Bursa din Atena are cea mai slabă evoluţie la nivel mondial

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 decembrie 2015

Bursa din Atena are cea mai slabă evoluţie la nivel mondial

Acţiunile tranzacţionate la Bursa din Atena au cea mai slabă evoluţie la nivel mondial, în 2015, pentru al doilea an consecutiv, accentuată de titlurile bancare, în pofida unei scurte perioade de optimism înregistrată după acordul de salvare convenit în vară de autorităţile de la Atena cu creditorii ţării.

După ce a crescut în septembrie şi octombrie, indicele ASE a revenit pe un trend descendent, în ultimele şase săptămâni a scăzut cu 23%, iar miercuri a închis la cel mai redus nivel din peste trei ani, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

În 2015, ASE a scăzut cu 32%, evoluţie mai slabă decât în 2014, declinul fiind accentuat în ultima perioadă de titlurile bancare, care au pierdut aproape toată valoarea de piaţă. Astfel, indicele ASE are, în acest an, cea mai slabă evoluţie între indicii urmăriţi de Bloomberg la nivel global.

Declinul acţiunilor bancare s-a agravat ca urmare a procesului de recapitalizare a instituţiilor financiare, prin care piaţa a fost inundată cu miliarde de noi acţiuni, în timp ce cererea este insuficientă.

Mai mult, intrarea pe piaţă a noilor acţiuni creează un cerc vicios, în care ponderea titlurilor bancare în indicii ponderaţi devine mai mare.

"Asta înseamnă că fondurile de investiţii prezente pe piaţa elenă şi fondurile locale trebuie să vândă titluri non-bancare şi să cumpere acţiuni ale instituţiilor financiare", a declarat George Athanasakis, director la Pantelakis Securities din Atena.

Investitorii nu pot să îşi trimită banii în altă parte, astfel că este probabil ca declinul titlurilor elene să continue pe tot parcursul lunii decembrie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb