BURSELE DIN LUME Pieţele europene, dezamăgite de evoluţia sectorului de business din zona euro

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 23 martie 2018

Pieţele europene, dezamăgite de evoluţia sectorului de business din zona euro

Bursele din Europa s-au înscris pe un curs negativ ieri, după publicarea unor date din care rezultă că activităţile de business din zona euro înregistrează cel mai lent ritm de creştere din ultimul an.

Titlurile "Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă germană, au coborât cu 4%, la 11,57 euro. Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat, ieri, că va analiza cu atenţie schemele de remunerare din băncile europene, la câteva zile după ce "Deutsche Bank" a majorat bonusurile acordate angajaţilor, în pofida faptului că a înregistrat pierderi pentru al treilea an consecutiv.

Acţiunile producătorului britanic de bunuri de larg consum "Reckitt Benckiser Group" Plc au urcat cu 5,2%, la 5.921 pence. Compania s-a retras din discuţiile pentru cumpărarea diviziei de îngrijire a sănătăţii consumatorilor din cadrul gigantului american "Pfizer" Inc., ceea ce dă şanse de reuşită în această cursă de preluare producătorului britanic de medicamente "GlaxoSmithKline" Plc (GSK). În acest context, titlurile GSK s-au depreciat cu 1,4%, la 1.278,40 pence.

La ora 16.15 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 1,4%, la 6.940,04 puncte, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 1,7%, la 12.102.

La New York, acţiunile au scăzut ieri, în deschidere, pe fondul scandalului care priveşte compania "Facebook" Inc., respectiv al temerilor legate de un potenţial război comercial.

Titlurile "Facebook" au coborât cu 1,7%, la 166,50 dolari, după ce directorul executiv al companiei, Mark Zuckerberg, a declarat că firma de cercetare "Cambridge Analytica" s-a folosit de datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook fără permisiunea acestora.

Acţiunile producătorului de autoturisme electrice "Tesla" Inc. au pierdut 0,8%, ajungând la 314,13 dolari. Acţionarii au aprobat acordarea unui pachet uriaş de beneficii în acţiuni pentru directorul general Elon Musk, în valoare estimată la 2,6 miliarde de dolari, care este considerat cel mai mare din istoria corporativă americană. Musk va intra în posesia acestor beneficii sub formă de acţiuni numai dacă "Tesla" va atinge anumite obiective, precum cele legate de vânzări.

La ora 09.50, indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 1%, la 2.684,37 puncte, Nasdaq Composite - cu 0,8%, la 7.286,37.

În Asia, acţiunile au urmat un curs mixt ieri, după ce, miercuri, Federal Reserve din SUA a decis prima majorare de dobândă din anul curent.

Titlurile "BHP Billiton" Ltd., cel mai mare grup minier din lume, s-au apreciat cu 2,7%, la 29,70 dolari australieni, iar cele ale rivalului mai mic "Rio Tinto" Ltd. - cu 2,1%, la 76,78 dolari australieni, în baza avansului cotaţiilor metalelor de bază.

Acţiunile "PetroChina" Co. au urcat cu 1,1% pe piaţa din Hong Kong, la 5,53 dolari HK, însă cele ale "China Petroleum & Chemical" Corp. au stagnat la 6,74 dolari HK. Cotaţiile de pe piaţa de profil au urcat la cel mai ridicat nivel al ultimelor şase săptămâni.

Indicele S&P/ASX 200 al pieţei din Sydney a scăzut cu 0,2%, la 5.937,15 puncte, Hang Seng al pieţei din Hong Kong - cu 1,1%, la 31.071,05.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb