BUZĂU Ziua Internaţională a Reciclării Deşeurilor Electrice şi Electronice, marcată printr-o campanie maraton

ANA FELEA
Miscellanea / 12 octombrie 2021

Ziua Internaţională a Reciclării Deşeurilor Electrice şi Electronice, marcată printr-o campanie maraton

Primăria Municipiului Buzău, alături de ECOTIC, RER SUD şi GreenWEEE a demarat ieri, 11 octombrie, o campanie pentru locuitorii municipiului Buzău, dedicată colectării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a deşeurilor voluminoase. Practic, în perioada 18 octombrie - 20 noiembrie, în contextul Zilei Internaţionale a Reciclării Deşeurilor Electrice şi Electronice, locuitorii municipiului Buzău sunt încurajaţi să se implice activ în protecţia mediului prin colectarea separată a deşeurilor electrice şi a deşeurilor voluminoase.

Buzoienii au la dispoziţie în cadrul campaniei preluarea gratuită de la domiciliu a deşeurilor electrice şi a celor voluminoase.

"Campania de colectare deşeuri electrice şi electronice, deşeuri voluminoase, în scoli şi instituţiile publice cât şi de la populaţie, înfiinţarea de puncte fixe pentru colectarea acestor tipuri de deşeuri, iniţiată de către Primăria Buzău are scopul de a crea programe şi infrastructura necesară, pentru colectarea şi valorificarea acestor tipuri de deşeuri, în concordanţă cu strategia Municipiului Buzău de a deveni un Oraş circular. Aşadar, îi îndemn pe buzoieni să ne susţină în toate demersurile făcute în direcţia menţinerii oraşului nostru curat şi, împreună, să acţionăm responsabil în gestionarea corectă a deşeurilor generate de fiecare dintre noi", a declarat Constantin Toma, Primarul Municipiului Buzău.

La rândul lor, reprezentanţii GreenWEEE susţin Primăria Municipiului Buzău, alături de ECOTIC şi RER SUD în campania de colectare deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând că toate cantităţile colectate vor fi reciclate în fabrica din judeţul Buzău.

"Fie că este vorba de frigiderul vechi sau de un aparat de cafea, orice echipament care se conectează la priză sau funcţionează pe bază de baterii se poate recicla. În fabrică recuperăm prin activitatea de reciclare 98% dintr-un produs şi acordăm o foarte mare importanţă substanţelor periculoase, care sunt extrase în mediu controlat. De Ziua Internaţională a DEEE-urilor, avem oportunitatea de a informa şi încuraja locuitorii din Buzău despre opţiunea de a se debarasa de echipamentele electrice şi electronice, cu certitudinea că vor fi reciclate la fabrica GreenWEEE din oraşul lor. ", Mihaela Sofronea, PR Manager GreenWEEE.

Concomitent cu campania adresată cetăţenilor, pe raza municipiului Buzău se desfăşoară şi o campanie de colectare deşeuri electrice şi electronice de la şcoli, persoane juridice şi instituţii publice. Procedura de predare este aceeaşi, comenzile se vor face la un număr de telefon, iar preluarea acestora se va realiza în cursul săptămânii.

"Colectarea deşeurilor electrice şi electronice, precum şi a deşeurilor voluminoase va fi făcută de către RER SUD iar reciclarea acestora se va realiza la fabrica GreenWEEE Buzău. Pentru a încuraja, pe termen lung, colectarea deşeurilor electrice şi electronice, Primăria Municipiului Buzău alături de partenerii săi, va amplasa în perioada următoare 3 containere de colectare deşeuri electrice care vor fi deschise publicului larg în Piaţa centrală, Piaţa Micro XIV şi Piaţa Dorobanţi", a anunţat Primăria Buzău.

De la începutul anului şi până acum ponderea cea mai ridicată din colectarea proprie GreenWEEE pe judetul Buzău o reprezintă echipamentele de mari dimensini (maşini de spălat, maşini de gătit), aproximativ 42%, urmate de echipamentele frigorifice (frigidere, vitrine frigorifice, aparate de aer conditionat) 31 % şi echipamente IT (imprimante, unitati centrale, echipamente de telecomunicatii) 21%.

"Doar printr-o reciclare corectă, deşeurile se putem transform în produse noi. De exemplu, fierul obţinut din reciclarea frigiderelor este folosit la fabricarea blocului motor al maşinilor, aluminiul şi cuprul este folosit în fabricarea caloriferelor, iar plasticul la alte produse cu componeta de plastic", a spus Mihaela Sofronea.

GreenWEEE îşi desfăsoară activitatea în două fabrici de reciclare în România: la Buzău (din 2009) şi la Campia Turzii (din 2017), având o capacitate totală de tratare de 100 000 tone/an, cu un numar de peste 350 de angajaţi.

Investiţiile în valoare de 25 milioane de euro se reflectă în activitatea companiei, fiind una din cele mai sigure şi perfomante în industria reciclării DEEEurior din Europa. Compania este certificată WEEELabex, o etichetă internaţională de excelenţă recunoscută pentru tratarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb