BUCHAREST INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2022: Cinematografia italiană, în prim plan la cea de-a XVIII-a ediţie BIFF

Media-Advertising / 26 august 2022

Cinematografia italiană, în prim plan la cea de-a XVIII-a ediţie BIFF

Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv şi singurul festival de film din Bucureşti cu o competiţie internaţională dedicată lungmetrajului, conform unui comunicat remis redacţiei. Ediţia a XVIII-a se va desfăşura în perioada 29 septembrie - 9 octombrie 2022.

Potrivit sursei citate, prin secţiunea cinematografiei italiene aducem în acest an filmele premiate la competiţii internaţionale şi super-producţii de renume mondial.

"The King of Laughter" este ecranizarea biografiei legendei de teatru comic, Eduardo Scarpetta. Filmul în regia lui Mario Martone a avut mai multe nominalizări şi premii câştigate în 2022, printre care cele de la Premiile David di Donatello, pentru costume şi cel mai bun actor în rol secundar, dar şi premiile pentru cel mai bun film, producţie şi costume la Gala Golden Ciak. Regizorul Mario Martone a avut de-a lungul timpului filme cu nominalizări pentru Golden Lion la Festivalul de Film de la Veneţia, iar pentru acest film a primit o nouă nominalizare la această categorie din festival, dar şi premiile Pelicula de Aur şi premiul pentru cel mai bun actor.

"Scarlet" prezintă povestea evoluţiei unei femei în perioada interbelică, un timp de mari realizări şi inovaţii. Regia este semnată de către binecunoscutul regizor italian, Pietro Marcello, ale cărui filme au fost prezentate la festivaluri internaţionale şi au primit numeroase premii şi nominalizări.

"Leonora Addio" a câştigat premii în cadrul Festivalului de Film Internaţional de la Berlin şi a fost nominalizat la Ursul de Aur. La Festivalul de Film Internaţional Bari a câştigat competiţia italiană.

Scenariul şi regia filmului sunt semnate de către Paolo Taviani, iar acest film a fost realizat în memoria marelui regizor, fratele său, Vittorio Taviani. Acţiunea filmului ne prezintă ultima dorinţă a lui Luigi Pirandello, care a fost să fie împrăştiată cenuşa în Sicilia, după moartea sa. Fratele său îi va îndeplini această dorinţă, iar această călătorie este definitorie pentru acest ultim mesaj de adio, subliniază sursa citată.

"Piccolo Corpo" prezintă drama unei mame de la începutul anului 1900 care încearcă să îşi aducă la viaţă copilul născut decedat, suficient de mult pentru a fi botezat. Filmul prezintă încercările prin care trece mama, fricile cauzate de religie şi miracolul ce trebuie să aibă loc.

Regia este semnată de către Laura Samani, filmul a fost nominalizat la Festivalul de Film de la Cannes, în 2021, iar în acest an a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor debutant la Gala David di Donatello.

Documentarul "Futura", a cărui regie este semnată de către Pietro Marcello, Francesco Munzi, Alice Rohrwacher, ne prezintă realitatea cu care se confruntă tinerii italieni care se dezvoltă, între oportunităţile ce îi înconjoară şi visele lor, frica de nereuşită şi încercările peste care trebuie să treacă pentru a reuşi în viaţă.

Filmul a fost deja nominalizat la Festivalurile Cannes, Antalya Golden Orange Film festival şi David di Donatello Awards.

Asociaţia Culturală "Grigore Vasiliu Birlic" este co-organizator şi unul dintre principalii susţinători ai Bucharest Internaţional Film Festival.

"Suntem onoraţi şi mândri că putem susţine în continuare Bucharest Internaţional Film Festival. Suntem bucuroşi că şi în acest an filme celebre şi nume importante ale cinematografiei vor veni la Bucureşti, iar publicul român va putea vedea aceste filme în premieră. Filmele din secţiunea Cinema Italian evidenţiază importanţa acestui festival. Felicitările mele merg şi către Dana Dimitriu pentru realizarea celei de-a 18-a ediţii a festivalului şi către Kristina Cepraga pentru realizarea Focus Italia.", a declarat Alex Şerban, preşedintele Asociaţiei Culturale "Grigore Vasiliu Birlic".

Anul acesta directorul artistic al secţiunii Focus Italia este artista italo-română Kristina Cepraga Goodwin. Cu o carieră desfăşurată cu pasiune şi dedicare de la actorie la regie de film, pe o perioadă de peste 20 de ani, Kristina Cepraga Goodwin se alătură echipei BIFF, după ce a susţinut cu succes, prin poziţia de Consilier artistic, prima ediţie a festivalului "Nuovo Cinema Italiano" organizată de către Institutul Cultural Italian şi Ambasada Italiei în România, se mai arată în comunicat.

Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb