Bravo Iliescule!

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 2 decembrie 2009

Consecventul Ion Iliescu

Consecventul Ion Iliescu

Toţi timişorenii urăsc comunismul, doar că nu s-au pus de acord asupra a cine este comunist şi cine nu este; ieri, manifestanţii răcneau în Piaţa Operei că PSD-iştii sunt comunişti, - "Jos comuniştii!"- , în timp ce primarul lor, Gheorghe Ciuhandu, susţinea că, dimpotrivă, Traian Băsescu este comunist., (prin urmare, "Jos Băsescu!").

Ideea de "Jos Băsescu!" a animat "Parteneriatul pentru Timişoara", documentul semnat ieri, în oraşul de pe Bega, de primarul Gheorghe Ciuhandu, liderul PSD Mircea Geoană, liderul PNL Crin Antonescu şi primarul Sibiului Klaus Johannis, care cuprinde îndemnul pentru simpatizanţii PNTCD ("aripa Radu Sârbu", din care face parte Ciuhandu) să-l voteze pe Geoană, în turul al doilea al Prezidenţialelor.

Conform documentului, cele trei principii şi obiectivele care stau la baza Parteneriatului pentru Timişoara sunt: descentralizarea economică şi financiară; depolitizarea administraţiei publice; susţinerea tuturor proiectelor de importanţă majoră ale municipiului Timişoara.

"Pentru îndeplinirea obiectivelor din Parteneriatului pentru Timişoara semnatarii hotărăsc următoarele: 1. Susţinerea lui Mircea Geoană în turul II al alegerilor prezidenţiale; 2. Crearea unei majorităţi stabile pentru susţinerea unui guvern condus de Klaus Johannis", se mai arată în document.

În acelaşi timp, liderul PNŢCD Radu Sârbu a semnat cu Mircea Geoană un "acord de reconciliere naţională". Potrivit documentului, PNŢCD salută poziţia lui Geoană de reorientare doctrinară a PSD, care conduce PSD-ul către o social-democraţie de tip occidental, compatibilă cu doctrina creştin-democrată a PNŢCD.

Dar, pe timişorenii strânşi în Piaţa Operei nu i-au impresionat aceste înţelegeri; ei vedeau roşu cât timp zăreau fluturând steagurile roşii ale PSD, astfel că protestele au degenerat în îmbrânceli şi violenţe.

"Tatăl meu a murit în centru, iar acum comuniştii au venit din nou aici", a lăcrimat o tânără timişoreancă.

Un bărbat a explicat: "Este dureros ca, la 20 de ani de la Revoluţie, comuniştii să se adune aici, în Piaţa Operei. Dacă mergeau în Parcul Central nu avea nimeni nimic cu ei", în timp ce altul a declarat: "Nu sunt aici pentru a-l susţine pe Băsescu. Sunt aici pentru a milita împotriva comunismului. Roşu e culoarea comuniştilor".

Într-un mod cu totul neinspirat, Ion Iliescu a ieşit, în ocazie, cu o declaraţie difuzată de postul de radio Realitatea FM, spunând despre contramanifestanţii timişoreni că sunt "necivilizaţi".

Dacă PSD a căutat să irite spiritele, atunci a reuşit-o perfect prin Ion Iliescu.

Mai bine nu se putea...

Trei sute de braşoveni au ieşit pe străzi, în semn de solidaritate cu "necivilizaţii" timişoreni, iar bucureştenii îşi dăduseră întâlnire la Piaţa Universităţii.

Bravo Iliescule!

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Iliescu a fost "bland"; putea sa-i faca animale; poate ca a vrut sa-si mai diversifice vocabularul ! Oricum isi vor gasi PSD-istii o scuza si de data aceasta. 

    Am o intrebare: il cunoasteti pe Umil Hurezeanu; nu, n-am scris gresit prenumele; ia uitati-va la emisiunile de la Realitatea si veti vedea ce inseamna sa te umilesti si sa-ti meriti numele de Umil Hurezeanu.

    Este ultimul lucru la care m-as fi asteptat. 

    ..e numarul care ma face sa cred ca nu a fost vorba de huligani ci de o adevarata miscare populara..

    ...sa fim seriosi dle Make !  

    Inca o observatie: Iliescu e mort politic. Nu inteleg de ce mai faceti referire la el ? Poate din nostalgie .. 

    1. De la ce numar incolo inceteaza sa mai fie huligani?

      Domnule,obtuzitatea dumitale enerveaza.

      Daca Iliescu-i mort politic,atunci de ce defileaza Geoana cu el cind isi inscrie candidatura? Daca-i mort,cum de vorbeste? 

      ..se plimba Geoana cu Iliescu pt ca sunt multi nostalgici care voteaza cu PSD precum sunt multi redusi mintali care voteaza cu Basescu. E vorba doar de calcule matematice..in rest Iliescu nu inseamna nimic pt Geoana, probabil si vice-versa (dar fara importanta)

      Jumate+1 din populatia Brasovului, daca protesteaza, se poate zice ca e o miscare populara (locala). 

      Redusii mintal voteaza cu Basescu,iar ceilalti voteaza cu un redus mintal - Geoana.

      Cit de mintos poate fi acela care,precum "Analistul important",spune ca Iliescu nu inseamna nimic,doar voturi de la multi nostalgici. 

      Tinere,controleaz a-te! 

      Nostalgicii nu maninca?Nu sint oameni?Sint morti?Nu sint nimic? 

      Daca jumatate minus unu dintre brasoveni protesteaza,aia nu-i miscare populara? 

      Ala de la opinia nr.3 are dreptate : esti enervant. 

      Stii cu ce enervezi?

      Nu cu prostia.Ci cu faptul ca o afisezi fara complexe.Se numeste "nesimtire". 

      Analistule important , chiar nu - tii dau astia prima de Craciun (sau de Mos Gerila , chiar nu - mi dau seama cum mai e pe la voi acum !) sau de obiectiv daca nu debitezi zilnic ineptii si provocari ? Inteleg ca deviza voastra e "Invrajbeste , dezbina , calomniaza , dezinformeaza !" , dar mai fa si tu o pauza macar cind e vorba de Timisoara si de oamenii ei verticali ! Evident vorbesc despre majoritatea timisorenilor (vezi rezultatele primului tur!) ,nu despre alde Ciuhandu , Radu Sarbu si alte cozi de topor , persoane care au compromis (in repetate rinduri) si spiritul Timisoarei si tot ceea ce au construit Corneliu Coposu si partea/aripa onesta a PNT-CD inainte si dupa Revolutia din 1989 , revolutie pe care nemernicii incearca sa o reboteze Revolutia securistilor si comunistilor anticeausisti (de parca ar fi existat asa ceva in Romania 'anilor '80 si nu o adunatura de lingai !)! Ce ma surprinde si de data asta e tupeul si nesimtirea ta , care iti permit sa jignesti aproximativ 50 % din populatia apta de vot a Romaniei , adica cei care vor vota cu Basescu , incadrind - o la categoria "redusi mintali"! Inteleg ca voi n - aveti mama , n - aveti tata , iar tu ai fost facut din greseala , dar toate au o limita , chiar si nesimtirea ! De fapt , daca ma gindesc mai bine cred ca ai facut acelasi curs de propaganda cu unul din revolutionarii bunului-simt (!!!), Ludovic Orban -vicepresedinte PNL care si-a permis sa declare cu eleganta-i traditionala ca " numai tiganii , betivii si prostituatele (aici a fost galant , n-a zis curvele !) voteaza cu Basescu !"! Faptul ca atunci cind a facut declaratia (si nu numai atunci !) era in stare de ebrietate (o stare normala pentru el , desi nu-l voteaza pe Basescu !) nu constituie totusi o scuza !

      Sintetizind ceea ce vreau sa va spun tie si altora ca tine : murdariti ,murdariti (nu poti dezvata porcul sa se tavaleasca in namol si sa manince rahat !) da' mai ginditi - va si ca exista un Dumnezeu pe lumea asta ! Sa nu va bata cind v-o fi lumea mai draga !  

    ..fata de voi cativa care votati din ura si prostie un individ care bate copii si vinde flota romaneasca !

    Masina de propaganda a PNL lucreaza la aceasi turatie cu cea a lui Base.

    Macar de ati stii sa pierdeti civilizati...Dar nu e de mirare: asa presedinte, asa simpatizanti... 

    ..fata de voi CATIVA care votati din ura si prostie un individ care bate copii si vinde flota romaneasca !

    Masina de propaganda a PNL lucreaza la aceasi turatie cu cea a lui Base.

    Macar de ati stii sa pierdeti civilizati...Dar nu e de mirare: asa presedinte, asa simpatizanti... 

    1. Esti cumva balbait ?! Cu mintea si bunul simt stai oricum foarte prost : pentru tine 5 - 7 milioane de votanti inseamna cativa ?! Si de ce crezi tu ca il vom vota pe Basescu din ura si prostie si nu pentru ca speram ca va indrepta lucrurile stricate de de - astia ca tine , din ura si prostie si mai adaug de la mine rautate si incompetenta ?! Si pentru ca veni vorba despre masini : tu in masina cui esti , mai draga ?

      Domnilor, potoliti-va si stati linistiti ! 

      Este anal-ist important, doar ca sta rau cu punctuatia ; n-a pus liniuta de despartire ! In rest substantivul este bine si important. 

      Ajutati-ma domnilor dativa o parere despre comportamentul lui Umil Hurezeanu ; vreu sa aud si parerea altora: este sau nu este Umil ; Emil nu i se mai potriveste. 

      Please ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb