Bursa de Valori din Luxemburg introduce un nou model post-tranzacţionare

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 octombrie 2022

Pierre Schoonbroodt, membru în Comitetul Executiv al Bursei din Luxemburg (Sursă foto: https://www.bourse.lu)

Pierre Schoonbroodt, membru în Comitetul Executiv al Bursei din Luxemburg (Sursă foto: https://www.bourse.lu)

Bursa de Valori din Luxemburg (Luxembourg Stock Exchange - LuxSE) a lansat, săptămâna trecută, un nou model post-tranzacţionare pentru operaţiunile de pe platforma sa, informează un comunicat al pieţei luxemburgheze.

Acest nou proces de decontare a fost posibil datorită parteneriatului bursei cu BFF Bank, cea mai mare societate de finanţare independentă din Italia, specializată în servicii pentru valori mobiliare, plăţi bancare şi corporative, şi în gestionarea creanţelor comerciale.

Noul model simplifică procesul post-tranzacţionare al LuxSE şi permite o decontare mai eficientă a tranzacţiilor cu valori mobiliare efectuate pe un canal care cuprinde 21.500 de instrumente tranzacţionabile, conform sursei citate.

Pierre Schoonbroodt, membru în Comitetul Executiv al Bursei de Valori din Luxemburg, a declarat: "Suntem încântaţi să stabilim acest nou parteneriat cu BFF Bank, care ne permite să îmbunătăţim şi să simplificăm semnificativ experienţa post-tranzacţionare pentru membrii noştri care tranzacţionează. Prin această colaborare, suntem acum capabili să oferim un nou canal electronic pentru a trimite instrucţiuni de decontare într-un mod rapid, integrat şi securizat, fără să aducem modificări procesului de transmitere a comenzilor şi de confirmare a tranzacţiei pe care l-am stabilit cu traderii membri".

La rânul său, Enrico Tadiotto, vicepreşedinte al departamentului de servicii de tranzacţii din cadrul BFF Banking Group, a spus: "Suntem mândri că am lansat acest parteneriat cu LuxSE, punând la dispoziţia pieţei unul dintre modelele noastre post-tranzacţionare şi fiind un partener ce furnizează soluţii inovatoare şi personalizate".

LuxSE îşi operează pieţele pe platforma de tranzacţionare Optiq şi oferă posibilitatea unor canale de decontare bilaterale, negarantate şi garantate. În noua configuraţie, modelul de decontare negarantată, cunoscut şi sub denumirea de pass-through, a fost înlocuit cu procesarea directă (STP). Procesul existent al Contrapărţii Centrale (CCP) cu LCH.Clearnet SA rămâne în vigoare pentru canalul de decontare garantată.

Noul model post-tranzacţionare le aduce beneficii traderilor membri ai LuxSE, potrivit bursei. În configuraţia STP, calitatea de membru pentru compensarea obligatorie cerută conform modelului anterior pass-through nu se mai aplică. În plus, membrii care tranzacţionează pot alege acum între Euroclear Bank şi Clearstream Banking Luxembourg ca Depozitar Central Internaţional al Valorilor Mobiliare (ICSD). Tranzacţiile efectuate pe canalul pass-through anterior necesitau decontarea de către Euroclear.

În acest nou model, LuxSE le va furniza traderilor membri un fişier zilnic de reconciliere a tranzacţiilor, inclusiv indicarea contrapărţilor. BFF Bank va genera şi trimite instrucţiuni de decontare către ICSD pe baza informaţiilor de tranzacţionare furnizate de sistemul Optiq.

Anul trecut, The Luxembourg Stock Exchange Group, care include LuxSE şi subsidiara Fundsquare (deţinută integral), a raportat venituri consolidate de 55,4 milioane de euro, cu 8,1% peste nivelul din anul anterior. Profitul net al grupului a crescut cu 20,5% în 2021, faţă de 2020, atingând 13,5 milioane de euro.

Rezultatele în urcare s-au bazat pe creşterea numărului de listări, conform anunţului Luxembourg Stock Exchange Group. Din acest punct de vedere, al noilor listări, 2021 a fost cel mai bun an de după 2008 pentru LuxSE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb