BURSELE LUMII Pieţele europene speră în redresarea economiei regiunii

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 26 mai 2020

Pieţele europene speră în redresarea economiei regiunii

Bursele din Europa au crescut ieri, investitorii având speranţe legate de redresarea economiei, în condiţiile în care s-au redeschis activităţile în unele ţări din regiune.

Euronext Paris

- Acţiunile companiei auto Renault SA au urcat cu 2,8%, la 17,68 euro la ora locală 15.57. Guvernul francez nu îi cere grupului Renault să nu închidă vreo uzină în schimbul împrumutului garantat de stat, conform ministrului francez al Economiei şi Finanţelor, Bruno Le Maire.

- Titlurile companiei aeriene franco-olanceze Air France-KLM au înregistrat un plus de 3,3%, la 3,73 euro la ora 16.00. Operatorul de transport Air France va trebui să-şi reducă drastic traficul aerian intern în schimbul pachetului de salvare de şapte miliarde de euro, a afirmat duminică ministrul francez al Mediului, Elisabeth Borne.

- Indicele CAC 40 s-a apreciat cu 1,7%, la 4.519,39 puncte la ora 16.01.

Deutsche Börse

- Acţiunile companiei aeriene Deutsche Lufthansa AG au urcat cu 5,8%, la 8,50 euro la ora 16.01. Guvernul german şi Lufthansa au ajuns la un acord privind acordarea unui pachet de salvare de peste 9 miliarde de euro pentru a ajuta operatorul de transport să facă faţă pierderilor cauzate de pandemia de coronavirus, conform unor surse guvernamentale citate de DPA. În plus, Lufthansa va relua zborurile către 20 de destinaţii de la jumătatea lunii iunie, inclusiv către unele centre de vacanţă, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

- Titlurile companiei auto germane Volkswagen AG au pierdut 0,6%, ajungând la 139,20 euro la ora 16.05. Cea mai înaltă instanţă de drept comun din Germania a obligat ieri producătorul auto să despăgubească parţial un client care a cumpărat un automobil echipat cu un motor diesel trucat, o decizie care ar putea stabili un precedent pentru alte mii de cazuri care au apărut în urma scandalului Dieselgate.

În replică, Volkswagen a anunţat că va propune soluţii amiabile pentru a soluţiona o mare parte din cele 60.000 de cazuri individuale care sunt în prezent pe rol în Germania.

- Acţiunile Bayer AG au câştigat 7,9%, afişând un preţ de 62,23 euro la ora 16.09. Producătorul de chimicale a anunţat că a realizat progrese în încercarea de a soluţiona pe cale amiabilă disputele generate de efectele asupra sănătăţii umane a erbicidului său Roundup.

- Indicele DAX a urcat cu 2,4%, la 11.343,50 puncte la ora 16.09.

Bursele din SUA au fost închise ieri, americanii sărbătorind Memorial Day (Ziua Eroilor).

Tokyo Stock Exchange

Bursele din Asia au crescut ieri, în majoritate, în pofida noilor tensiuni dintre Washington şi Beijing.

- Titlurile constructorului auto japonez Toyota Motor Corp. s-au apreciat cu 1,5%, la 6.383 yeni, cele ale rivalului Honda Motor Co. - cu 4,2%, la 2.630 yeni. Publicaţia Nikkei a informat că Japonia ia în considerare un nou pachet de stimulente în valoare de peste 929 de miliarde de dolari, care constă, în cea mai mare parte, în programe de sprijin financiar destinat companiilor afectate de pandemia de coronavirus.

- Indicele Nikkei 225 a crescut cu 1,7%, la 20.741,65 puncte.

Sydney Stock Exchange

- Acţiunile companiei de asigurări QBE Insurance Group Ltd. au urcat cu 6%, la 8,18 dolari australieni, după ce aceasta a informat că expunerea sa la cererile de asigurare pentru întreruperea activităţilor clienţilor persoane juridice din Marea Britanie va fi limitată la 115 milioane de dolari australieni, datorită reasigurărilor.

- Titlurile companiei de media Nine Entertainment Co Holdings Ltd. s-au apreciat cu 7,3%, la 1,47 dolari australieni. Societatea a decis să-şi vândă divizia din Noua Zeelandă (Stuff Ltd.) către managementul local.

- Aţiunile producătorului de ţiţei Woodside Petroleum Ltd. au înregistrat un plus de 2,1%, la 22,62 dolari australieni, cele ale rivalului Santos Ltd. - de 3,4%, la 5,25 dolari australieni, ca urmare a avansului cotaţiilor petrolului. În acelaşi sector, titlurile Beach Energy Ltd. au urcat cu 2,5%, la 1,62 dolari australieni.

- Indicele S&P/ASX 200 a crescut cu 2,2%, la 5.615,60 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb