BVB Cele mai tranzacţionate titluri au fost acţiunile băncilor

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 aprilie 2005

Indicii bursieri au înregistrat, la închiderea şedinţei de ieri, valori mai mari decît în ziua precedentă: BET 0,59%, ROTX 0,94%, BET C 0,31%.

Excepţie a făcut indicele BET-FI, care reflectă evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi care a scăzut cu 0,91%.

În cursul şedinţei de ieri s-a perfectat o tranzacţie cu obligaţiunile corporative ale băncii Raiffeisen. Astfel, au fost transferate 3.736 obligaţiuni, în valoare totală care a depăşit 21 miliarde lei, la preţul de închidere cu 6% mai mare decît principalul.

Acţiunile celor două bănci listate la prima categorie a BVB au avut o evoluţie bună, totalul tranzacţiilor efectuate cu acestea reprezentînd peste 75% din totalul categoriei. Cotaţia acţiunilor BRD a crescut cu 4,1% faţă de sesiunea anterioară, preţul la închiderea şedinţei fiind de 51.000 lei/acţiune.

În sectorul societăţilor de investiţii financiare, singurul titlu al cărui preţ la închiderea şedinţei a fost mai mare (+0,8%) decît ziua precedentă a fost SIF "Transilvania" Braşov.

"Banca Transilvania"

La începutul şedinţei cotaţia acţiunilor TLV a crescut simţitor, atingînd maximul zilei de 14.200 lei/acţiune. A urmat spre mijlocul şedinţei o scădere a preţului pînă la 13.700 lei/acţiune, după care cumpărătorii s-au impus, crescînd astfel cotaţia la 13.900 fiind şi preţul la închiderea şedinţei. Cotaţia de ieri a scăzut cu 1,4% faţă de şedinţa anterioară.

Titlurile TLV au avut o volatilitate ridicată şi totalul transferurilor a depăşit 46 miliarde lei. Cel mai mare pachet de acţiuni s-a transferat la jumătatea şedinţei, cu 125.000 acţiuni la preţul de 14.000 lei/acţiune.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

La începutul şedinţei preţul acţiunilor RRC a scăzut pînă la nivelul minim de ieri, respectiv 941 lei/acţiune. Începînd cu partea a doua a şedinţei însă cotaţia titlurilor şi-a revenit închizînd la un preţ de 985 lei/acţiune, în creştere uşoară cu 0,1% faţă de sesiunea bursieră anterioară. Spre final s-a tranzacţionat cel mai mare pachet cu peste 4 milioane acţiuni la preţul de închidere al şedinţei. Valoarea totală a acţiunilor RRC transferate a depăşit 32 miliarde lei. Cotaţia de ieri a variat între 941 lei şi 985 lei/acţiune.

SIF "Oltenia" Craiova

Tranzacţiile realizate cu acţiunile SIF 5 au fost de aproximativ 30 miliarde lei, fiind cel mai tranzacţionat emitent din categoria SIF. Cotaţia titlurilor a scăzut în prima parte a şedinţei la minimul zilei de 12.100 lei/acţiune, după care acţiunile SIF 5 au încercat să recupereze pierderea, dar închidere şedinţei s-a făcut în scădere. Preţul la închidere şedinţei a scăzut cu 0,8% faţă de cel şedinţa precedentă. La jumătatea şedinţei s-a realizat o tranzacţie cu un pachet de acţiuni SIF 5 la preţul de 12.200 lei/acţiune.

SIF Transilvania a făcut excepţie închizînd şedinţa pe creştere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb