Business Insider: "Buffett nu este deloc îngrijorat de retrogradarea rating-ului SUA"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 august 2023

Warren Buffett a anunţat că Berkshire Hathaway, compania sa de investiţii, a cumpărat luni titluri de trezorerie americane de zece miliarde de dolari, la fel ca lunea trecută. Buffett a spus că singura întrebare este dacă Berkshire va mai cumpăra titluri de trezorerie de zece miliarde de dolari pe trei sau şase luni şi săptămâna viitoare.

Warren Buffett a anunţat că Berkshire Hathaway, compania sa de investiţii, a cumpărat luni titluri de trezorerie americane de zece miliarde de dolari, la fel ca lunea trecută. Buffett a spus că singura întrebare este dacă Berkshire va mai cumpăra titluri de trezorerie de zece miliarde de dolari pe trei sau şase luni şi săptămâna viitoare.

Berkshire a cumpărat săptămâna aceasta titluri de trezorerie americane de zece miliarde de dolari, la fel ca săptămâna trecută În ultimele luni, Buffett a respins îngrijorările legate de dedolarizare

Warren Buffett nu este îngrijorat de retrogradarea de către agenţia de rating Fitch a ratingul de ţară al Statelor Unite, de la categoria AAA la AA+, scrie Business Insider.

"Există lucruri pentru care oamenii nu ar trebui să-şi facă griji", a spus faimosul investitor la CNBC, adăugând: "Acesta este unul".

Miliardarul a anunţat că Berkshire Hathaway, compania sa de investiţii, a cumpărat luni titluri de trezorerie americane de zece miliarde de dolari, la fel ca lunea trecută. Buffett a spus că singura întrebare este dacă Berkshire va mai cumpăra titluri de trezorerie de zece miliarde de dolari pe trei sau şase luni şi săptămâna viitoare.

Berkshire se numără printre cei mai mari deţinători de datorie guvernamentale americană din lume, având la finele lunii martie investiţii de 104 miliarde de dolari în titluri de trezorerie americane pe termen scurt. Recent, Buffett a atras atenţia asupra valorii mari a deţinerii de titluri de datorie a SUA de către Berkshire, în condiţiile în care creşterea ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală a ridicat randamentele obligaţiunilor. În aprilie, Buffett estima că titlurile de trezorerie deţinute de Berkshire aveau un randament de cinci miliarde de dolari sau aproape 5% anual, iar de atunci Fed a mai majorat dobânzile.

Acum, miliardarul a spus la CNBC că nu este de acord cu toate acţiunile guvernului Statelor Unite, dar rămâne pe deplin încrezător în Trezorerie şi dolarul american.

"Dolarul este moneda de rezervă a lumii şi toată lumea ştie asta", a spus el.

Scăderea ratingului Fitch a speriat investitorii săptămâna aceasta, deoarece a semnalat scăderea încrederii în titlurile de datorie guvernamentală a SUA. Agenţia de rating şi-a justificat mişcarea prin nivelul în creştere al datoriei Statelor Unite, a slăbirii guvernării ţării şi a "deteriorării fiscale aşteptate în următorii trei ani".

Dar, Buffett este cunoscut pentru optimismul său de neclintit când vine vorba de perspectivele SUA. De altfel, în ultimele luni el a respins îngrijorările legate de dedolarizare şi de intrarea în incapacitate de plată a guvernului Statelor Unite, conform Business Insider.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. De-acum e bătrân și senil, pentru el nu mai contează.

    1. Este mai intreg la minte decat cei care il considera senil.

    interesant ca nu cumpara actiuni, ci treasuries. probabil ar fi de urmat exemplul

    1. Pai nu este normal sa cumpere obligațiuni garantate de USA cu 5% în loc de acțiuni supraevaluate? Așteaptă și el o corecție pe acțiuni sa mai bage din cash în piață.

    In SUA ecartul dintre 10 yr Treasury: 4% si dividend yield 1,6% este clar in favoarea bondurilor.

    La BVB, Dividend yield la producatorii de energie de ex este clar superior dobanzii bondurilor de stat pe 10 ani (6,3%). 

    1. Conjunctural. :

      peste un an dobanda la bondurile pe 10 ani va fi 4-5%, cred ca tot sub randamentele pe care le poti obtine la bvb

    laudat fie numele tau warren. si eu cumpar titluri de stat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb