Bursa din Zagreb preia piaţa acţiunilor din Ljubljana

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 iulie 2015

Bursa de Valori din Zagreb (Zagreb Stock Exchange - ZSE) a încheiat un acord în baza căruia preia 100% din Ljubljana Stock Exchange (LJSE), de la CEE Stock Exchange Group (CEESEG), în urma negocierilor exclusive pe care părţile le-au derulat din luna iunie până acum. Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

Tranzacţia este aşteptată să fie finalizată în ultimul trimestru din anul curent, după obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare din ambele ţări şi după majorarea capitalului Zagreb Stock Exchange.

Ivana Gazic, preşedintele board-ului Zagreb Stock Exchange, a afirmat: "Bursele din Zagreb şi Ljubljana au căi de dezvoltare şi legislaţii financiare similare, piaţa de capital din Slovenia fiind foarte asemănătoare celei din Croaţia, în termeni de dezvoltare, structură şi potenţial. Investitorii de pe cele două burse consideră, adesea, că acestea reprezintă o singură piaţă. Investitorii croaţi deţin participaţii considerabile la companiile slovene. Aşteptăm ca preluarea Ljubljana Stock Exchange de către Zagreb Stock Exchange să genereze efecte pozitive pentru ambele pieţe şi să creeze numeroase sinergii".

Pe lângă acordul de achiziţie a acţiunilor, Zagreb Stock Exchange a semnat o scrisoare de intenţie cu Vienna Stock Exchange (VSE), pentru crearea unui parteneriat care se va concentra pe schimbul de tehnologie pentru tranzacţii. VSE urmează să furnizeze ZSE sistemul său de tranzacţionare, interfeţe de tranzacţionare, software şi expertiză.

Michael Buhl şi Petr Koblic, membri ai board-ului CEESEG, declară: "Extinderea cooperării noastre cu Zagreb Stock Exchange ne va consolida în continuare poziţia de furnizor de infrastructură în Europa Centrală şi de Est (...) Aşteptăm să realizăm sinergii prin împărtăşirea de tehnologie şi know-how, astfel încât să consolidăm pieţele locale de capital. Totodată, Ljubljana Stock Exchange va continua să beneficieze de pe urma serviciilor şi sinergiilor pe care le-a furnizat în ultimii ani".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb