BURSA ARE DIRECTOR GENERAL Victor Cionga, validat de CNVM

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 septembrie 2012

Victor Cionga, validat de CNVM

UPDATE 14.28 > Prima declaraţie a lui Victor Cionga după numirea în funcţia de director al BVB

Şansa pe care piaţa de capital locală ar putea-o avea în actualele condiţii de competiţie dură la nivel regional este să treacă printr-un proces de modernizare rapidă, căutând să atragă interesul unor noi emitenţi (companii controlate de stat sau companii private), unor noi investitori străini şi locali, unor noi brokeri (inclusiv a unor "remote brokers") etc, a declarat Victor Cionga, citat într-un comunicat transmis de BVB.

Victor Cionga a mai declarat: "Soluţiile eficiente în vederea creşterii competitivităţii şi, în fond, a capacităţii sale de a-şi indeplini funcţia importantă rezervată unei burse într-o economie de piaţă pot veni în primul rând dinăuntrul pieţei şi numai în urma unei cooperări mai eficiente decât până acum între actorii acesteia (CNVM, BVB, brokeri, emitenţi şi acţionarii importanţi ai acestora, investitori etc). Cred că în acest proces BVB SA ar trebui să devină un factor de coagulare şi comunicare atât între actorii pieţei menţionaţi mai sus, cât şi între aceştia şi entităţile publice şi private (adică alţi "stakeholders") a căror activitate are un impact direct şi important asupra pieţei de capital; scopul urmărit de efortul comun va fi acela de a face piaţa de capital românească un jucător atractiv, de sine stătător, în peisajul regional. Eforturile menţionate mai sus, care ar trebui să ducă la mărirea atractivităţii bursei locale, vor putea constitui condiţii necesare (dar nu neapărat şi suficiente!) realizării obiectivului; multe vor depinde şi de factori care sunt în afara controlului entităţilor din România. Şi, ca întotdeauna, şi de un pic de noroc!

De asemenea, cred că trebuie să ne ferim de clişee (mai mult sau mai puţin îndreptăţite) şi să cântărim cu maturitate şi luciditate eventualele oportunităţi de colaborare pe care în viitorul apropiat le-am putea avea cu pieţele de capital din regiune, atâta timp cât cooperarea în cauză se va dovedi, după o analiză prealabilă corespunzătoare, benefică pentru toate părţile implicate". 

-----

Victor Cionga a fost validat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare în funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti, în şedinţa de ieri, după mai bine de o lună şi jumătate de când a fost propus pentru această funcţie.

Domnul Cionga a fost validat cu majoritate de voturi, după ce Comisia a analizat ultimele documente depuse la dosar şi a mai avut o discuţie cu Lucian Anghel, preşedintele BVB, potrivit Gabrielei Anghelache, preşedintele CNVM.

Doamna Anghelache ne-a precizat că şedinţa CNVM s-a încheiat destul de târziu, aseară, astfel că decizia de autorizare a lui Victor Cionga ar putea fi emisă astăzi.

Pe 18 iulie, Conducerea Bursei l-a numit pe Victor Cionga, managing partner AZ Capital Advisors, în func-ţia de director general.

La data respectivă, Victor Cionga declara că a acceptat propunerea Bursei "din dorinţa de a face tot ce se poate pentru succesul întreprinderii".

Firma Leadership Development Solutions, condusă de Radu Furnică, a fost angajată, în martie, să găsească un director general pentru BVB. Radu Furnică declara, atunci, că are o ambiţie personală ca noul CEO să fie român.

Deşi gurile rele au spus că numele lui Cionga nu a fost pe lista lui Furnică, recruiterul a infirmat aceste informaţii, în luna iulie.

Până la intrarea în funcţie a lui Victor Cionga, BVB a fost condusă, pe partea executivă, de directorul general adjunct Alin Barbu, după ce, în luna noiembrie 2011, Valentin Ionescu a fost demis din funcţia de director general BVB, pe motiv că nu şi-ar fi îndeplinit ţintele asumate contractual. Anterior, un grup de acţionari solicitase schimbarea conducerii BVB, lucru înfăptuit la începutul acestui an.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Poate acum, cind s&p e la maxim din 2000 pina azi vom incepe sa construim bursa in romania. Oportunitati sint infinite, sa speram ca nu se va intimpla dezbinarea pe piata de capital precum e la politicieni

    Atentie la "gasca lui farmache".

    De acord cu ceea ce au spus "dumitru" si "anonim". Insa atata timp cat CNVM il lasa pe Chelu sa zburde asa cum ii pofteste lui sufletelul, piata de capital romaneasca o sa se duca dracului. Comisarii CNVM au la dispozitie ordonanta 32/26.06.2012, ce ii impiedica sa o foloseasca? Acolo se prevad amenzi mult mai mari pentru cei care nu deruleaza oferta publica de preluare. Se poate ajunge la 500.000 de lei pentru persoana fizica sau penalizarea cu un procent urias din cifra de afaceri a firmei/firmelor care refuza sa deruleze oferta. Ce ii impiedica pe cei de la CNVM sa dea in fiecare saptamana cate o amnda lui Chelu si firmelor lui? Ziarul Bursa ar trebui sa ia un interviu doamnei Anghelache si sa o intrebe transant ce are de gand CNVM in legatura cu Chelu.

    Bursa romaneasca ar putea sa fie o oportunitate extraordinara pentru firma de a atrage capital, dar cu mafioti gen Chelu sunt slabe sanse. 

    1. ordonanta este din 27.06.2012, scuze :)

    si mult succes in greaua incercare de a-l scoate pe Guliver din tara piticilor. Cu dumneavoastra nu mi-e teama sa recomand la cumparare. Sa fie intr-un ceas bun. Danger Mouse va trimite pupici si va ureaza mult succes :-)

    Acum va incepe referoma. Cu o singura conditie sa scape de unii de acolo. Altfel, il vor manca de viu . CU FS in spate si ura lui impotriva Grupului bancar ii va fi greu. Sper si cred in capacitatea d-lui de a nu le cadea in capcana. Sper sa il ajute si cei mai buni dintre noi. Felicitari CNVM-ului pentru aceasta decizie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb