British American Tobacco România a cerut transpunerea rapidă a Directivei Europene a Tutunului

L.B.
Politică / 17 septembrie 2016

British American Tobacco România a cerut transpunerea rapidă a Directivei Europene a Tutunului

British American Tobacco România a cerut transpunerea rapidă a Directivei Europene a Tutunului pentru a preveni plata unor amenzi uriaşe către Uniune şi pentru a-i împiedica pe traficanţii de ţigări ilegale să câştige şi mai mult pe piaţa neagră, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Conform sursei citate, dezbaterea în legătură cu interzicerea fumatului în spaţii publice riscă să întârzie şi mai mult introducerea noilor reglementări europene - deşi termenul limită a trecut de mai bine de 4 luni.

"British American Tobacco România respectă iniţiativele de protejare a cetăţenilor faţă de efectele fumatului pasiv si atrage atenţia că orice întârzieri suplimentare în aplicarea regulilor europene ar putea să îi coste pe contribuabili milioane de euro. Dezbaterile legate de fumatul în spaţii publice nu ar trebui să se suprapună în niciun fel cu transpunerea unei directive europene", a spus Gemma Webb, General Manager British American Tobacco Romania.

O serie de amendamente legate de fumatul în spaţii publice au fost incluse în legea de transpunere a Directivei Europene a Tutunului, periclitând trecerea acestei legi prin Parlament, se arată în comunicat.

"British American Tobacco România colaborează în permanenţă cu autorităţile pentru a introduce noua Directivă Europeană în aşa fel încât să fie evitate atât amenzile cauzate de întârzierea transpunerii cât şi încurajarea pieţei negre. Amendamentele aduse legii fumatului în spaţiile publice riscă să întârzie legea de transpunere şi mai mult, expunând Guvernul ambelor riscuri", transmite sursa citată.

De asemenea, se mai precizează că singurii beneficiari ai întârzierii transpunerii Directivei sunt contrabandiştii.

"Singurii beneficiari ai întârzierii transpunerii Directivei sunt contrabandiştii, şi asta în condiţiile în care România are deja cea de-a doua cea mai mare piaţă neagră a ţigărilor din Europa de Est, care îi costă pe contribuabili aproape 600 de milioane de euro în fiecare an", potrivit comunicatului.

British American Tobacco România este liderul pieţei româneşti a tutunului, reprezentând peste 50% din piaţă, şi al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul statului. Doar în ultimii 10 ani, BAT a plătit circa 12.5 miliarde de euro către Guvernul României.

Directiva Europeană a Tutunului

Directiva Europeană a Tutunului 40/2014/EU a fost publicată pe 3 Aprilie 2014 şi stabileşte noile standarde privitoare la ingredientele şi nivelul de emisii, precum şi modul de prezentare, etichetare şi trasabilitate a produselor din tutun. De asemenea, Directiva conţine prevederi referitoare la produsele din tutun de nouă generaţie: ţigări electronice, produse pe bază de tutun încălzit şi alte produse pe bază de nicotină.

Statelor membre UE le-au fost acordate 24 luni pentru a transpune Directiva Europeană a Tutunului în legislaţia naţională. Directiva Tutunului precizează data deja depăşită de 20 Mai 2016 ca termen final de transpunere în legislaţia naţională, şi acelaşi termen pentru conformarea industriei, permiţând o perioadă de 1 an, până la 20 Mai 2017, pentru epuizarea completă de pe piaţă a vechilor produse, conform aceleiaşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb