BUZĂU: Transmiterea comunitară a noului virus se extinde. Un nou cartier împânzit de COVID-19

Ana Felea
Miscellanea / 6 mai 2020

Transmiterea comunitară a noului virus se extinde. Un nou cartier împânzit de COVID-19

Cazurile de infecţie cu coronavirus creşte de la o oră la altă, iar Buzăul a reuşit în doar două zile să ajungă la 47 de persoane diagnosticate cu COVID-19.

Totul a pornit de la un bărbat de 41 de ani care de Paşte a fost la Urziceni, în judeţul Ialomiţa, unde s-a întâlnit cu socrul său din Bărbuleşti, diagnosticat ulterior cu Sar Cov-2. Întors la Buzău, zece zile mai târziu, prezenta primele simptome, iar pe 1 mai a fost diagnosticat cu COVID-19.

De atunci în Buzău s-a declanşat haosul, iar în doar câteva zile un cartier locuit de 2000 de oameni a fost pus în carantină, iar autorităţile de sănătate publică continua să identifice contacţi direcţi ai acestui pacient zero în mai multe cartiere din oraş, ceea ce înseamnă că la Buzău deja se vorbeşte despre o trasmitere comunitară a bolii.

Patru noi cazuri, identificate în al doilea cartier

Ultimele cazuri au fost confirmate pe 5 mai, fiind vorba despre patru persoane care au intrat în contact cu bărbatul de 21 de ani.

"La nivelul judeţului Buzău au mai fost confirmate 4 cazuri de infectare cu Covid 19. Persoanele fac parte din contactii direcţi ai cazului nr 21. Trei dintre aceştia (doi minori si un adult) vor fi transportaţi la Spitalul V. Babeş din Bucureşti, iar un adult va fi dus la Spitalul Rm Sarat", a informat Direcţia De Sănătate Publică Buzău în jurul orei 20.00. Odată cofirmate aceste persoane, autorităţile primec confirmarea că virusul adus de la Ialomiţa de buzoainul de 41 de ani a fost răspândit nu doar în cartieurul Poştă, în care locuieşte, ci şi într-un al doilea cartier din oraş, Dorobanţi.

Bilanţul total ajunge la 47 de bolnavi COVID 19

Cu doar câteva ore înainte de această informare însă, DSP Buzău primea comfirmarea pentru alte două persoane. Este vorba despre două femei.

"Un alt pacient diagnosticat tot pe 5 mai este de sex feminin, în vârstă de 68 de ani, confirmată pozitiv în data de 4 mai 2020. Pacienta s-a prezentat în data de 2 mai 2020 la UPU prezentând tuse şi febră. A fost internată în spaţiul special amenajat şi testată pentru COVID-19. În aşteptarea rezultatului, a fost transferată la Secţia de Pneumofiziologie. După sosirea rezultatului, pacienta a fost transferată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Direcţia de Sănătate Publică a identificat deja doi contacţi direcţi ai pacientei, acestora le-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus şi au fost plasaţi în izolare la domiciliu. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare pentru stabilirea tuturor contacţilor. Tot pe 5 mai mai avem încă un pacient de sex feminin, în vârstă de 31 de ani, revenită din Marea Britanie, împreună cu soţul, în data de 26 aprilie 2020. Au intrat în carantină în aceeaşi dată într-un centru amenajat la nivelul judeţului Buzău. În data de 2 mai 2020, au acuzat simptomatologie uşoară. Au fost preluaţi cu ambulanţa şi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, unde li s-au recoltat probe. Rezultatul femeii sosit pe 4 mai 2020 este pozitiv şi a fost transferată la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. I-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus şi soţului pacientei, rezultatul fiind în aşteptare, se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.

Zeci de persoane încă aşteaptă rezultatele

Autorităţile din Buzău se aşteaptă la noi îmbolnăviri cu coronavirus după confirmarea focarului din cartierul buzoian Poştă. Astfel , pe 5 mai mai erau în lucru şi alte probe prelevate de la persoane considerate contacţi direcţi ai pacientului zero, unele din ele dintr-un al treilea cartier din oraş, respective Mihai Viteazu.

"Sunt peste 25 de teste prelevate şi trimise la Bucureşti. Vecini, prieteni, persoane care au fost în vizită. E modul lor de viaţă, nu există o casă cu uşă, toate uşile sunt deschise, pentru oricine, oricând", a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău, la un post de televiziune local.

Mai mult decât atât, nimeni nu poate spune dacă virusul a fost împrăştiat de cei depistaţi pozitivi acum şi în alte zone ale Buzăului.

"Nu mă pot baza doar pe declaraţiile lor pe proprie răspundere vis a vis de deplasare, astfel că orice persoană pe care o am si ar avea cel mai mic context de relaţie socială sau fizică cu aceste persoane va fi supusă unei investigaţii. Deocamdată nu am demonstrat transmiterea comunitară în alte locuri, dar nu este timpul trecut", a mai declarat dr. Scântei.

Buzăul are deocamdată doar un singur cartier sub carantină pentru 14 zile. Este vorba despre cel în care locuieşte bărbatul de 41 de ani care a adus virusul după o vizită în judeţul Ialomiţa. Acolo locuiesc 2000 de persoane. Printre ei se numără şi zece angajaţi ai Spitalului Judeţean Buzău care de astăzi nu se mai duc la serviciu, asistentele şi îngrijitoarele din cartierul carantinat fiind astăzi trecute în concediu medical pe toată perioada carantinei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ... baaa. cazurile cresc, nu creste !

    1. Întrebarea este de ce nu a fost carantinat și Cartierul Mihai Viteazul care este vecin cu Cartierul Poștă asa cum sa spus initial? Vedeți ce oficialități locuiesc în acest cartier și o sa înțelegeți.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb