Bursa din Dubai vrea să depună o ofertă pentru preluarea OMX

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 august 2007

Oficialii Dubai Borse urmau să se întâlnească, ieri, cu cei ai pieţei scandinave

Dubai Borse, operatorul celor două burse din emirat, încearcă să obţină aprobarea conducerii pieţei scandinave OMX AB în vederea lansării unei oferte de 2 miliarde de lire sterline (4 miliarde de dolari) pentru achiziţia acesteia, informează Sunday Times. Ieri, conducerea OMX a confirmat că urma să se întâlnească, la Stockholm, cu reprezentanţii Dubai Borse.

Informaţia vine la câteva zile după ce Dubai Borse a anunţat că a iniţiat un proces de achiziţie a peste 25% din acţiunile OMX, la un preţ de 230 de coroane suedeze fiecare, cu 11% peste cursul de 208,1 coroane pe care a decis Nasdaq să-l plătească pentru cea mai mare piaţă din nordul Europei. Sunday Times precizează, citând surse din cadrul băncii britanice HSBC, că Dubai Borse ar putea lansa o ofertă de 250 coroane/titlu.

Amintim că "Nasdaq Stock Market" Inc., operatorul pieţei electronice americane Nasdaq, a decis să preia OMX în schimbul sumei de 25,1 miliarde de coroane (3,7 miliarde de dolari), însă demersul Dubaiului ar putea afecta planul Nasdaq.

Dubai Borse a cumpărat, săptămâna trecută, 4,9% din acţiunile OMX şi a încheiat un acord pentru opţiunea de achiziţie viitoare a 22,5% din piaţa scandinavă. Înţelegerea a fost făcută cu sprijinul "HSBC Holdings" Plc, iar exercitarea acestor opţiuni necesită aprobarea autorităţilor de reglementare a pieţei acţiunilor.

Achiziţia făcută recent de Dubai ar putea genera o luptă pentru preluarea OMX, Nasdaq anunţând chiar că şi-ar putea majora oferta pentru piaţa scandinavă. OMX, a cincea bursă din Europa, operează şapte pieţe nordice şi baltice: Copenhaga, Stockholm, Helsinki, Reykjavik, Riga, Tallin şi Vilnius. Ca să finanţeze o ofertă mai mare pentru OMX, Nasdaq ar putea vinde o parte din cota de aproximativ 30% pe care o deţine la "London Stock Exchange Group" Plc, operatorul Bursei de Valori din Londra (LSE). Nasdaq a eşuat, anul acesta, în încercarea de a prelua întreaga piaţă londoneză, care a anunţat recent achiziţia "Borsa Italiana", operatorul pieţei acţiunilor din Milano.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb