BRD spune că a recuperat o mare parte din cele 2,2 milioane euro furate de angajata din Craiova

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 februarie 2008

Suma de 2,2 milioane euro furată, la sfârşitul săptămânii trecute printr-o sucursală a BRD SocGen din Craiova a fost recuperată în mare parte, cu excepţia a aproximativ 300.000 euro, au declarat, pentru NewsIn, reprezentanţi ai băncii.

Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), angajata BRD din Craiova a furat în total 2,2 milioane euro din conturile BRD. Ea a transferat banii în conturile unor bărbaţi deschise în Timişoara, folosind fără drept parola de acces a directorului sucursalei bancare în care lucra.

Potrivit declaraţiei oficiale a băncii, operaţiunile au fost depis­tate, iar sumele vizate au fost blocate în mai puţin de două ore.

"La sfârşitul săptămânii trecute, o bandă organizată a încercat să prejudicieze banca printr-o serie de operaţiuni neautorizate.

BRD s-a sesizat imediat şi, în mai puţin de două ore, cea mai mare parte din sumele res­pective au fost blocate. Ancheta organelor în drept este în plină desfăşurare, majoritatea infractorilor fiind deja reţinuţi la această oră. A fost instituit, totodată, sechestru pe bunuri pentru recuperarea integrală a sumelor respective", a precizat secretarul general al BRD SocGen, Adela Jansen.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Timiş - au solicitat instanţei de judecată şi au obţinut marţi mandat de arestare preventivă pentru Mihaela Rosana Biţu, angajată la o sucursală a unei bănci din Craiova, pentru infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, infracţiuni informatice şi spălare de bani, după cum a anunţat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În aceeaşi cauză penală au mai fost arestate preventiv alte trei persoane, printre care şi un cetăţean de origine turcă stabilit în Bucureşti - Osman Tunc, Doru Meosu şi Paul Vasile Mînzu - toţi trei implicaţi în activitatea infracţională iniţiată de Mihaela Rosana Biţu.

Anchetatorii au reţinut că Mihaela Rosana Biţu a transferat şi ridicat fără autorizare, prin utilizarea fără a drept a parolei de acces a directorului sucursalei bancare la care era angajată, suma de 8 milioane lei, ceea ce reprezintă aproximativ 2,2 milioane euro.

Potrivit DIICOT, jumătate din sumă a fost transferată în contul cetăţeanului turc, acesta fiind reţinut în timp ce aştepta să ridice banii de la o unitate din Bucureşti. Diferenţa a intrat în contul lui Doru Meosu, cont des­chis de acesta la o agenţie din Timişoara. Pe 1 februarie 2008, acesta a reuşit să ridice, în numerar, o parte din sumă, respectiv 1,5 milioane lei, pe care i-a predat-o lui Paul Vasile Mînzu, acesta din urmă reuşind să plaseze sacoşa de bani unei persoane care îl aştepta în afara sediului băncii.

BRD este membră a grupului financiar-bancar Societe Generale din Franţa, care a anunţat, pe 24 ianuarie, că a fost victimă a unei fraude de 4,9 miliarde euro în cadrul diviziei sale de brokeraj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb