BURSELE DIN LUME Fluctuaţii pe pieţele din Europa

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 martie 2010

Fluctuaţii pe pieţele din Europa

Acţiunile tranzacţionate pe pieţele europene au avut o evoluţie mixtă ieri. O influenţă pozitivă a avut-o raportul privind încrederea în pers­pectivele economiei regiunii. În schimb, declinul a fost adus de sectorul energetic.

Acţiunile "Desire Petroleum" Plc, explorator de ţiţei din Marea Britanie, au coborât cu 50%, la 49,5 pence. Compania a anunţat că, în urma lucrărilor de sondare din câmpul Liz, a fost găsit un zăcământ de calitate slabă.

Titlurile "Rockhopper Exploration" Plc, societate care are o participaţie la proiectul Liz, au scăzut cu 23%, la 41 pence.

Acţiunile "BHP Billiton" Ltd., cea mai mare companie minieră din lume, au crescut cu 1,5%, la 2.271,5 pence.

Titlurile "Bulgari" SpA, al treilea producător mondial de bijuterii, au urcat cu 2,8%, la 6,17 euro.

Familia Bulgari nu este interesată să vândă compania, potrivit unei declaraţii distribuite prin intermediul Bursei din Milano. Anterior anunţului, pe piaţă au existat speculaţii potrivit cărora compania italiană ar putea fi o ţintă de preluare pentru "Swatch Group" AG din Elveţia, după ce directorul executiv al "Swatch", Nick Hayek Jr., a numit "Bulgari", în publicaţia Focus, un exemplu de "brand major interesant".

Beatrice Howald, purtător de cuvânt al "Swatch", a precizat că afirmaţia din Focus nu face referire la interesul pentru achiziţia "Bulgari".

Acţiunile "Pirelli & C. SpA", al treilea producător european de anvelope, au urcat cu 2,6%, la 46,9 cenţi (cel mai ridicat curs de după septembrie 2008). "Morgan Stanley" a reiterat calificativul "overweight" pentru societatea italiană.

Titlurile "Praktiker" AG, distribuitor german de articole de bricolaj, au crescut cu 4,6%, la 7,82 euro. "Deutsche Bank" AG îndeamnă la achiziţia de titluri ale societăţii.

Indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 0,3%, la 5.687,58 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 0,4%, la 3.973,18, DAX al Bursei din Frankfurt a urcat cu 0,2%, la 6.133,22.

Ascensiune în SUA

Acţiunile tranzacţionate la bursele americane au urcat ieri, în deschidere, ca urmare a anunţului privind sporirea cheltuielilor de consum.

Acţiunile "Wal-Mart Stores" Inc., cel mai mare retailer din lume, au urcat cu 0,3%, la 55,66 dolari. Titlurile lanţului de magazine "Macy"s" Inc. au crescut cu 1,1%, la 21,95 dolari. Acţiunile "Home Depot" Inc., cel mai mare distribuitor american de amenajări interioare, au câştigat 0,1%, afişând un preţ de 32,77 dolari.

Acţiunile "Alcoa" Inc., cel mai mare producător de aluminiu din SUA, au crescut cu 0,7%, la 14,37 dolari.

Titlurile "Ford Motor" Co., singurul producător auto american major care nu a apelat la sprijin financiar de stat, au scăzut cu 1,9%, la 13,601 dolari. "Zhejiang Geely Holding" Co. din China preia "Volvo Cars" de la "Ford Motor", plătind în schimb 1,8 miliarde de dolari.

La ora 9:36, indicele Standard & Poor"s 500 a crescut cu 0,5%, la 1.172,67 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,4%, la 10.892, Nasdaq Composite - cu 0,5%, la 2.407,95.

Asia, în creştere

Acţiunile de la bursele din Asia au cres­cut ieri, ca urmare a ascensiunii cotaţiilor metalelor. O influenţă pozitivă au avut-o şi rezultatele financiare anunţate de "China Construction Bank" Corp. şi "China Petroleum & Chemical" Corp.

Titlurile "Jiangxi Copper" Co., cel mai mare producător de cupru din China, au urcat cu 3,4% la Bursa din Shanghai, ajungând la 35,47 yuani.

Acţiunile "BHP Billiton" Ltd., cea mai mare companie minieră din lume, au urcat cu 0,2%, la 43,38 dolari australieni. Titlurile "Newcrest Mining" Ltd., cel mai mare producător de aur din Australia, au urcat cu 1,1%, la 33,30 dolari australieni. Acţiunile "Zijin Mining Group" Co., cel mai mare producător de aur din China, au câştigat 2,5%, stabilind un curs de 8,35 yuani.

Titlurile "China Petroleum & Chemical" ("Sinopec"), cea mai mare rafinărie de ţiţei din Asia, au crescut cu 1,8%, la 12 yuani. Societatea a raportat un profit mai mult decât dublu pentru 2009, faţă de anul precedent.

Acţiunile "PetroChina" Co., cel mai mare producător de ţiţei din China, au urcat cu 1,3%, la 12,93 yuani. Compania vrea să investească cel puţin 60 de miliarde de dolari în următorii zece ani, pe achiziţii externe, conform afirmaţiilor preşedintelui "PetroChina", Jiang Jiemin.

Acţiunile "China Construction Bank", a doua bancă din China, au urcat cu 2,3%, la 5,71 yuani. În ultimul trimestru din 2009, banca şi-a majorat profitul de mai bine de două ori faţă de anul precedent, ca urmare a declinului volumului împrumuturilor neperformante, respectiv a redresării creditării.

Acţiunile "Commonwealth Bank of Australia" au coborât cu 0,6%, la 57,04 dolari australieni, pe fondul temerilor legate de faptul că Reserve Bank of Australia va majora dobânzile, ca să ţină în frâu inflaţia. Ralph Norris, directorul executiv al "Commonwealth Bank", a declarat, la data de 26 martie, că aşteaptă ca dobânzile să crească în continuare.

Indicele Shanghai Composite al pieţei chineze a urcat cu 2,1%, la 3.123,80 puncte, S&P/ASX al celei australiene - cu 0,01%, la 4.897,30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb