BRD lansează raportul de sustenabilitate pe 2021

S.B.
Bănci-Asigurări / 31 mai 2022

BRD lansează raportul de sustenabilitate pe 2021

BRD - Groupe Societe Generale a publicat astăzi raportul său de sustenabilitate, Building Tomorrow, ce expune activităţile nefinanciare ale băncii pe anul 2021. Prin acest raport şi prin noua sa platformă de sustenabilitate, Lumea9, BRD îşi propune să ofere o imagine de ansamblu asupra felului în care abordează sustenabilitatea şi să ajute la o mai bună înţelegere de către companii şi publicul larg a conceptelor şi termenilor de ordin financiar legaţi de sustenabilitate.

Lumea9 descrie un ecosistem de valori şi acţiuni în care iniţiativa, competiţia, performanţa, dezvoltarea sunt judecate după impactul pe care îl au asupra resurselor pe care le lăsăm geraţiilor viitoare.     

"Dezvoltarea economică nu mai poate fi concepută astăzi fără să avem în vedere schimbările climatice sau aspectele care ţin de incluziune, diversitate sau o societate justă.  Economia românească dă semnale că este conştientă de schimbarea de care este nevoie, deşi la finele anului trecut, finanţările verzi însumau 4% din totalul creditelor acordate de bănci companiilor. BRD a încheiat în 2021 un volum de tranzacţii de peste 500 de milioane de euro, marcând o serie de noi premiere pe piaţa locală, printre care şi cel mai mare credit verde şi prima emisiune de obligaţiuni corelate cu obiective de sustenabilitate la Bursa de Valori Bucureşti, pentru care BRD a fost unic coordonator. În 2022, BRD a lansat o ofertă completă de finanţare destinată pieţelor de consum şi imobiliare, accelerând totodată digitalizarea care ne va reduce amprenta fizică. Obiectivele noastre de afaceri sunt dublate de eforturi cheie în domeniul resurselor umane, întrucât a fi un angajator responsabil înseamnă încurajarea şi susţinerea diversităţii şi echităţii de gen. Şi, nu în ultimul rând, vom continua cu şi mai mare entuziasm programele de investiţii în societatea românească în domeniile pe care le considerăm fundamentale pentru viitorul său: educaţia, cultura, tehnologia & inovaţia sau sportul", a declarat François Bloch, CEO, BRD - Groupe Societe Generale

Raportul Building Tomorrow arată că BRD a sprijinit în 2021 peste 2,2 de milioane de clienţi individuali, întreprinderi (IMM-uri şi mari corporaţii) şi investitori instituţionali, şi a structurat oferte de finanţare durabilă în valoare de 500 de milioane de euro. Cu un număr de 7000 de angajaţi la sfârşitul anului 2021, Grupul BRD a generat o valoare economică directă de 2,82 miliarde de lei. În ultimii doi ani, banca a crescut cu peste 48% numărul clienţilor digitali. În relaţia cu furnizorii, echipa BRD a dezvoltat Carta Achiziţiilor Responsabile, documentul intern care stabileşte cadrul necesar achiziţiilor sustenabile. La capitolul operaţiuni proprii, BRD a economisit 700,000 kWh de energie între 2016 şi 2021 prin programul de eficientizare energetică iar în 2021, compania a redus cu peste 22.000 kg cantitatea de deşeuri de hârtie. În plus, BRD a organizat, prin Fundaţia9, peste 100 de evenimente culturale, de artă contemporană, expoziţii, dezbateri, ateliere pentru copii şi evenimente de film şi de muzică şi a implicat mai bine de 12.000 de studenţi şi 2.050 de profesori din 80 oraşe în cadrul celor şase ediţii ale programului BRD FIRST Tech Challenge România.

Raportul de sustenabilitate detaliază criterii ce ţin de protecţia mediului, implicare socială, etică şi guvernanţă, detaliind pe baza celor 7 valori şi principii care caracterizează implicarea financiară şi non-financiară a băncii: prioritizarea clienţilor şi a partenerilor, integritatea, grija, spiritul de echipă, inovarea, responsabilitatea şi angajamentul. Totodată, raportul Building Tomorrow reflectă faptul că provocările de sustenabilitate cu care se confruntă omenirea în ziua de astăzi sunt majore iar schimbările climatice, pierderea biodiversităţii şi epuizarea resurselor naturale destabilizează perspectivele de menţinere a standardului de viaţă din zilele noastre, în timp ce mulţi oameni trăiesc sub standardele sociale minime.  Astfel, argumentul pentru o contribuţie activă a sectorului financiar la tranziţia către o economie durabilă şi cu emisii reduse de carbon devine tot mai convingător. BRD îşi gestionează impactul direct asupra climei prin propriile operaţiuni, iar pentru activităţile sale legate de clienţii corporativi, riscul în ceea ce priveşte clima face parte din procesul de management al riscului de mediu şi social (E&S) aprobat de Comitetul de Management, care acoperă procesul de evaluare a riscului clienţilor şi tranzacţiilor, în perimetrul de aplicare definit.

Raportul Building Tomorrow a fost elaborat în conformitate cu cerinţele legislaţiei româneşti privind raportarea nefinanciară, şi cu Standardele GRI Core şi GRI G4 Suplimentul sectorului de servicii financiare. În realizarea raportului, Grupul BRD a beneficiat de sprijinul INNOVA Project Consulting, consultant extern de sustenabilitate.

Lumea9 este platforma de sustenabilitate care reuneşte toate temele pe care BRD le consideră a fi importante pentru construirea unui viitor mai bun, de la economie sustenabilă, produse şi servicii bancare cu impact pozitiv, la educaţie, cultură, societate, ştiinţă, tehnologie şi mediu&biodiversitate. Ca parte a Grupului Societe Generale, semnatar al Pactului Global al Naţiunilor Unite (ONU) din 2003, Grupul BRD integrează principiile referitoare la drepturile omului, condiţiile de muncă şi lupta împotriva corupţiei în toate activităţile sale şi participă în mod activ la promovarea principiilor din lanţul valoric. În plus, Grupul BRD sprijină şi contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU, recunoscând importanţa acestora în abordarea celor mai mari provocări societale ale lumii. Platforma Lumea9 se sprijină şi pe proiectele fondate şi finanţate de BRD - Groupe Societe Generale ce ţin de dezvoltarea societăţii româneşti. În ultimii 10 ani, investiţiile BRD în aceste programe au fost de peste 20 de milioane de euro. Axele principale au în comun investiţia în noua generaţie, fie că vorbim de cultură, educaţie sau tehnologie şi inovaţie sau sport. 

Fundaţia culturală a băncii, Fundaţia9 are programe care aduc anual peste 1 milion de oameni pe platformele Scena9 sau la Rezidenţa9, centrul cultural din Bucureşti. Mecenatul muzical BRD oferă publicului peste 60 de concerte, in toată ţara.

Creatorii de tehnologie au programe de educaţie în discipline STEM, cercetare-dezvoltare în Artificial Intelligence, machine learning şi antreprenoriat tech. Printele ele amintim BRD First Tech Challenge România, laboratoare de robotică din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, Innovation Labs - acceleratorul de start-up tech, parteneriatul cu Applied Data Science Center şi MINDCRAFT Stories, platforma media de ştiinţă şi tehnologie lansată de BRD.

Pentru a sprijini educaţia şi incluziunea, în 2021, BRD finanţează Alfabetar, o platformă digitală cu peste 10 ONG-uri care participă cu resurse pentru profesori, dezvoltate de Asociaţia pentru Valori în Educaţie,. În plus, Şcoala9, o altă platformă de jurnalism pentru educaţie care îşi propune să contribuie la modernizarea învăţământului preuniversitar, a avut peste 1,5 milioane de cititori în 2021. Pentru Voluntariat şi solidaritate, BRD a lansat în 2018 Ziua V, programul de voluntariat intern care stimulează implicarea colegilor în proiecte de voluntariat care generează schimbare în comunitatea locală, în care s-au înscris peste 2.550 de angajaţi BRD, jumătate dintre aceştia implicându-se activ şi în 2021.

Pentru mediu şi biodiversitate, a fost lansat în 2019 Fondul BRD pentru Păduri. Companiile din Grupul BRD s-au implicat într-un program de monitorizare şi protejare a unei păduri valoroase în zona Sibiului, împreună cu Fundaţia WWF România şi o iniţiativă de reîmpădurire în Deleni, judeţul Iaşi, pe o suprafaţă de 60 hectare, parte dintr-o asociere cu mai multe entităţi din Franţa şi România.

În ceea ce priveşte sportul, BRD este de şapte ani partenerul oficial al Federaţiei Române de Handbal. 

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. nu intereseaza pe nimeni ESG-ul sau sustenabilitatea...

    ne intereseaza profitul facut si cat dati dividend ... restul informatiilor sunt pentru hipsteri idioti  

    1. implementati programe de rascumparat actiuni! a ajuns tlv la p/bv la 1,51 si brd sta la 0,97 p/bv

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb