BVB Apreciere de 1,3% pentru Fondul Proprietatea

Valentina Stratulat
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 februarie 2011

Apreciere de 1,3% pentru Fondul Proprietatea

Acţiunile Fondului Proprietatea s-au apreciat, ieri, cu 1,3%, cotând la 0,6230 lei/ acţiune. Valoarea totală a tranzacţiilor a continuat însă să scadă, ajungând la 30,77 milioane de lei.

Indicele BET al celor mai lichide zece titluri s-a apreciat cu 0,22%, la 5.685 puncte, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au crescut, în medie, cu 2,55%, indicele BET-NG ajungând la 791,04 puncte. Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, s-a apreciat de asemenea cu 1,93%, la 22.671,73 puncte. Indicele BET-XT, care reflectă evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, a crescut la 503,13 după ce s-a apreciat cu 0,64%.

Florian Irimin, broker la "Intercapital Invest", ne-a spus că, pe termen scurt, este greu de precizat care va fi evoluţia titlurilor FP, însă că, pe termen lung, sunt aşteptări ca acţiunea să capete un trend ascendent. Domnia sa ne-a declarat că există încă interes la cumpărare, deşi volumele de tranzacţionare au scăzut, întrucât acţiunile FP atrag mai mult investitorii care au un orizont de investire mai mare de un an.

Brokerul estimează că este posibilă o aliniere a cotaţiei FP la evoluţia pieţelor externe, pe măsură ce sunt atraşi şi investitorii instituţionali străini.

Titlurile Petrom (simbol SNP) s-au apreciat, ieri, cu 0,58%, la 0,3621 lei/titlu şi au realizat al doilea rulaj de pe bursă atingând valoarea de 14,8 milioane de lei. Florian Irimin este de părere că tendinţa de apreciere a cotaţiei SNP se va menţine în continuare.

Tot ieri, titlurile "Grupul Indus­trial Electrocontact" (simbol ECT) s-au apreciat cu 14,74%, la 0,0327 lei/unitate, iar acţiunile "Romcarbon Buzău" (simbol ROCE) au cres­cut cu 13,83%, al 0,2345 lei/titlu, pe fondul unui rulaj modest, de 11,7 mii de lei. Domnul Irimin este de părere că, pe măsură ce lichiditatea bursei va creşte, o parte din investitori ar putea deveni atraşi şi de categoria a doua, unde un inves­titor important poate impune o tendinţă titlurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb