Bruckenthalul a fost retrocedat Bisericii Evanghelice

Ziarul BURSA #Companii / 2 decembrie 2005

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat ieri, la Sibiu, că Palatul Bruckenthal a fost retrocedat Bisericii Evanghelice. "Ştiu de la ministrul Culturii că Biserica Evanghelică a primit deja din partea autorităţilor muzeul", a declarat primul-ministru.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Ingrid Zaarour, a afirmat că retrocedarea Bruckenthalului a fost hotărîtă pe 29 noiembrie. "Este adevărat că s-a luat hotărîrea ca Palatul Bruckenthal să fie retrocedat Bisericii Evanghelice. Decizia de retrocedare a fost luată luni. Urmează o procedură care durează zece zile din momentul luării deciziei", a explicat Ingrid Zaarour. Vestea că Bruckenthalul a fost deja retrocedat a surprins autorităţile locale. Nici reprezentanţii Bisericii Evanghelice nu au ştiut că, de mai bine de trei zile, ANRP a decis retrocedarea Palatului Bruckenthal. Prim-preotul Bisericii Evanghelice din Sibiu, Killian Deorr, a declarat, citat de Rompres, că nu a ştiut că s-a luat decizia retrocedării. "Dorinţa lui Bruckenthal a fost ca toată averea lui să rămînă Bisericii Evanghelice, iar Biserica, după retrocedare, va păstra dorinţa lui Bruckenthal ca Palatul de la Sibiu să rămînă muzeu", a spus Deorr.

Reprezentanţii PSD sînt nemulţumiţi de retrocedarea Bruckenthalului către Biserica Evanghelică. "Eu am cerut şi premierului să verifice legalitatea retrocedării. Aşteptam răspunsul de la primul-minis-tru şi de la ANRP. Totuşi, de ce nu s-a ştiut de luni de retrocedare? E păcat că nu este transparenţă în acest proces de retrocedare", a declarat preşedintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb