Numărul bovinelor sacrificate în exploataţiile agricole individuale a înregistrat o creştere de 47,2% în luna aprilie a anului în curs, comparativ cu luna precedentă, conform datelor provizorii furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Greutatea în carcasă a bovinelor sacrificate în perioada de raportare a crescut cu 44,3%.
Conform INS, numărul sacrificărilor de bovine în unităţile industriale specializate s-a menţinut constant, iar greutatea în carcasă a crescut cu 14,2%.
Datele INS arată că totalul de bovine sacrificate la începutul lunii aprilie 2007 a fost de 106 mii capete, cu o greutate în carcasă de 18.502 tone. Din totalul acesta, o pondere de 15 mii capete (3.314 tone în carcase) s-a înregistrat în unităţile industriale specializate, comparativ cu 72 mii capete (12.823 tone în carcase) în luna martie a anului în curs.
Faţă de perioada de referinţă a anului 2006, numărul total de bovine sacrificate în exploataţiile agricole individuale a crescut cu 14%, iar greutatea în carcasă cu 1,5%. Sacrificările de bovine în unităţile specializate au înregistrat o creştere de 50% în privinţa capetelor sacrificate şi de 63,3% din punct de vedere al greutăţii în carcasă.
CARNE DE VITĂ
Efective bovine la 31 decembrie 2006: 2.938 mii capete
Producţia totală la 31 decembrie 2006: 390,8 mii tone
Efective bovine la 31 decembrie 2005: 2.928 mii capete
Producţia totală la 31 decembrie 2005: 382,8 mii tone
sursa: MAPDR