Bulgaria: Protestatarii instalează noi baricade în Sofia

A.B.
Miscellanea / 8 august 2020

Bulgaria: Protestatarii instalează noi baricade în Sofia

Protestatarii din Bulgaria şi-au intensificat vineri noaptea presiunea asupra guvernului, după ce au amplasat baraje şi mai mari unde au instalat corturi şi au aruncat cu ouă şi roşii în sediul guvernului din capitala Sofia, informează dpa şi Agerpres.

Protestatarii au blocat din nou drumurile, au ocupat mobilier stradal şi containere de gunoi, la trei intersecţii importante care fuseseră anterior deblocate de poliţie.

Traficul a fost obstrucţionat de tabere ilegale ale protestatarilor care au blocat drumuri, iar sute de locuitori s-au plâns de aceste blocaje care durează de câteva săptămâni.

Peste 20 de corturi au fost îndepărtate vineri dimineaţa din cele trei intersecţii principale din Sofia, unde au fost amplasate în urmă cu o săptămână fără autorizaţie, cu scopul de a bloca traficul, a anunţat poliţia.

"Nu vom permite noi blocări ale intersecţiilor", a declarat Toni Todorov, şeful adjunct al poliţiei.

Doisprezece protestatari au fost arestaţi şi amendaţi la Sofia. O organizaţie a făcut apel imediat la noi proteste după înlăturarea corturilor.

Poliţia a înlăturat blocaje similare în oraşele Varna şi Plovdiv, precum şi un blocaj de pe o autostradă din sudul ţării.

"Dacă ei (poliţia) ne evacuează (taberele de corturi), le vom amplasa din nou", a declarat un protestatar la postul de televiziune bTV din Sofia. "Este ca jocul de-a şorecele şi pisica", a adăugat un altul.

De o lună de zile protestatarii cer demisia premierului conservator Boiko Borisov. Demonstranţii, susţinuţi de preşedintele socialist Rumen Radev acuză guvernul de corupţie şi de legături cu oligarhii. Executivul, o coaliţie naţionalist-conservatoare aflată la putere din 2017, a declarat că nu va demisiona "la presiunea străzii".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Unii n-au ce manca iar tampitii arunca cu oua si rosii.

    1. '"Protestatari" fara nume,fara chip care lupta ,vezi Doamne, cu coruptia.Va suna cunoscut?Curios,ca si la noi,ca nu spune nimeni din ce traiesc astia din moment ce au vreme sa stea numai pe strazi.

      Poate ca sunt la fel ca imbecilii care au iesit la bataie pe 10 august.

      Gresesti! Romanii care au iesit in strada au protestat impotriva mafiei psd care fura tara de 30 te ani! In Bulgaria,cei care protesteaza acum sunt simpatizantii socialistilor,care au reusit sa puna un presedinte pro-rus la conducerea tarii! Astia care protesteaza,sunt manipulati de presedintele lor care la randul lui este sustinut de rusi! Printre protestatari sunt si multi bugetari care voteaza de regula cu socialistii si care au timp de pierdut pe strazi si de facut greve! Nu spun ca nu exista coruptie in Bulgaria si ca nu sunt de vina si cei de dreapta care guverneaza,dar preluarea puterii de catre socialisti,prin proteste care paralizeaza tara,serveste foarte mult intereselor Rusiei!

    Data de 10 august reprezintă la români, ziua protestelor regizate de Soros împotriva abuzului guvernamental.

    Acum, când sistemul condus de Soros a devenit fascist și apăsător de-a dreptul, romanii prefera sa frece duda in concedii in loc să iasă în stradă pentru drepturile lor, împotriva fascismului corporațiilor și împotriva religiei Fiarei care le este băgată pe gat zi de zi. 

    1. Cand o muri Soros sa vedem pe cine o sa mai dati vina.M-ati inebunit cu Sorosul asta.El e de vina pentru tot ce se intampla.

    Imi aduc aminte cum bulgarii au manifestat si impotriva taxelor pe energia verde, in scimb noi dormeam si dormim in continuare. Platim petrolul mai scum ca in Austria, platim gazul la furnizori cu cel putin 10-15% mai scump (Ministrul Economiei si Energiei) si noi stam si dormim. Dormi poporule ca ei de fura.

    1. Cred ca ar trebui sa ne spui si cine este de vina pentru aceste preturi ridicate pe care le platim in Romania pentru diverse servicii si produse,ca sa stim impotriva cui sa protestam! Eu consider ca noi avem preturi mari pentru ca avem taxe si impozite mari! Unde se duc banii colectati de catre stat? Foarte simplu: mafia psd,care a guvernat tara mai mult de 20 de ani din ultimii 30,a ridicat taxele si impozitele foarte mult pentru a avea bani pentru clientela lor politica! Au dat salariii nesimtite,in comparatie cu sectorul privat bugetarilor care nu produc mai nimic pentru a le cumpara votul! La fel si cu pensionarii! Vi se pare normal sa creasca pensiile cu 40% si sa depaseasca salariul minim pe economie pentru care multi tineri lucreaza din greu in sectorul privat? Taxele si impozitele trebuiesc investite in infrastructura tarii pentru a putea atrage investitii straine in tara noastra! Atunci sa nu mai

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb