Burduja: "Suntem din nou în faţa unei crize majore a sistemului de termoficare"

F.D.
Miscellanea / 28 august

Burduja: "Suntem din nou în faţa unei crize majore a sistemului de termoficare"

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă miercuri că suntem din nou în faţa unei crize majore a sistemului de termoficare din Bucureşti, iar Capitala are nevoie de soluţii urgente şi de o viziune clară pentru a depăşi aceste probleme grave, prima şi cea mai importantă fiind fuziunea ELCEN-Termoenergetica, relatează News.ro.

"Suntem din nou în faţa unei crize majore a sistemului de termoficare din Capitală, o situaţie care afectează direct confortul şi viaţa de zi cu zi a bucureştenilor. Capitala are nevoie de soluţii urgente şi de o viziune clară pentru a depăşi aceste probleme grave, recurente", spune ministrul.

Sebastian Burduja precizează că a prezentat la nivelul Ministerului Energiei mai multe soluţii iar prima şi cea mai importantă este fuziunea ELCEN-Termoenergetica, proces aprobat la nivelul Guvernului şi CGMB.

Potrivit lui Buduja, Ministerul Dezvoltării a promovat deja schimbările legislative necesare iar lucrurile sunt în desfăşurare. Până la final de 2025 fuziunea ar trebui să fie gata, mai spune ministrul.

El subliniază că a doua soluţie este modernizarea CET-urilor, pentru care se străduiesc să obţină finanţarea necesară din Fondul pentru Modernizare - bani nerambursabili, un aer mai curat în Bucureşti şi facturi la întreţinere mai mici.

"A treia este modernizarea reţelei, pentru care am pus la dispoziţie aproape jumătate de miliard de euro, tot din Fondul pentru Modernizare. A patra este energia geotermală, pentru care deja am dat drumul la studiul de fezabilitate, în parteneriat cu SUA", mai spune Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei arată că "este clar că sistemul de termoficare al Capitalei trebuie modernizat şi gestionat mult mai eficient, iar rezultatele vor veni numai printr-o muncă în echipă".

"Ministerul Energiei este pe deplin deschis să colaboreze strâns cu Primăria Capitalei şi cu toate instituţiile implicate pentru a contribui la rezolvarea problemelor din sistemul de termoficare bucureştean. Am toată convingerea că împreună putem să transformăm acest sistem într-un exemplu la nivel naţional şi european, aşa cum s-a întâmplat deja la Oradea, unde costul gigacaloriei este aproape de trei ori mai mic decât în Bucureşti", completează ministrul.

Elcen a anunţat că oprirea forţată a CET Progresu, marţi, a fost o consecinţă a avariei produse în reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica şi a "incapacităţii tehnice a Termoenergetica de a asigura parametrii minimi necesari funcţionării corespunzătoare a centralei".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb