BURSELE LUMII Pieţele europene de acţiuni încep săptămâna într-o notă pozitivă

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 10 septembrie

Pieţele europene de acţiuni încep săptămâna într-o notă pozitivă

Economia Statelor Unite a creat 142.000 de locuri de muncă în august, mai puţin decât estimările

Pieţele europene de acţiuni au început săptămâna într-o notă pozitivă, după cinci sesiuni consective de scăderi ce au reaprins temerile investitorilor privind sănătatea tendinţei ascendente a indicilor.

Indicele Stoxx 600 avea un avans de 0,67%, la ora 17:00, majoritatea sectoarelor şi burselor fiind în creştere. Acţiunile sectorului bancar se apreciau cu circa 1,1%, în timp ce avansul titlurilor companiilor din industria chimică era de 0,9%. La Frankfurt, indicele DAX avea o creştere de 0,58%, în vreme ce la Londra indicele FTSE 100 avea un avans de 0,67%.

În Germania, acţiunile companiei de tehnologie SAP aveau o apreciere de 0,76%, în timp ce titlurile Siemens erau în creştere cu 1,34%. Acţiunile grupului financiar Allianz marcau un avans de 1,05%, în timp ce titlurile Mercedes Benz scădeau cu 0,5%. Acţiunile producătorului farmaceutic Bayer erau în depreciere cu 0,48%, conform Investing.com.

În Franţa, titlurile companiei energetice TotalEnergies aveau o apreciere de 1,55%, în vreme ce acţiunile producătorului medical Sanofi erau în avans cu 0,82%. Titlurile producătorului de bunuri de lux LVMH Moet Hennessy urcau cu 1,31%, potrivit sursei mai sus menţionate.

În regiunea Asia-Pacific pieţele au avut scăderi, în prima şedinţă bursieră a săptămânii, după datele legate de piaţa muncii din Statele Unite de la finele săptămânii trecute.

Economia SUA a creat 142.000 de locuri de muncă în august, excluzându-le pe cele din sectorul agricol, mai puţin decât estimările economiştilor chestionaţi de Dow Jones, de 161.000. Pe de altă parte, rata şomajului a scăzut la 4,2%, în ton cu aşteptările, dar în ansamblu datele au stârnit temeri în rândul investitorilor privind încetinirea pieţei muncii celei mai puternice economii a lumii.

Creşteri în Statele Unite, în debutul şedinţei bursiere

In Statele Unite, principalii indici erau în apreciere în prima parte a sesiunii de tranzacţionare, după una dintre cele mai slabe săptămâni din ultimele luni. Indicele S&P 500 avea o creştere de 0,97%, în vreme ce pentru Dow Jones avansul era de 1,11%. Indicele Nasdaq Composite, al companiilor ce activează în domenii intensive în cunoaştere, avea o apreciere de 1,04%.

Investitorii se aşteaptă ca Rezerva Federală să decidă scăderea dobânzii în şedinţa de săptămâna viitoare, cu o probabilitate de 30% ca banca centrală a Statelor Unite să taie chiar 50 de puncte de bază, conform instrumentului CME FedWatch Tool.

Acţiunile Apple erau în scădere cu 0,9%, la ora 17:30 a ţării noastre, în timp ce titlurile Amazon aveau o apreciere de 1,65%. Acţiunile Alphabet (compania mamă a Google) se depreciau cu 0,18%, iar titlurile Nvidia aveau un avans de 2,1%. Acţiunile producătorului de petrol Exxon erau în creştere cu 1,27%, conform datelor afişate de Investing.com, la ora 17:30.

Cotaţia ţiţeiului Brent avea o săcdere de 0,11%, la 71,28 dolari pe baril, în vreme ce sortimentul de petrol West Texas Intermediate (WTI) stagna, la 67,69 dolari.

Cotaţia aurului spot era într-o apreciere uşoară, de 0,1%, la 2.498,9 dolari pe uncie, în timp ce Bitcoin era în creştere cu 1,25%, la 55.081 de dolari, ieri la ora 17:30, conform unui indice calculat de Investing.com.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb