BURSELE LUMII OMS generează optimism pe pieţele europene şi asiatice

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 27 ianuarie 2020

OMS generează optimism pe pieţele europene şi asiatice

Bursele din Europa au urcat vineri, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a informat că noul tip de coronavirus din China nu reprezintă o urgenţă publică mondială.

Deutsche Börse

- Titlurile Deutsche Bank AG, cel mai mare grup bancar german, s-au apreciat cu 0,9%, la 7,75 euro. Deutsche Bank a anunţat, vineri, că fostul vicecancelar şi ministru al Economiei, Sigmar Gabriel, se va alătura Consiliului său de supraveghere.

- Acţiunile conglomeratului siderurgic german Thyssenkrupp AG au înregistrat un plus de 1,5%, la 11,32 euro. Thyssenkrupp intenţionează să dea în curând startul licitaţiei pentru vânzarea diviziei de construcţii de uzine - Plant Technology (PT) -, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

- Titlurile companiei aeriene Deutsche Lufthansa AG au crescut cu 0,1%, la 14,42 euro. Epidemia de coronavirus din China ar putea avea grave consecinţe economice asupra sectorului turismului mondial, dacă se permite răspândirea panicii, a avertizat Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor.

- Indicele DAX a urcat cu 1,4%, la 13.576,68 puncte.

Euronext Paris

- Acţiunile Orange SA au câştigat 0,2%, atingând 13,09 euro. Directorul general al grupului francez de telefonie, Stephane Richard, s-a pronunţat joi împotriva excluderii producătorului chinez de echipamente Huawei din viitoarele reţele de telefonie mobilă 5G din Europa.

- Titlurile grupului francez de distribuţie Carrefour SA au crescut cu 4,6%, la 15,29 euro. Compania a raportat, joi, o creştere accelerată a vânzărilor sale în trimestrul patru al anului trecut, în baza rezultatelor solide din Brazilia.

- Indicele CAC 40 s-a apreciat cu 0,9%, la 6.024,26.

Nasdaq

Pieţele americane au scăzut vineri, după confirmare, în SUA, a celui de-al doilea caz de contaminarea cu coronavirus. Au fost afectate în primul rând companiile aeriene.

- Titlurile American Airlines Group Inc. s-au depreciat cu 4%, la 27,64 dolari, cele ale United Airlines Holdings Inc. - cu 3,5%, la 81,90 dolari.

- Indicele Nasdaq Composite a coborât cu 0,9%, la 9.314,91 puncte.

New York Stock Exchange

- Acţiunile companiei siderurgice United States Steel Corp. au pierdut 3%, afişând un preţ de 9,40 dolari. Preşedintele american Donald Trump a semnat vineri un document prin care aplică tarife suplimentare de 25% pentru anumite importuri de produse derivate din oţel şi de 10% pentru cele din aluminiu.

- Titlurile grupului petrolier Exxon Mobil Corp. au scăzut cu 0,7%, la 66,32 dolari. Compania intenţionează ca, în săptămânile următoare, să sondeze interesul existent în rândul cumpărătorilor pentru operaţiunile sale upstream din Marea Britanie şi Germania, conform unor surse citate de Bloomberg.

- Acţiunile Boeing Co. s-au apreciat cu 1,7%, la 323,05 dolari, în condiţiile în care sâmbătă urma să efectueze zborul inaugural al aeronavei 777X, cel mai mare avion comercial cu două motoare din lume. De menţionat că agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a pus joi sub supraveghere ratingul "A-" al Boeing, cu perspectivă negativă, din cauza creşterii costurilor şi a ieşirilor de fonduri provocate de întârzierea recertificării aeronavelor 737 MAX, care sunt consemnate la sol, la nivel mondial, din martie 2019.

- Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,6%, la 28.989,73 puncte, S&P 500 - cu 0,9%, la 3.295,47.

Hong Kong Stock Exchange

Bursele din Asia au crescut vineri, în majoritate, în condiţiile în care OMS susţine că noul tip de coronavirus din China nu reprezintă o urgenţă publică mondială.

- Titlurile Air China Ltd. s-au apreciat cu 0,2%, la 6,72 dolari HK, cele ale China Eastern Airlines Corp. - cu 0,5%, la 3,79 dolari HK.

- În schimb, acţiunile companiei auto BYD Co. au coborât cu 0,3%, la 46,20 dolari HK.

- Indicele Hang Seng a urcat cu 0,2%, la 27.949,64 puncte.

Tokyo Stock Exchange

- Titlurile Suzuki Motor Corp. au pierdut 2,6%, ajungând la 4.780 euro. Automobilele Jeep Grand Cherokee şi Suzuki Vitara echipate cu motoare diesel depăşesc normele europene privind emisiile de oxid de azot şi trebuie să remedieze această situaţie, în caz contrar urmând să fie interzise la vânzare în Europa, după cum a decis joi Autoritatea rutieră din Olanda.

- Indicele Nikkei 225 s-a apreciat cu 0,1%, la 23.827,18 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb