BUSINESS INSIDER: Cathie Wood a cumpărat acţiuni Tesla de 47 milioane de dolari, săptămâna trecută

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 ianuarie 2023

Cathie Wood a cumpărat acţiuni Tesla de 47 milioane de dolari, săptămâna trecută

Producătorul de maşini electrice tocmai a redus preţurile în Europa şi Statele Unite Wood crede că titlurile Tesla vor ajunge la 500 de dolari până în 2026, aproape de patru ori mai mult decât preţul actual

Firma de investiţii Ark Invest al lui Cathie Wood a achiziţionat şi mai multe acţiuni Tesla săptămâna trecută, când producătorul de maşini electrice a redus preţurile în Europa şi Statele Unite, scrie Business Insider.

ETF-urile Ark Invest au cumpărat, săptămâna trecută, 389.305 de acţiuni Tesla în valoare de 47 de milioane de dolari. Asta, în condiţiile în care Tesla a anunţat că va reduce preţurile pentru automobilele Model 3 şi Model Y. Producătorul de vehicule electrice a tăiat deja preţurile de două ori în China, compania confruntându-se cu încetinirea cererii din cauza inflaţiei în creştere şi a temerilor privind recesiunea globală.

În ansamblu, Tesla a pierdut peste 800 miliarde de dolari în valoare de piaţă anul trecut, marcând astfel cele mai severe vânzări de când compania a devenit publică, în 2010. Faţă de recordul din 2021, acţiunile Tesla au scăzut cu peste 60%.

Dar Cathie Wood rămâne optimistă în legătură cu producătorul de vehicule electrice a lui Musk şi a achiziţionat acţiuni în mod constant, în timpul scăderii preţului. Recent, ea a cumpărat acţiuni Tesla de 19 milioane de dolari, chiar după ce compania a anunţat că şi-a ratat obiectivele privind livrările şi producţia. Wood a prezis că titlurile Tesla vor ajunge la 500 de dolari pe unitate până în 2026, aproape de patru ori mai mult decât preţul de marţi al acţiunilor, de circa 131 de dolari.

În schimb, alte nume din lumea finanţelor nu sunt de acord cu viziunea fondatorului Ark Invest. De pildă economistul Paul Krugman, laureat al Premiului Nobel, este de părere că Tesla nu va fi niciodată o "maşină de profit" precum Apple, deoarece industria auto nu are un asemenea potenţial, conform Business Insider.

De la începutul anului şi până marţi, acţiunile Tesla aveau o creştere de aproape 7%.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Eu nu mai cred in tesla,nu mai are un avantaj tehnologic semnificativ fata de ceilalti producatori auto...deci chiar daca vanzarile de masini vor mai creste valoarea companiei va tot scadea...Dar poate ma insel si doamna Wood va mai da o lovitura!Cine stie?

     

    1. Stim toti ca asta este filozofie de cafenea. Dar poate ma insel si e la un nivel chiar mai jos. Deci vorbim vorbe vorbitoare ca sa nu tacem si mai filozofic.

      Tocmai opinii ca astea te fac sa crezi ca e momentul sa cumperi.

      Mai bine rămânem la facts, Cathie Wood a inovat industria de pierdut bani, ducând-o la un nivel de incompetență crasă care-l pune în penumbră chiar și pe vestitul Dorel.

      Un mare avantaj pentru Tesla, cel putin aici in UK, este ca au reteua lor proprie de incarcatoare rapide. Incarcarea bateriei poate duce la situatii frustrante.

    Wood e recordmena galactica la pierdut banii oamenilor, iar Krugman le știe doar din cărți...una alta TSLA este singura companie EV cu net margin > 15%, fata de restul care se zbat la 0...

    1. Ceilalți produc și termice și hibride.

      Tesla se va duce în 10$ cu tot cu profitabilitate. A crescut la stele pe seama mărețului soft de conducere autonomă. Mai nou, până și asistența la parcare de la tesla poate genera accidente în lanț, morți și răniți. :) 

      Sa inteleg ca ai verificat toate companiile auto si doar tesla are margin peste 15%, dar in ograda ta, in evropa n-ai vazut nimic cu margin la fel de buna? Nimic chiar? Sau e asa nou pe bursa incat nu i-ai acordat atentie

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb