BUCHAREST INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2022:  Secţiunea Panorama aduce filme în premieră în ţara noastră

G.D.
Media-Advertising / 15 septembrie 2022

Secţiunea Panorama aduce filme în premieră în ţara noastră

Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv şi singurul festival de film din Bucureşti cu o competiţie internaţională dedicată lungmetrajului, conform unui comunicat remis redacţiei. Ediţia a XVIII-a se va desfăşura în perioada 29 septembrie - 9 octombrie 2022.

"Am reuşit, pentru cea de a 18-a ediţie a BIFF, să adunăm în secţiunea Panorama filme multi-premiate, realizate în anii 2021 - 2022, ani complicaţi şi tulburi, aşa cum veţi vedea şi din producţiile secţiunii Panorama. Toate titlurile acestei secţiuni sunt «premiere în România». Anul acesta este pentru prima dată când BIFF alege filme care nu au fost prezentate la alte festivaluri autohtone şi nu sunt avant-premiere. Le mulţumesc celor care m-au ajutat să merg mai departe şi să înfrunt această aventură. Mulţumesc Asociaţiei Culturale Grigore Vasiliu Birlic şi preşedintelui acesteia, Alex Şerban, că este alături de BIFF în calitate de co-organizator. Aşadar, în ciuda vremurilor neprielnice, "The Show Must Go On", a declarat Dana Dimitriu, co-organizator şi director al festivalului BIFF.

Potrivit sursei citate, secţiunea Panorama aduce la Bucureşti cele mai aşteptate filme ale festivalului. Filmele recente, care au obţinut premii importante la alte competiţii internaţionale, vor fi difuzate în premieră la Bucureşti în cadrul BIFF 2022. Spectatorii vor putea să îi vadă pe marele ecran pe actori ca Anthony Hopkins şi Anne Hathaway jucând în filme care vin în premieră în România.

Evolution, film produs de celebrul Martin Scorsese, este drama ce urmăreşte povestea unei familii pe parcursul a trei generaţii, începând din timpul celui de-al doilea război mondial, până în vremurile moderne din Berlin, dar care nu reuşeşte să depăşească durerea trecutului. Cicatricile din trecut s-au transmis din generaţie în generaţie, iar acum familia încearcă să descopere un viitor plin de speranţă. Kornel Mundruczo impreuna cu Kata Weber sunt realizatorii acestui film, amandoi nominalizaţi la premiile Oscar în acest an cu altă producţie - Pieces of a Woman - pentru cea mai bună actriţă în rol principal - Vanessa Kirby.

No Bears, un film produs în 2022, proaspăt câştigător al premiul pentru regie la Mostra Veneţiană 2022, este cel mai recent film semnat de Jafar Panahi, din nou încarcerat în Iran. Filmul prezintă două poveşti de iubire paralele, unde partenerii sunt încolţiţi de obstacole ascunse şi inevitabile, cauzate de forţele superstiţiilor şi de mecanica puterii. La Festivalul de la Veneţia a fost organizat un protest unde celebrităţile prezente alături de spectatori au cerut eliberarea lui Panahi. Filmul va deschide BIFF 2022.

Before, Now & Then, o bijuterie cinematografică, în regia Kamilei Andini ne prezintă povestea tulburătoare a lui Nana, o femeie blândă, frumoasă şi tânără ce scapă dintr-o violentă epurare a unor vremuri tulburi. Ajunge să trăiască confortabil cu un bărbat bogat cu care se căsătoreşte, dar trecutul său îi reapare în vise.

Regizorul şi scenaristul Kamila Andini a fost nominalizat cu acest film în 2022 la Festivalul de Film de la Berlin pentru Ursul de Aur pentru cel mai bun film şi a câştigat Ursul de Argint pentru actriţă în rol secundar, Laura Basuki. Totodată la Festivalul Internaţional de Film de la Bruxelles a câştigat premiul juriului la Competiţia Internaţională.

The tsugura diaries prezintă povestea lui Crista, Carloto şi Joăo care construiesc o seră pentru fluturii din grădină. Aceştia au ajuns împreună în timpul pandemiei, iar povestea romantică aduce pe ecran circumstanţele prin care tinerii au ajuns împreună. Filmul a fost regizat de Maureen Fezendeiro şi Miguel Gomes, iar la competiţia Golden Globes Portulgalia a fost nominalizat pentru cel mai bun film. A câştigat premiul pentru cea mai bună producţie non-US la Premiile Online Film Critics Society Awards şi premiul pentru regie la Mar del Plata Film Festival.

Imagine este filmul ce a câştigat premiul Guillaume Le Braz şi a fost nominalizat pentru Golden Lion Award - Best film la festivalul Polish Film Festival. Iar la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia a câştigat premiul audienţei pentru cel mai bun Feature Film şi cel mai bun regizor.

Povestea în scenariul şi regia lui Andrzej Jakimowski, ne prezintă un profesor orb ce încalcă regulile pentru a ajuta o studentă să redescopere plăcerile vieţii.

Notre Dame Brule, este un film emeblematic semnat de celebrul regizor Jean-Jacques Annaud. Documentarul artistic prezintă povestea incendiului ce a distrus catedrala Notre Dame din Paris în 2019. Regizorul Jean-Jacques Annaud ne prezintă povestea reală a pompierilor şi problemele pe care aceştia le-au întâmpinat în stingerea incendiului care a afectat unul dintre cele mai vizitate monumente ale Parisului. "Un film pe care îl urmăreşti cu sufletul la gură având senzaţia că totul se întâmplă acum, în faţa ochilor tăi, un film despre o tragedie încă nedesluşită Les cahiers du cinema. Filmul vedetă al lui Jean Jacques Annaud este în premieră la Bucureşti, în cadrul BIFF şi va închide festivalul, subliniază sursa citată.

Armageddon Time este un film ce îi aduce în faţa noastră pe mult premiaţii actori Anthony Hopkins, Anne Hathaway şi Jeremy Strong. Filmul, în premieră în România, prezintă o poveste personală a unei familii ce trebuie să se lupte cu segregarea, dar şi cu dorinţa de a urmări visul american. Regizorul James Gray a fost nominalizat în acest an, la Festivalul de la Cannes la Palme d'Or.

Tchaikovsky's Wife ne arată relaţia tumultoasă pe care a avut-o cel mai faimos compozitor rus, Pytor Tchaikovsky cu soţia sa Antonina Miliukova. Regia şi scenariul filmului sunt semnate de Kirill Serebrennikov iar la Festivalul de Film de la Cannes a fost nominalizat la Palme d'Or şi la Queer Palm. Kirill Serebrenikov este cunoscut ca oponent al lui Putin. El a filmat ultimele sale producţii, având domiciliul forţat. Nu ştim cum a reuşit să realizeze asemenea filme fiind închis la domiciuliu. Dupa invazia Rusiei în Ucraina, Serebrenikov a reuşit să fugă şi actualmente este stabilit la Berlin. Nominalizat la Palme d'Or, Tchaikovsky's Wife a deschis festivalul de la Cannes 2022, se mai arată în comunicat.

Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb