Burduja: "Depăşim la această oră 1.250 MW producţie în termocentralele pe cărbune"

F.D.
Miscellanea / 18 iulie

Burduja: "Depăşim la această oră 1.250 MW producţie în termocentralele pe cărbune"

Consumul de energie este, la această oră, de peste 8.200 MW şi este important ca acesta să fie acoperit cât mai mult din producţia proprie, potrivit ministrului Energiei, Sebastian Burduja, relatează Agerpres.

Acesta a subliniat că producţia în termocentralele pe cărbune depăşeşte 1.250 MW.

"Am căutat în aceste zile toate soluţiile posibile pentru a creşte producţia de energie electrică, în condiţiile în care avem niveluri ridicate de consum. La această oră, consumul este de peste 8.200 MW. Şi e important să acoperim cât mai mult din acest consum din producţia proprie pentru a nu apela la importuri mai mari. Un gând special pentru oamenii minunaţi de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) şi din Valea Jiului. Depăşim la această oră 1.250 MW producţie în termocentralele pe cărbune. În condiţii tehnice deosebit de dificile, cu multe echipamente vechi, la temperaturi caniculare, echipele de specialişti au găsit mereu soluţii. Au repornit grupuri, au rezolvat în timp record avariile apărute, au muncit ore suplimentare pentru a da României energie. Paroşeniul funcţionează bine, la CEO avem patru grupuri în funcţiune şi mâine vom avea cinci (două la Turceni, două la Rovinari, unul la Işalniţa). Am fost şi la Gorj, şi în Valea Jiului. I-am cunoscut pe unii dintre aceşti oameni şi am văzut condiţiile în care muncesc zi şi noapte. Pentru mine, ei şi toţi cei din sectorul energetic românesc, din producţie, transport şi distribuţie, din Dispeceratul Energetic Naţional - Transelectrica şi mulţi alţii sunt eroii acestor zile", a precizat joi seara Burduja.

Ministrul Energiei a transmis că se va face tot posibilul pentru prelungirea termenelor de funcţionare a termocentralelor pe cărbune, demers început la Bruxelles încă de anul trecut.

"În aceste zile, cărbunele ne-a fost din nou de mare ajutor şi trebuie să o spunem răspicat. Pentru securitatea energetică a românilor, vom face tot ceea este posibil pentru a prelungi termenele pentru funcţionarea termocentralelor pe cărbune şi continuarea exploatărilor miniere. Am început deja acest demers la Bruxelles încă de anul trecut, cu onestitate şi responsabilitate, şi îl vom continua, cu toate argumentele pe masă. Securitatea energetică a României nu este negociabilă. Este prioritate zero", a punctat Sebastian Burduja.

Conform datelor Transelectrica, joi, la ora 21:30, producţia hidro reprezenta 41,84% din totalul producţiei de energie electrică, cea pe hidrocarburi 18,64%, pe cărbune 17,85%, nuclear 17,85%, eolian 2,7%, biomasă 0,71% şi instlaţii de stocare 0,42%.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Bravo Burdujel...

    Nu mai salvam planeta schimband becurile prin holuri si fierband pastele pe jumatate ??

    Utie cum ne-a aratat planeta degetul mijlociu in toata splendoarea ei...  

    ...

    1. Nu pui intrebarea corect. Prioritatea nu sunt reactoarele 3 si 4 - necesita o caruta de bani, ci reactoarele modulare din fundul curtii de care nu se mai aude nimic. Dupa propaganda specifica - tacere totala.

      Un proiect care nu functioneaza nicaieri in lume era cat pe ce sa fie implementat intr-o comuna fara canalizare din nordul Olteniei... 

      Ca suntem slugi este stiut de majoritatea oamenilor, dar sa fim si cobai, mai bine nu.

      in haremule Arabilor… multe slugi au fost… si au testat ca cobaii exploatarea petrolului… unde nimeni nu a mai urlat de “marea poluare” si schimbarea climatica… ca doar pe acolo acum 5000 de ani era verdeata… azi e uscaciune ca medie … si nimeni nu mai schiteaza de poluare praf temperaturi excesive… ii dau inainte cu ce au si cum au…

      s c c r e t 

    Allo… declara “corect”…..

    NU avem “ intern” atata consum…. a nu se incurca oalele cu “firmele/companiile”… ce declara intern consum cand real doar intermediaza si vand pe piata externa “consumul” declarat intern “consum”…. 

    la noi speculatorii au vazut ca uraniul e in bula de pret si au schimbat macazul in defavoare interna cetateni si in favoare externa… de aici su bulele de pret si socurile interne… cetatenii interni sunt fortati sa suporte concurenta bulei de pret a uraniului de pe international… iar producatorii interni nu sunt “stimulati” sa vanda cantitate mare intern… cu extern … caci e loc de profit mai mare… si cineva are ai putere mai mare de cumparare / consum… fata de puterea interna…. 

    Ar trebuii sa existe lege care sa reglementeze …. o cantitate de livrare fortata in piata ca forma de stabilitate interna…  

    s c c r e t 

    Nea Burdujel, de Tarnita-Lapustesti si de hidrocentralele de pe Jiu (finalizate 90%) mai stii ceva?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb