Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă, vineri, că bugetul pentru anul 2022 a fost votat, cu o întârziere de două luni, în cea de-a unsprezecea şedinţă convocată cu acest subiect, potrivit G4Media.
"Proiectul de buget pe anul 2022 a fost votat astăzi în Consiliul Local. Dăm drumul la investiţii istorice în Sectorul 1! Avem multe programe şi proiecte care aşteptau, de două luni, acest vot", a scris, vineri, pe Facebook, Clotilde Arman.
Primarul din Sectorul 1 anunţă investiţii pe mai multe paliere: şcoli şi grădiniţe, spitale, infrastructură, mediu şi digitalizare.
"Avem multe priorităţi, vă spun doar că sunt străzi care nu au văzut asfaltul din 2008 şi avem mai multe unităţi de învăţământ supraaglomerate, aici vom extinde ce vom putea şi vom construi, acestea sunt doar o parte dintre priorităţi. Deşi bugetul a fost aprobat cu întârziere de două luni, vrem ca la finalul anului să racordăm peste 2.000 de apartamente în programul "Termoficare de la soare". Anul acesta începem reamenajarea şi modernizarea marilor parcuri aflate în administraţia noastră", a mai transmis Armand.
Aceasta susţine că nu a vrut să cedeze "nicio clipă şantajului USL".
"Şi uitaţi că bugetul propus de mine în urmă cu două luni, care mai ieri era declarat "ilegal" de consilierii PNL PSD, a fost votat tocmai de aceştia. Astăzi au înţeles că este legal totul. După unsprezece şedinţe", a mai scris primarul.
Anterior, edilul a făcut o listă a investiţiilor blocate din cauza neadoptării bugetului:
- Reabilitarea termică a 47 de blocuri;
- Lucrările de modernizare a 50 de străzi din Sectorul 1;
- Demararea proiectului "Termoficare de la soare";
- Lucrările de semnalizare din jurul şcolilor: treceri de pietoni înălţate, montarea de limitatoare de viteză, marcaje etc;
- Achiziţia sistemului de antiefracţie pentru toate unităţile de învăţământ din Sectorul 1;
- Lucrările la extensia modulară de la Şcoala Gimnazială "Herăstrău";
- Lucrările de refuncţionalizare a corpului din strada Mareşal Averescu a şcolii "Pia Brătianu";
- Achiziţia "Atelierelor Berthelot", imobilul în care fac practica elevii Liceului "Nicolae Tonitza";
- Lucrările de la creşa "Jiului" din strada Pajura;
- Achiziţia mai multor imobile de patrimoniu - hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Radio, clădirea Ciclop etc - în vederea implementării unor proiecte de regenerare urbană;
- Reabilitarea şi reamenajarea parcului Regina Maria;
- Construcţia a 19 parcări automate;
- Modernizarea şi extinderea reţelei de iluminat public din Sectorul 1.