din contribuţia lunară obligatorie datorată de companii la asigurările pentru şomaj. Comisia pentru Dialog Social din Ministerul Muncii a discutat, luni, proiectul de norme metodologice la Legea 72/2007, privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, proiect care urmează să plece spre avizare către ministerele implicate. Potrivit proiectului de act normativ, de stimulentul lunar beneficiază firmele care angajează elevi şi studenţi în perioada de vacanţă, prevăzută de lege, cu un contract individual de muncă pe durată determinată sau cu un contract de muncă temporară numai dacă durata misiunii de muncă temporară este mai mică decât durata vacanţei.

Stimulentul oferit va fi de jumătate din salariul minim brut pe ţară, stabilit prin hotărâre de guvern. Pentru anul 2007, salariul minim brut este de 390 de lei.

Angajatorii care încadrează elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei legale nu vor beneficia de ajutorul menţionat mai sus. De asemenea, nici cei care au avut raporturi de muncă cu elevii şi studenţii respectivi în ultimele trei luni nu vor primi stimulentul. Perioada maximă de acordare a sumei lunare este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.

Pentru acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocupare judeţeană sau a municipiului Bucureşti în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor. Convenţia va fi însoţită de un tabel nominal cu elevii şi studenţii angajaţi şi de adeverinţe eliberate de instituţiile de învăţământ din care să reiasă că respectivii frecventează cursurile unei şcoli sau facultăţi de stat sau private acreditate. Totodată, angajatorul mai trebuie să prezinte o copie a actelor de identitate ale elevilor şi studenţilor, copii după contractele de muncă în baza cărora au fost angajaţi, avizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă şi o declaraţie pe proprie răspundere a angajatorului din care să rezulte natura posturilor pe care au fost angajaţi elevii şi studenţii, informează NewsIn. Stimulentul financiar se va acorda lunar, în funcţie de numărul de zile lucrate, pentru un program normal de lucru, în condiţiile legii. Potrivit Codului Muncii, tinerii peste 15 ani pot fi încadraţi în muncă numai cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali pentru activităţi potrivite pentru dezvoltarea lor fizică, aptitudinile şi cunoştinţele lor. Timpul de lucru pentru tinerii sub 18 ani va fi de şase ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână, zilnic aceştia beneficiind de o pauză de masă de 30 de minute. În anul şcolar 2006-2007, vacanţa de vară începe la 15 iunie şi se termină la 31 august.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb