Burduja: "Avem şanse ca, până la finalul anului următor, să punem în funcţiune capacităţi de energie curată de 735 MW"

S.B.
Politică / 17 iulie 2023

Burduja: "Avem şanse ca, până la finalul anului următor, să punem în funcţiune capacităţi de energie curată de 735 MW"

România va avea acces în următorii ani la mai multă energie curată şi până la finele anului viitor ar putea fi puse în funcţiune capacităţi de 735 MW putere instalată, potrivit ministrului Energiei, Sebastian Burduja, informează Agerpres.

"Construim România Viitorului în fiecare zi. Am semnat astăzi contractele de finanţare pentru 8 parcuri fotovoltaice, investiţii strategice susţinute în proporţie de 70% din Fondul pentru Modernizare. Sute de milioane de euro pentru tranziţia verde a României. De ce e important asta? România va avea acces în următorii ani la mai multă energie curată pentru toţi românii. Şi repede. Avem şanse ca până la finalul anului următor să punem în funcţiune capacităţi de 735 MW putere instalată", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, a adăugat el, CEO Oltenia se modernizează şi face trecerea de la cărbune la energie verde. Parteneriatele cu OMV Petrom şi TINMAR implică o participare de 50% din partea CEO Oltenia, care va beneficia de noi surse de venit şi va pregăti actualii angajaţi pentru a implementa şi opera aceste proiecte de investiţii.

"Accelerăm absorbţia fondurilor europene disponibile prin Fondul pentru Modernizare. Am declarat ca obiectiv zero pentru mandatul meu creşterea ritmului de accesare a miliardelor de euro pe care România le are la dispoziţie pentru modernizarea sistemului energetic naţional. Urmăresc personal progresul, în fiecare zi, împreună cu echipa tehnică. Vom continua să accelerăm tempoul", a subliniat Burduja.

Parcurile fotovoltaice vor fi construite la Işalniţa, Tismana, Roşia, Rovinari, Turceni, precum şi pe haldele Pinoasa şi Bohorelu. În perioada imediat următoare vor fi declanşate procedurile de achiziţie pentru contractarea serviciilor de inginerie, construcţie şi punere în funcţiune a noilor capacitaţi.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. A terminat cu digitalizarea si acum a inceput cu energia. Cred ca peste un an trece la sanatate.

    1. Asa si, scade pretul energiei?

      "pretul" e manipularea.

      Pretul adevarat, real o sa scada cand o sa ai panourile tale pe casa ta. 

      De preferat offgrid complet. 

      Sa vezi atunci relaxare, o sa te doara-n cot de Electrica, snp, sng si mai ales de bomba numita SNN.

      Sa fiu sincer, nu cred ca va scădea. Pentru mai multa certitudine, intreaba-l pe Sebastian data viitoare cand va întâlniți.

    Pe unde a trecut praf si pulbere a facut bugetele si apoi a plecat la alt minister: a semnat pentru teapa de 60 milioane de euro la blue air, pe urma a digitalizat de sute de milioane euro si dracu stie ce se face de ei si acum liber la pus fotovoltaice ca centrala aia pe gaze n-o mai porneste nimeni.

    1. Dupa ce vine Neptun porneste. Pana atunci rusii sa-si tina gazele in pamant ca nu le mai vrem

    La fotovoltaice puterea instalata nu este totuna cu productia efectiva. In timp ce o centrala clasica functioneaza nonstop aici timpul de functionare este mult mai redus( zi - noapte si iarna -vara) Se cauta panaceuri energetice dar adevaratii castigatori sunt furnizorii de panouri si echipamente de sincronizare)

    In domeniul productiei de curent ne asteapta o perioada dificila : s-au inchis capacitati semnificative pe carbune, urmeaza reparatia capitala la reactorul nr. 1 de la Cernavoda care va dura 3-4ani, ne alinam cu gogoritele privind minireactoarele in timp ce de 20 de ani nu s-a facut nimic pt constructia reactoarelor 3 si 4, 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb