BUZĂU Incendiu violent cu degajare mare de fum la un depozit de deşeuri din mase plastice

ANA FELEA
Miscellanea / 20 iunie 2022

Incendiu violent cu degajare mare de fum la un depozit de deşeuri din mase plastice

Actualizare Incendiul din Zona Industrială a distrus clădiri, materie primă şi utilaje

Flăcările uriaşe izbucnite ieri după amiază din Zona Industrială din municipiul Buzău au distrus aproape tot ce se ala în curtea societăţii Agrosem SA. Bilanţul provizoriu dat de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe Buzău arată exact dimensiunea dezastrului provocat de incendiul care iniţial a cuprins doar o hală dar care, în doar câteva minute, s-a extins pe o suprafaţă de peste 3000 de metri pătraţi.

"Au ars 5 clădiri pe o suprafaţă totală de aproximativ 3000mp din care (3 au ars în totalitate, 1 a ars doar faţada pe 100mp, 1 a fost afectată 50% şi 1 autoturism şi materie primă (produs finit + deşeuri pe o suprafaţă de aproximativ 1000)", au spus reprezentanţii ISU Buzău.

Incendiul nu este lichidat nici la acest moment. Forţele de intervenţie acţionează în continuare pentru a stinge ultimele focare.

"Pe parcursul nopţii, odată cu scăderea numărului de focare, forţele ce interveneau în sprijin din alte judeţe s-au retras, în acest moment aflându-se la faţa locului 3 autospeciale de stingere cu apa şi spumă cu 10 subofiţeri ce acţionează în continuare pentru eliminarea efectelor negative ale incendiului. La finalul intervenţiei vor fi demarate cercetări la faţa locului în cadrul cărora va fi stabilită şi cauza probabilă de incendiu", a declarat Vlăduţ Pîrvu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

Potrivit inspectorul şef al ISU Buzău, colonel Stelian Cimpoeşu, cel mai mare pericol era ca flăcările să ajungă la substanţe inflamabile depozitate în alte incinte din vecinătate.

De asemenea, la locul incendiului, din cauza fumului gros degajat, a fost chemat şi laboratorul mobil pentru măsărurarea calităţii aerului care aparţine Agenţiei Locale pentru Protecţia Mediului Prahova.

Comandantul ISU Buzău a explicat că au fost şi cauze naturale care au condus la extinderea cu repeziciune a flăcărilor.

Incendiul a izbucnit luni, în jurul orei 18,00, în hala de producţie a unei unităţi care se ocupă cu fabricarea deck-urilor, elemente de pardoseală de exterior. Acestea se obţin din plastic reciclat în amestec cu răşini şi rumeguş, toate fiind inflamabile.

---

Un incendiu violent a fost semnalat astăzi după amiază în curtea unei societăţi din Zona Industrială din municipiul Buzău. Flăcările uriaşe şi fumul înalt de câţiva metri ce putea fi văzut din centrul oraşului au alertat autorităţile care au decis inclusiv emiterea unui mesaj prin sistemul Ro-Alert.

"Incendiu major cu degajări mari de fum produs la AGROSEM SA, Zona Industrială Buzău. Ocoliţi/evitaţi zona. Lăsaţi libere căile de acces pentru forţele de intervenţie. Respectaţi recomandările impuse de autorităţi. DSU/IGSU/ISU", a transmis ISU Buzău.

La Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a dat alarma astfel că, pe lângă pompierii care rau în tură, la serviciu, au fost chemaţi şi toţi angajaţi de acasă. În total, circa 100 de pompieri din Buzău au acţionat la faţa locului. În sprijinul lor au fost chemate şi forţe de intervenţie din judeţele Prahova, Ialomiţa şi Vrancea.

Potrivit ISU Buzău, au ars patru hale, una fiind complet compromisă.

"Incendiul produs la două hale industriale s-a extins ulterior la alte două hale din municipiul Buzău. Arderea se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum pe o suprafaţă min. 3000 mp. Pentru protecţia populaţiei aflată in proximitatea zonei de manifestare, a fost emis mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert. În interior sunt depozitate mase plastice. In prima faza, la fata locului au fost alocate 9 maşini de stingere, (5 de la ISU BZ, 2 de la ISU PH, 2 de la ISU VN), 1 Autoscară, 1 Descarcerare, 1 ambulanţă SMURD. Din cauza vantului puternic care poate genera extinderea flacarilor, mijloacele de interventie au fost suplimentate cu alte 3 maşini de stingere (2 de la ISU IL, 1 de la ISU BR) şi cu 1 Autoscară de la ISU VN. Totodata, pentru eficientizarea misiunii de raspuns , au fost solicitate mai multe autocisterne din cadrul SVSU Buzău", au spus reprezentanţii în urmă cu aprocimativ o oră ISU Buzău.

La faţa locului a fost prezent şi prefectul judeţului Buzău.

"Una din hale e complet compromisă, în interior se aflau mijloace de producţie, materii prime (rumeguş şi plastic reciclat) şi produs finit, aşa numitele DECK-URI. Avem în deplasare toate forţele disponibile în judeţul Buzău şi am solicitat sprijin n6 autospeciale de la Vrancea, Ialomişa şi Mizil...Acum, incendiul este izolat, urmează să fie lichidat, nu există risc de explozie, au fost nişte butelii de oxigen care au fost evacuate. Nu există riscuri pentru populaţie, în afara acestor degajări mari de fum pentru care s-a cerut şi un laborator mobil pentru efectuare de măsurători", a spus prefectul Daniel Ţiclea.

La ora redactării acestei ştiri, potrivit ISU Buzău, "incendiul este localizat pe o suprafaţă actuală de 2000 mp, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăţi a fost eliminat. Echipajele operative aflate la locul de manifestare intervin pentru stingerea incendiului. Nu sunt victime".

Au ars deşeuri din plastic, utilaje, rumeguş, dar şi produs finit, obţinut prin presarea plasticului cu rumeguş, folosit la garduri şi la podele de terase. De asemenea, în hale au fost găsite şi mai multe buletii de oxigen care, din fericire, au putut fi evacute la timp. De asemenea, este aşteptată şi o autospecială CBRN, pentru că fumul degajat conţine substanţe toxice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb