Capitala a devenit o destinaţie turistică apreciată pentru de city break-uri, cu peste 1,51 milioane de oaspeţi înregistraţi în cele aproape 400 de structuri de cazare clasificate, spun o serie de consultanţi în turism, care o vor promova printr-un site de specialitate, se arată într-un comunicat al iniţiatorilor proiectului BookingBucharest.ro.
'Turiştii străini sunt atraşi atât de oportunităţile de distracţie, de viaţa non stop a Capitalei, precum şi de preţurile accesibile. O formă de cazare din ce în ce mai căutată o reprezintă apartamentele în regim hotelier. Pe de altă parte, în Bucureşti au loc multe evenimente, iar oraşul este recunoscut ca fiind sigur", a spus Dan Anghelescu, consultant în turism şi iniţiator al proiectului BookingBucharest.ro, un ghid complet al Bucureştiului.
Capacitatea de cazare a Bucureştiului a crescut semnificativ în ultimii 15 ani. Dacă în anul 2.000 erau 7.422 de locuri de cazare, în prezent sunt 19.784 de locuri de cazare. Au apărut atât hoteluri noi, dintre care o parte sunt operate în management sau sub franciză de către lanţuri internaţionale, precum şi multe apartamente în regim hotelier clasificate oficial şi hosteluri, dedicate în special tinerilor, potrivit comunicatului citat.
La ora actuală, de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă operează 32 de companii aeriene, dintre care opt sunt low cost. Principalele destinaţii ca număr de zboruri sunt Londra, Viena, Frankfurt, Roma, Istanbul, Amsterdam şi Paris, iar în total sunt operate 66 de destinaţii directe. De asemenea, în Bucureşti sunt prezente 16 branduri hoteliere internaţionale.
Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în 2014, Bucureştiul a primit peste 1,51 milioane de turişti, fiind înregistrate peste 2,497 milioane de înnoptări. Dintre aceştia, 645.718 au fost turişti români, iar 864.504, turişti străini.
Majoritatea vizitatorilor (60%), conform consultanţilor de turism, sunt turişti de afaceri şi de evenimente (MICE), în timp ce pentru city break ponderea este de 20% din totalul oaspeţilor.
La ora actuală, Bucureştiul are aproape 400 de structuri de cazare clasificate şi 11.548 spaţii de cazare, de la hoteluri de 5 stele până la hosteluri, vile şi reţele de apartamente în regim hotelier. Capitala are 11 hoteluri de 5 stele, 77 de hoteluri de 4 stele, 64 de hoteluri de 3 stele, 20 hoteluri de 2 stele, 5 hoteluri de o stea. Majoritatea hotelurilor sunt dedicate oamenilor de afaceri şi orientate, deci, pe segmentul business.
Capitala are 42 de hosteluri autorizate şi 483 apartamente operate în regim hotelier clasificate la 3 stele, care totalizează peste 1.100 de locuri de cazare.
Booking Bucharest reprezintă un ghid turistic complet al Bucureştiului, ce oferă atât toate informaţiile necesare, cât şi oportunităţi de cazare, masă, excursii, divertisment foarte avantajoase ca preţ. De asemenea, site-ul oferă specialiştilor informaţii utile, analize şi estimări.
Proiectul Booking Bucharest este coordonat de o echipă formată din reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), jurnalişti şi bloggeri de turism, specialişti în marketing turistic, agenţi de turism şi consultanţi în domeniu.